Naistenpäivä päättyi tappioon – katsojia yli 4100

8.3.2019

08.03.2019 22:02

Naistenpäivä päättyi tappioon – katsojia yli 4100

KooKoon kauden toiseksi viimeinen kotimatsi päättyi lähes 4200 katsojan edessä kotitappioon.

Lumon Areenan lehtereillä pullisteli 4185 katsojaa, mutta edes kotiyleisön tuki ei riittänyt tukemaan KooKoota voittoon. Vierasjoukkue Tappara juhli Lumon Areenalla loppulukemin 2–4 (0–0, 1–1, 1–3).

– Meidän peli ei kestä noin helppoja virheitä ja maaleja omiin tuon tasoista joukkuetta vastaan, kuin mikä Tappara on. Ei voi mitään. Näitä välillä tulee ja näistä opitaan, KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen tuumasi ottelun jälkeen.

Maalittoman avauserän jälkeen KooKoo avasi maalihanat toisen erän puolivälissä. Maali- ja pistepörssin kärkipaikkaa jahtaava Malte Strömwall laukoi upealla rannelaukauksella ylivoimalla lukemat yhteen–nollaan.

Syötön tarjoilivat Miikka Pitkänen ja jatkosopimuksen allekirjoittanut Strömwallin maanmies Erik Karlsson.

Vielä ennen erätaukoa Tappara tasoitti Tomas Záborskyn pesäpallomaalilla.

– Pelasimme 35 minuuttia mallikasta jääkiekkoa, mutta sitten annoimme helppoja maaleja ja teimme helppoja virheitä. Niihin peli ratkesi tänään.

Päätöserä alkoi KooKoon kannalta lupaavasti, kun Tappara sai jäähyn heti erän ensimmäisellä minuutilla. Duuri vaihtui kuitenkin molliksi, kun Juhani Jasu iski alivoimalla 2–1-maalin. Ennen erän puoliväliä Anton Levtchi iski 3–1-osuman ja viisi minuuttia ennen erän päättymistä Valtteri Kemiläinen ylivoimalla 4–1-maalin.

KooKoo sai lohtua päätösminuutilla, kun Mikko Virtanen iski kauden toisen maalinsa komean kuvion päätteeksi alivoimalla. Syöttöpiste kirjattiin kaksivuotisen jatkopestin tehneelle Toni Suuroselle.

– Ylivoimalla puolustusvalmiutemme ei ollut paras mahdollinen ja annoimme vieläpä alivoimamaalin, Heiskanen harmitteli.

Oranssimustien kausi jatkuu vielä kolmen ottelun verran. Lauantaina joukkue vierailee Raumalla ja tiistaina on vuorossa viimeinen kotimatsi JYPiä vastaan.

– Kaikki pelaajat ovat ammattimaisia ja syttyvät kyllä viimeisiin peleihin. Yksi viikko ja kolme ottelua on vielä jäljellä.