Nähdäänkö Hauken temppuja keskiviikkona?

24.9.2019

24.09.2019 13:54

Nähdäänkö Hauken temppuja keskiviikkona?KooKoon norjalaismaalivahti Henrik Haukeland on hurmannut kouvolalaisyleisön voittotempuillaan. Kuva: Ellagraphs

KooKoo kohtaa neljännessä kotiottelussaan vasta kolme ottelua pelanneen TPS:n.

Keskiviikkona Lumon Areenalle saapuu vieraaksi Turusta TPS, jolla on runkosarjaa takana vasta kolmen ottelun verran. Kauden avauksessaan Ässät haki pisteet Gatorade Centeristä lukemin 1–3 ja viime viikon keskiviikkona TPS voitti Ilveksen Hakametsässä maalein 2–4, mutta perjantaina Pelicans otti turkulaisten päänahan Lahdessa jatkoaikavoitolla 3–2.

– Tulee olemaan kyllä tiukka matsi, TPS on hyvä joukkue, joka tekee paljon töitä menestymisen eteen, turusta Kouvolaan siirtynyt maalivahti Henrik Haukeland kommentoi.

TPS pääsee siis keskiviikon kohtaamiseen niin sanotusta tuoreilla jaloilla, koska KooKoolla on takanaan jo viisi ottelua. Sen lisäksi turkulaiset saavat kokoonpanoonsa sairastuvalla olleen puolustaja Filip Windlertin ja lisävahvistuksena TPS:n mukaan liittyneen San Jose Sharksin lainapelaajan Tony Sundin.

– Mekin toki pelattiin hyvin suurin osa Jukurit-matsista sekä lauantaina pelattiin hyvin KalPaa vastaan. Meillä on varmasti hyvä mahdollisuus ottaa myös TPS:n päänahka.

Hauki ja Hauke -lempinimiä totteleva maalivahti terävöittää, että voittaakseen oranssimustien tulee pelata omilla vahvuuksillaan yksinkertaista jääkiekkoa.

– Pelataan vain niin hyvin kuin osaamme, niin lopputuloskin tulee olemaan hyvä.

Haukeland on hurmannut kouvolalaisyleisön voittojen jälkeen tempuilla, joita ei aiemmin olla Lumon Areenalla nähty.

– Kotona (Norjassa) on ollut tapana, että voiton jälkeen maalivahdeilla on jokin oma juttu faneille. Halusin kokeilla jotakin uutta ja erilaista ja norjalainen maalivahtivalmentaja opetti minulle, miten mailaa pidetään pystyssä nenän päällä, hyväntuulinen nuorukainen kertoo.

– Toivottavasti saadaan paljon voittoja, niin pääsen tekemään sen mahdollisimman monesti! Toivottavasti kannattajat pitävät siitä, Haukeland naurahtaa.

Norjalaisen maalivahtivalmentajan lisäksi hän on saanut oppeja KooKoon maalivahtivalmentajalta Kari Lehtoselta. Mutta mikä on tärkein oppi maailmanmestarivalmentajalta?

– Ota vain se kiekko kiinni. Niin yksinkertaista se on, Haukeland päättää.

Nähdäänkö keskiviikkona jälleen Haukelandin temppu? KooKoo–TPS keskiviikkona klo 18.30 Lumon Areenalla!