Myös Lahdesta yksi sarjapiste

14.11.2019

14.11.2019 11:44

Myös Lahdesta yksi sarjapiste

KooKoo pelasi keskiviikkona viikon toisen matsin pitkän kaavan kautta.

Keskiviikkona Lahden Isku Areenalla pelattiin pitkälti samalla kaavalla kuin tiistaina Lumon Areenalla. KooKoo kärsi kahden päivän sisään toisen kirvelevän 2–1-jatkoaikatappion, kun Pelicans vei niukasti voiton kotijäällään.

– Kolme pistettä oli tänään kolmen millin päässä. Viimeinen tolppalaukaus jäi harmittamaan, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi.

Keskiviikon Pelicans-peli noudatti pitkälti samaa käsikirjoitusta kuin KooKoon tiistainen HPK-matsi. Kamppailu oli kovaa, mutta maaleilla ei mässäilty.

Varsinainen peliaika venyi jo yli puolivälin, ennen kuin lahtelaisyleisö näki ensimmäisen osuman. Juhamatti Aaltonen vei isännät ylivoimalla 1–0-johtoon hieman ennen toista erätaukoa.

KooKoon tasoitus syntyi niinikään ylivoimalla ruotsalaishyökkääjä Erik Karlssonin lavasta päätöserän puolivälissä. Kyle Platzer ja Toni Kähkönen saivat osumaan syöttöpisteet. Maali oli Karlssonille kauden kolmas.

– Pelicans tuli ensimmäiseen erään todella hyvin. Alku oli heidän, mutta sitten mekin pääsimme peliin mukaan, Ahokas kertasi.

– Toinen erä oli meiltä jäähyrikas ja sen myötä erä meni Pelicansille. Tykkäsin kuitenkin meidän kolmannen erän ilmeestä.

KooKoo-veskari Niilo Halonen torjui ottelussa yhteensä 34 kertaa, joista peräti 15 toisessa erässä.

– Niilo on pelannut koko ajan hyvin, kun hänet on laitettu uuniin. Taas hieno peli häneltä. Myös vastustajan maalivahti pelasi hyvän pelin, hienoa maalivahtipeliä molemmin puolin.

Puolustaja Oskari Manninen kilautteli vielä Pelicansin maalitolppia viisi sekuntia ennen päätöserän päättymistä.

Ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla, kun Pelicans hyödynsi ylivoimansa Aleksi Mustosen maalilla.

– Sitte käy noin, kun jatkoajalla tulee jäähy. Niitä välillä tulee, eikä sille voi mitään. Meidän kiekotonta pelaajaa kuitenkin estettiin tylysti juuri ennen jäähyä, mutta sellaista se on.

Nopein luistelija:

Joonas Oden (KooKoo) 34,88 km/h
Ossi Ikonen (Pelicans) 35,36 km/h

Kovin laukaus:

Oskari Manninen (KooKoo) 145,4 km/h
Santtu Kinnunen (Pelicans) 143,5 km/h

Seuraavat kotiottelut:

La 16.11. klo 17.00 KooKoo–Ässät
La 23.11. klo 17.00 KooKoo–Tappara
Ti 3.12. klo 18.30 KooKoo–JYP

Seuraava kotiotteluTervetuloa Lumon Areenalle!