Nordis hiljeni KooKoon jatkoaikavoitolla

10.11.2020

10.11.2020 22:30

Nordis hiljeni KooKoon jatkoaikavoitollaKooKoo haki maukkaan jatkoaikavoiton Helsingistä. Kuva: HIFK

Tasaisen ottelun paremmuus ratkesi vasta jatkoajalla KooKoon 2–3-voittoon (0–0, 0–0, 2–2, 0–1).

KooKoo lähti Nordikselle hakemaan kahden tappio-ottelun jälkeen paluuta voittojen tielle maaottelutauon jälkeen.

– Ensimmäiseen erään me tultiin tosi hyvin, 7–8 minuuttia me pelattiin laadukkaasti ja järkevästi, minkä jälkeen pari keskialueen hölmöä menetystä ja siitä HIFK sai pari vahvaa peliä maalile, KooKoo päävalmentaja Jussi Ahokas kertoi ottelun alusta.

Nordiksella pelattiin 40 minuuttia tasaista ja viihdyttävää kiekkoa ja illan avausosuma sai odottaa aina kolmanteen erään asti.

– Toinen erä oli paikkojen valossa meillä ja saatiin pelin rytmi meille, mutta ei osuttu paikoista.

Kolmatta kaksikymmenminuuttista ei ollut ehtinyt vanheta kuin vajaa kaksi minuuttia, kun HIFK siirtyi 1–0-johtoon Joonas Lyytisen henkilökohtaisen maalillekävelyn jälkeen.

Vain puolitoista minuuttia myöhemmin Nordiksella valkoisissa, kauden 2020–2021 toisessa vierasasussa pelannut KooKoo onnistui viimeistelemään kauden ensimmäisen vieraskaukalossa tulleen ylivoimamaalin. Kultakypärää kantanut Trevor Mingoia levitti vasempaan laitaan täysin yksin jääneelle Joonas Odenille kiekon, josta nuoren hyökkääjän oli helppo laittaa peliväline isäntien maaliin. Maaliin syöttöpiste myös Kyle Platzerille.

Illan Joonas-show sai jatkoa isäntien Joonas Lyytisen illan toisella osumalla. Lyytinen vippasi siniviivasta kiekon ohi KooKoo-vahti Victor Brattströmin, mutta KooKoo näki isäntien 2–1-osuman jälkeen vielä mahdollisuutensa pisteisiin huolimatta jäljellä olevasta reilun seitsemän minuutin peliajasta.

Ajassa 56.44 KooKoo-puolustaja Arttu Pellin viivaveto upposi ylivoimalla punanuttujen maaliin ja KooKoo tuli tasoihin Pellin kauden avausmaalilla. Pellin maaliin syöttöpinnat Mingoialle ja Platzerille.

Näin ollen tasaisen ottelun paremmuus ratkaisiin jatkoajalla. Vaikka molemmilla joukkueilla oli varsinaisella peliajalla mahdollisuuksia ottelun ratkaisuun, kirjattiin ottelun voittomaali Nordiksen tulostaululle vasta ajassa 61.23. Kouvolalaisjoukkueen ratkaisijaksi nousi kotijoukkueen Joonas-show’ta ylläpitäneen rinnalle Joonas, Joonas Oden, illan komealla toisella maalillaan. Joonaksen 2–3 maalilla KooKoo palasi voittojen tielle ja tuo Kouvolaan mukanaan kaksi pistettä. Voittomaalin syöttäjät Vilmos Galló ja Peetro Seppälä.

– Aika trilleri peli, mutta silti meillä pysyi paketti kasassa. Siitä olen erittäin ylpeä, että IFK meni kaksi kertaa johtoon ja tultiin molemmilla kerroilla tasoihin ja siihen kruunuksi jatkoaikavoitto. Ei KooKoo tästä hallista montaa kertaa ole poistunut voittajana, Ahokas hymyili ottelun jälkeen.

– Ylivoimalla myös kaksi onnistumista vaikeuksien jälkeen, siihen olen tyytyväinen. Uskottiin tähän voittoon ja uskottiin, että se tulee yhteisen tekemisen kautta ja tänään sitä uskoa oli riittävästi.

KooKoon kausi jatkuu perjantaina Lahdessa Pelicansin vieraana ja lauantaina palataan kotiyleisön eteen, kun Lumon Areenalle saapuu HPK. Osta liput kotimatsiin alla olevasta linkistä!

Katso kaikki Liiga-videot (ottelukooste, maalit, lehdistötilaisuus): www.mtvuutiset.fi/liiga.


MAALIT:

1.

Ei maaleja.

2.

Ei maaleja.

3.

1–0 Joonas Lyytinen
(Otto Koivula, Johan Motin)

1–1 YV Joonas Oden
(Trevor Mingoia, Kyle Platzer)

2–1 Joonas Lyytinen
(Anton Lundell)

2–2 YV Arttu Pelli
(Trevor Mingoia, Kyle Platzer)

JA

2–3 VM Joonas Oden
(Vilmos Galló, Peetro Seppälä)

TORJUNNAT:

HIFK
Frans Tuohimaa 8+12+7+0=27

KooKoo
Victor Brattström 13+8+8+0=29

KOVIN LAUKAUS:

HIFK
Emil Bemström 140,3 km/h

KooKoo
Alexander Ytterell 128,4 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

HIFK
Miro Väänänen 33,6 km/h

KooKoo
Joonas Oden 36,2 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

HIFK
Anton Lundell 6143 m

KooKoo
Kyle Platzer 4852 m


Seuraava kotiottelu: