Nousujohteinen peli ei riittänyt

Nousujohteinen peli ei riittänyt

2.2.2019

03.02.2019 00:10

Nousujohteinen peli ei riittänyt

KooKoo taipui kauden viidennessä Kaakon Derbyssä vieraskaukalossa tappioon maalein 2–1.

Maalivahdit KooKoon Niilo Halonen sekä SaiPan Niclas Westerholm nousivat päärooleihin kauden viidennessä Kaakon Derbyssä. Maaleilla ei liialti juhlittu, mutta paremmuus selvitettiin silti: SaiPa vei vähämaalisen matsin nimiinsä lukemin 2–1 (2–0, 0–0, 0–1).

– Pelasimme nousujohteisen pelin, mutta ei tällä tasolla riitä voittoon, jos et ole koko ajan valmis pelaamaan, KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen manasi.

– Pitää olla täysillä kiinni pelissä nollasta minuutista lähtien ja 60 minuuttiin saakka, joskus ylikin.

Kotijoukkue SaiPa iski ottelun avauserässä kaksi ylivoimamaalia ja rallatteli lopulta niiden turvin voittoon saakka. SaiPa käytti hyväkseen heti ottelun kaksi ensimmäistä ylivoimatilaisuuttaan Elmeri Kaksosen ja Ahti Oksasen toimesta.

KooKoon esitys parani koko ajan ottelun edetessä, mutta ensimmäinen – ja lopulta ainoa – tulostaululla näkynyt palkinto tuli liian myöhään ajassa 58:03. Miikka Pitkänen laukoi siniviivalta kiekon reppuun ilman maalivahtia. Syöttöpisteet menivät Arttu Pellille ja Juha-Pekka Haatajalle.

Maali oli Pitkäselle kauden 14. ja syöttöpisteet Pellille 11. ja Haatajalle 19.

– Ensimmäisessä erässä olimme telineissä, jouduimme rikkomaan ja kaveri teki kaksi YV-maalia. Toisessa erässä kaveri hieman passivoitui, mutta meidän kiekollinen peli röpötti. En tiedä mistä se johtui, mutta emme saaneet edes päätyheittoja päätyyn asti ja se tuotti vaikeuksia.

– Kolmas erä oli jo sinänsä hyvää peliä, mutta se onkin helpompaa, kun ei tarvitse kuin lyödä hulluna kaikki likoon. Saimme sentään jonkinlaisen takaa-ajon päälle.

Vierasjoukkue sai vielä kavennuksen jälkeenkin pari tonttia ilman veskaria, mutta Westerholm kesti.