RAPORTTI:

Neljä maalia ei riittänyt pisteisiin Mikkelistä – "Alun tehokkuus oli se shokkihoito tänään"

28.12.2023

Torstai-illan kamppailu tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen päättyi kotijoukkue Jukureiden voittoon 6–4 (4–3, 0–0, 2–1). KooKoo sai ensimmäisen neljän minuutin aikana shokkihoitoa kolmen päästetyn maalin merkeissä. Tehokkain KooKoo-pelaaja ottelussa oli Ben Tardif kahdella maalillaan.

Torstain Jukurit-ottelu oli hyökkääjä Arttu Ilomäen uran 500. Liiga-ottelu, KooKoo onnittelee! Näin Ilomäki ajatteli joukkueen pelaamisesta ottelua edeltäneessä MTV:n haastattelussa:

– Paljon parannettavaa, kamppaillaan edelleen sen kanssa. Me pystytään luomaan paikkoja toiseen päähän mutta sitten samalla annetaan liikaa paikkoja vastustajille.

Ottelun alku oli selkeästi Jukurien niin pelillisesti kun maalienkin merkeissä. Avausmaali nähtiin jo kahden minuutin kohdalla, kun Samuel Salonen syötti päädystä Ottoville Leppäselle, joka laukoi hieman oudosta kulmasta kiekon kohti maalia, ja se meni hieman onnekkaastikin ohi KooKoon maalivahti Nick Malikin. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kun hieman yli minuutti, kun aloituksen jälkeen Jukurien hyökkääjä Patrik Puistola nousi aloituksesta kohti maalia ja pääsi vapaasti ujuttamaan kiekon ohi Malikin. Tuostakin hieman yli minuutti, niin samainen Puistola iskee Jukureille jo kolmannen maalin Oliver Larsenin hienosta esityöstä, joten hieman yli neljän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue johti peliä jo 3–0. Tämä riitti Nick Malikille, ja Oskari Setänen vaihdettiin loppupelin ajaksi maaliin. KooKoo sai kuitenkin maalien jälkeen käynnistettyä peliään paremmin, ja ensimmäinen kavennusmaali nähtiin ajassa 6:37, kun Eero Teräväinen laukoi kiekkoa viivasta kohti maalia ja Petter Emanuelsson tuikkasi mailan väliin, ja näin kouvolalaiset kavensivat pelin kahden maalin päähän.

KooKoo sai maalin jälkeen parempaa otetta pelistään. 14 minuutin kohdalla Jukureilta Hannes Häkkilä syyllistyi huitomiseen ja maalivahti Markus Ruusu kampitukseen, joten KooKoo pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa suoraan kaksi minuuttia. Sitä ylivoimaa ei nähty kuitenkaan kun vain 29 sekuntia, kun kultakypärä Charle-Edouard D’Astous syötti taakse Ben Tardifille, joka upealla laukauksellaan viimeistelee joukkueen toisen maalin. Ylivoima jatkui vielä yli puolitoista minuuttia, mutta tästä tulosta ei enää nähty. Erän viimeisille minuuteille asti saatiin tapahtumia, kun Simo Heinonen komennettiin korkeasta mailasta rangaistusaitioon, ja tämän käytti hyväksi Jukurien kultakypärä Niko Huuhtanen, Pekka Jormakan syötöstä joten lukemat digitaaleilla olivat 4–2. Erää oli jäljellä enää 44 sekuntia, kun Emil Molin löysi upeasti maalin eteen vapaaksi itsensä tehneen Radek Koblizekin, joka kavensi pelin maalin päähän. Jukurien viides maali ei lopussa ollut enää kaukana, mutta tapahtumarikas ensimmäinen erä päättyi lukemissa 4–3.

– Raju startti kaikin puolin, 3–0 Jukurerille aika nopeasti. Kovalla prosentilla tekivät, vähän meidän omista kaikin puolin hölmöilyistä. Löyhää pelaamista siinä missä ne maalit tuli, ja se heijastui myös koko otteluun se alku meillä, analysoi KooKoon päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Toisessa erässä tapahtumia ei nähty enää ensimmäisen erän tapaan. Erän alussa Jukurit hallitsi selvästi, mutta erän edetessä KooKoo sai paremmin kiinni ja otti pelillisesti myös kuskin paikan. Ainoat tapahtumat erän aikana erän puolivälissä, kun ensin Teemu Engberg komennettiin jäähyaitioon kiinnipitämisestä ja noin kymmenen sekuntia tuon jälkeen hänelle seuraa sai tehdä Emil Molin, jonka purkukiekko painui suoraan katsomoon. Jukurit ei kuitenkaan pystynyt kahden miehen ylivoimalla tekemään maaleja, joten lukemat pysyi edelleen samoina. KooKoon tasoitusmaali ei ollut kaukana viimeisen viiden minuutin aikana, kun Seth Barton laukoi vaarallisen näköisen laukauksen kohti Jukureiden maalivahti Ruusua, ja kiekko jäi vielä pyörimään maalin eteen mutta tätä tilaisuutta ei pystytty hyödyntämään. Enempää tapahtumia ei nähty, ja toiselle erätauolle siirryttiin samoissa 4–3-lukemissa.

– Osaan pelaajista ei voi olla tyytyväinen, miten he oli valmistanut itsensä tähän peliin ja ei olleet läsnä. Osa pelaajista oli taas todellakin läsnä ja pystyivät toteuttamaan. Kova jahti saatiin käyntiin ja sen jälkeen ihan mallikkaasti pelattiin, lähelle päästiin, mutta ei kantanut, harmitteli Salo.

Kolmas erä alkoi vauhdikkaasti ja Jukurit oli lähellä lisätä johtoaan heti erän alussa, kun Michal Kovarcik pääsi läpiajoon, mutta KooKoon puolustus selvitti tilanteen hyvin ja ilman rikkeitä. Heti perään kuitenkin hänen velipoika Ondrej Kovarcik rikkoi hyökkäysalueella, joten heti erän alkuun KooKoolle annettiin mahdollisuus tasoittaa ottelu ylivoimalla, mutta Jukurit selvitti alivoiman hyvin. Neljän minuutin kohdalla Jukurit kuitenkin pääsi tekemään sen viidennen maalin Kovarcikin veljeksistä Ondrejn lavasta, kun ensimmäinen laukaus kimposi torjunnan kautta takaisin hänen lapaansa, ja tätä paikkaa hän ei voinut olla käyttämättä.

KooKoo ei kuitenkaan luovuttanut, ja kavennusmaali nähtiin ajassa 51:57, kun Seth Barton laukoo kiekon viivasta kohti maalia, ja Ben Tardif saa oman mailansa väliin ja tuota kiekkoa Markus Ruusu ei saanut kiekkoa kiinni, joten tilanne oli tuossa vaiheessa jännittävä 5–4. Tasoitusmaalia ei vielä nähty, joten KooKoo käytti aikalisän, kun kaksi ja puoli minuuttia erää oli jäljellä, ja samalla Oskari Setänen otettiin pois maalilta. KooKoo yritti sinnikkäästi saada kavennuksen, mutta kiekonmenetyksen jälkeen kotijoukkueen Niko Huuhtanen iski kiekon tyhjään maaliin, joten ottelu päättyi Jukureiden 6–4-voittoon.

– Jukureille onnittelut voitosta, alun tehokkuus oli se shokkihoito tänään. Tiedettiin miten Jukurit pelaa ja että he ovat vahvoja kotona, ja he oli valmiita. Osa meidän pelaajista ei ollut, ja siinä oli meille hyvää mallia siitä miten pitää olla pelissä valmiina, päätti Salo.

KooKoon vuoden viimeinen ottelu pelataan lauantaina Tampereella, kun Nokia Areenalla joukkueen ottaa vastaan Ilves. Sosiaalinen media kertoo myös, että Kuudes Kenttäpelaaja on myynyt megamatkansa tuohon otteluun loppuun, joten ainakin noin neljäsataa KooKoo-kannattajaa ovat matkaamassa Tampereelle kannattamaan omiaan!

 

Seuraavat kotiottelut:

Ke 3.1.2024 klo 18:30 KooKoo – Lukko // Osta liput

Pe 5.1.2024 klo 18:30 KooKoo – HIFK // Osta liput

La 13.1.2024 klo 17:00 KooKoo – HPK // Osta liput