NELJÄNNESFINAALIT: Ensimmäinen Tapparalle

17.3.2023

NELJÄNNESFINAALIT: Ensimmäinen TapparalleKuva: KooKoo

KooKoo ei saanut parasta irti neljännesfinaalien ensimmäisessä osassa, kun Tappara vei ensimmäisen kamppailun maalein 4–0 (1–0, 1–0, 2–0).

Neljännesfinaalisarja starttasi perjantai-iltana Tampereelta, kun Tappara isännöi ensimmäistä ottelua.

Alkutahdit tanssittiin tasaiseen tahtiin, joskin ajassa 3.35 isännät tekivät Jori Lehterän kääntölaukauksella ottelusarjan ensimmäisen osuman. KooKoo-vahti Oskari Setänen ei nähnyt maskin takaa lähtenyttä vetoa ja se yllätti valkopaidoissa pelanneen kouvolalaisryhmän.

KooKoo sai erän edetessä vähän kupletin juonesta kiinni ja kesti myös Tapparan ylivoiman. Toiseen erään siirryttin isäntien 1–0-johdossa.

Toinen erä oli muutaman jäähyn sävuttämä ja illan kolmannen alivoiman aikana Tappara rankaisi ylivoimaosumallaan. Maali syntyi Veli-Matti Savinaisen maalinedustaohjurilla, jonka laittoi maalia kohti avausmaalin tekijä Lehterä.

Kolmannen erän toisella minuutilla Tappara pääsi 2vs1 -hyökkäykseen, josta Niko Ojamäki yllätti Setäsen tarkalla vedollaan yläkulmaan.

KooKoon tekemisestä näkyi väsymys – eikä ihme, olihan Tappara-ottelu jo kuudes ottelu kahdeksaan päivään ja siihen matkustukset sekä Turkuun, kahdesti Ouluun ja myös Tampereelle.

Kolmannessa erässä KooKoo otti ajoissa maalivahdin pois ja päävalmentaja Olli Salo käskytti omiaan. Maalihanoja ei siltikään saatu auki.

Ajassa 52.57 KooKoo-puolustaja Charle-Edouard D’Astous taklasi laidassa Waltteri Merelää 5+20 -rangaistuksen arvoisesti ja poistui kaukalosta. Ylivoimalla Lehterä kaunisteli illan päätöslukemiksi 4–0.

KooKoon seuraava ottelu pelataan kotiyleisön edessä maanantaina 20. maaliskuuta. Ottelu alkaa klo 18.30 Lumon Areenalla ja liput tuttuun tapaan Ticketmaster.fi/kookoo.

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga! ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

1–0 Jori Lehterä
(Valtteri Kemiläinen, Mikael Seppälä)

2. erä

2–0 YV Veli-Matti Savinainen
(Jori Lehterä, Valtteri Kemiläinen)

​​​​​​​3. erä

3–0 Niko Ojamäki
(Anton Levtchi)

4–0 YV Jori Lehterä
​​​​​​​(Veli-Matti Savinainen, Niko Ojamäki)

TORJUNNAT:

Tappara Christian Heljanko 5 + 6 + 8 = 19

KooKoo Oskari Setänen 10 + 13 + 8 = 31


KOVIN LAUKAUS:

Niko Ojamäki
Tappara
141,6 km/h

Charle-Edouard D’Astous
KooKoo
131,7 km/h
​​​​​​

NOPEIN LUISTELIJA:

Philip Granath
Tappara
36,5 km/h

Teemu Rautiainen
KooKoo
35,2 km/h
​​​​​​​

PISIN LUISTELTU MATKA:

Waltteri Merelä
Tappara
5296 m

Charle-Edouard D’Astous
​​​​​​​KooKoo
5185 m