Molin: "Meillä klikkaa hyvin Axelin ja Linuksen kanssa"

27.07.2023

Swedish Hockey Mafia on taas kasassa, kun myös Emil Molin palaa Kouvolaan.

KooKoon viimeinen uusi hankinta onkin jo vanha tuttu, kun viime sesongillakin oranssimustissa pelannut Emil Molin palaa uuden sopimuksen myötä Lumon Areenalle.

Ruotsalaishyökkääjä mietti pitkään jäämistä kotimaahansa, mutta päätyi lopulta jatkamaan Suomessa.

– Mietin kotiin palaamista, mutta kun päätinkin jatkaa vielä ulkomailla, niin Kouvola oli koko ajan ykkösvaihtoehto, Molin sanoo.

KooKoo etsi viimeiseksi palaseksi työteliästä laitahyökkääjää, joka löytyi läheltä.

– Haimme kokenutta ja vahvaa kahden suunnan hyökkääjää, joka vahvistaisi joukkuetta sekä yli- että alivoimapelaamisessa. Vaihtoehtoja oli useita, mutta heitä arvioidessamme palasimme aina Emiliin, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi sopimusjulkistuksen yhteydessä.

– Hän täyttää kriteerit ja on joukkueelle jo entuudestaan tuttu mies, ja toisin päin Liiga ja KooKoo ovat nyt Emilille tuttuja.

Maali kuin maali kelpaa
Molinin ensimmäinen Liiga-kausi ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Syyskausi oli miehelle henkilökohtaisesti vaikea, kun rikkonaisen kesän jälkeen piti vielä löytää uuden joukkueen ja uuden sarjan salat.

– Henkilökohtaisesti aloitin viime kauden huonosti, mutta paransin ja paransin kauden edetessä. Nyt olen innoissani, että pääsen jatkamaan siitä, Molin sanoo.

– Ero Ruotsiin ei ole niin suuri, mutta pelasin vain muuten huonosti alkukaudella. Sain valmennukselta hyvää apua siihen, miten he haluavat meidän pelaavan ja omakin pelini parani sen myötä kauden edetessä.

Molin aloitti kauden keskellä, mutta siirtyi jo muutaman ottelun jälkeen tutummalle pelipaikalleen laitaan.

– Olen pelannut keskellä vain yhden kauden, joten jos saan päättää, niin pelaan mielummin laidassa.

Vauhtiin päästyään hyökkääjä nakutteli yhteensä 11 täysosumaa. Kaappeja syntyi sekä taistelumaaleina lähietäisyydeltä että oppikirjamaisilla rannelaukauksilla ylämummoon.

Millainen maali on suosikkisi, Emil Molin?

– Hienojen maalien tekeminen on tottakai hauskaa, mutta lopulta sillä ei ole mitään väliä millainen maali on. Mutta jos pitäisi valita joku, niin suorassa laukauksessa ei ole koskaan mitään väärää.

”Joukkue näyttää hyvältä”
Emil Molin on kotoisin noin 70 000 asukkaan satamakaupunki Gävlestä, joka tunnetaan jokavuotisesta ja varsin usein palavasta olkipukista sekä jääkiekkoseura Brynäs IF:stä.

Hyökkääjä on itsekin luonnollisesti Brynäsin kasvatti. Brynäs putosi viime keväänä 63 vuoden jälkeen SHL:stä Allsvenskaniin.

– Brynäsillä on hyvät kannattajat, jotka ovat aina joukkueen tukena. Monet olivat tietysti pettyneitä putoamiseen, mutta nyt kaupungissa on kova ottaa revanssi.

KooKoon viime kausi päättyi positiivisemmissa merkeissä, kun joukkue taisteli itsensä runkosarjan lopulla tiukkojen vaiheiden jälkeen pudotuspeleihin. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Oulun Kärpät, mutta tie nousi pystyyn puolivälierissä tulevaa mestaria Tapparaa vastaan.

– Joukkueena aloitimme ja lopetimme kauden hyvin. Keväällä teimme tiukan rypistyksen, jotta pääsisimme pudotuspeleihin ja onnistuimme siinä, mikä oli tietysti hienoa.

Tulevalla kaudella joukkue haluaa luonnollisesti petrata entisestään. Ryhmä on vahvistunut muun muassa Liigassa kovaa jälkeä tehneillä Ville Leskisellä, Arttu Ilomäellä, Otto Paajasella ja Joonas Lehtivuorella.

– Joukkue on saanut pidettyä paljon hyviä pelaajia ja hankkinut uusia vahvistuksia, joten joukkue näyttää hyvältä ja mielenkiintoiselta!

Swedish Hockey Mafia
KooKoon viime kauden ryhmässä oli neljä ruotsalaista: hyökkääjät Molin, Axel Ottosson ja Linus Andersson sekä puolustaja Stefan Warg. Heistä kaikki hyökkääjät – Swedish Hockey Mafia – ovat mukana myös tulevalla kaudella.

– Tiesin heidät entuudestaan, mutta emme tunteet toisiamme. Vietimme heti alusta asti paljon aikaa yhdessä esimerkiksi golfin merkeissä. Linus ja Jennifer kävivät kesällä luonamme Gävlessä ja olemme pitäneet yhteyttä myös Axeliin ja Eliniin.

Sentteri Ottosson on mielissään, että sai työteliään laiturin takaisin joukkuekaverikseen.

– Olemme olleet paljon yhteyksissä ja olen koko ajan toivonut, että myös Emil tekisi uuden sopimuksen. Hienoa, että niin lopulta tapahtui, Ottosson iloitsee.

– Pelasimme viime kaudella paljon yhdessä ja minulle sopisi hyvin, että sama jatkuisi tällä kaudella. Hän on joukkuepelaaja, joka tekee asiat ketjukavereilleen helpoksi.

Kolmikon vanhin, Molin, saa maanmiehiltään paljon suitsutusta.

– Emil on kaukalon ulkopuolella todella hyvä tyyppi. Hän on hauska ja kaikilla on hänen seurassaan helppoa olla, Ottosson kertoo.

– Emilin seurassa on helppo ja hauska olla. Naurua on aina paljon! Pelaajana hän on lätkäviisas ja tekee paljon töitä joukkueen eteen. Pitäisin todella paljon pelaamisesta hänen ja Axelin kanssa myös tällä kaudella, sanoo puolestaan Linus Andersson.

Kolmikko pelasi kauden aikana paljon yhdessä sekä tasaviisikoin että ylivoimalla. Myös Molin toivoo saman jatkuvan.

– Se olisi hauskaa! Mielestäni meillä klikkasi hyvin heti alusta asti. Ajattelemme asioista paljon samalla tavalla ja olemme hyviä eri asioissa, joten voimme auttaa toisiamme hyvällä tavalla.