Mingoian rankkari ratkaisi

Mingoian rankkari ratkaisi

5.10.2019

05.10.2019 21:05

Mingoian rankkari ratkaisi

KooKoo otti viikon toisen kotivoittonsa lauantaina Helsingin IFK:n kustannuksella.

KooKoo jatkoi kotivoittojen tiellä myös viikon toisessa Lumon Areenalla pelatussa ottelussa. Keskiviikkona SaiPan kaatanut joukkue kellisti tällä kertaa HIFK:n rangaistuslaukauskilpailun jälkeen maalein 2–1 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 1–0).

– Rankkarit ovat aina vähän arpapeliä, miten niissä käy, mutta kivalta tuntuu tottakai ottaa kaksi pistettä, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas sanaili.

Voitto nosti KooKoon 11 sarjapisteeseen, kun takana on yhdeksän ottelua. Sarjasijoituksena se tietää kahdeksatta sijaa.

– Olen erittäin tyytyväinen joukkueen esitykseen tänään, tuohon taisteluun ja puolustamiseen. Kolmessa viime ottelussa olemme päästäneet varsinaisella peliajalla kolme maalia, mikä on mielestäni hyvä suoritus.

Ottelun avausmaali syntyi vasta 56. minuutilla, kun Teemu Turunen laukoi IFK:n vierasjohtoon. IFK oli juhlinut jo kerran aiemmin, mutta tuo ”osuma” hylättiin KooKoon haaston jälkeen maalivahdin häirintänä.

KooKoo ei lannistunut takaiskusta, vaan tuli vielä tasoihin ilman maalivahtia. 1–1-tasoitus lähti Juha-Pekka Haatajan lavasta ja syöttöpisteet kirjattiin Matthew Caitolle ja Kim Strömbergille.

– Ensimmäinen erä oli tänään selvästi IFK:n. Me emme uskaltaneet pelata ja IFK tuli tosi ahnaasti peliin. Meidän kiekollinen peli ei siinä vielä toiminut, pääluotsi Ahokas kertasi.

– Sen jälkeen pääsimme kuitenkin paremmin ja paremmin peliin kiinni. Lopun tasoitus oli tärkeä joukkueelle, että pystyimme vielä tulemaan rinnalle. Jos ei katsota tätä peliä, vaan pidempää jaksoa, niin olemme luoneet paljon maalipaikkoja, mutta maalinteko on sakannut.

KooKoo selvitti ottelussa neljä alivoimaa ilman takaiskuja. Maalilla Henrik Haukeland torjui yhteensä 28 kertaa.

– Olen ennen kaikkea tyytyväinen meidän alivoimapelaamiseen, joka tappoi monta vierasjoukkueen yritystä. Lisäksi Haukeland maalilla antoi meille mahdollisuuden voittaa.

Voittolaukauskilpailussa ainoa onnistuja oli Trevor Mingoia, jonka voittomaali kirjattiin virallisiin tilastoihin KooKoon pääsarjahistorian 1000. maalina.

Seuraavat kotiottelut:

Pe 11.10. klo 18.30 KooKoo–Ilves
La 19.10. klo 17.00 KooKoo–Kärpät
La 26.10. klo 17.00 KooKoo–Jukurit

Nopein luistelija:

Anrei Hakulinen (KooKoo) 34,97 km/h
Lennart Petrell (HIFK) 37,04 km/h

Kovin laukaus:

Matthew Caito (KooKoo) 156,3 km/h
Lennart Petrell (HIFK) 132,0 km/h