”Meidän pitää olla parempia, jos haluamme voittaa”

27.2.2020

27.02.2020 16:45

”Meidän pitää olla parempia, jos haluamme voittaa”

Viikon ainut ottelu perjantaina – kotona vastassa Vaasan Sport.

Sarja tiivistyy ja vauhti kiihtyy kohti playoffs-kevättä! KooKoon osalta runkosarja jatkuu perjantaina kotihallissa viikon ainoalla ottelulla, kun Lumon Areenalle saadaan vieraita Vaasasta.

KooKoon kaksi edellistä ottelua viime viikolla päättyi tappioihin keskiviikon HPK-voiton lisäksi, mutta pisteistä ja mahdollisesta kotiedusta taistellaan runkosarjan loppuun asti kynsin ja hampain.

– Emme olleet yhtään henkisesti valmiita HIFK-ottelun alussa ja ensimmäisessä erässä, hyökkääjä Joonas Oden kommentoi.

– Meidän pitää olla parempia siinä ehdottomasti. Joskus niitä vain käy 60 ottelun sarjassa.

– Kärpät-ottelussa ensimmäinen erä oli vähän ohi-erä meiltä, mutta kaksi muuta erää olivat tosi hyviä ja meillä oli paljon paikkoja voittaa se ottelu, keskiviikkona HPK-ottelussa 1–1-tasoituksen tehnyt Oden kommentoi edellistä kotiottelua.

Oden oli yksi ottelun ratkaisijoista keskiviikkona Hämeenlinnassa, kun HPK-kaatui voittolaukauksilla 1–2. Oden onnistuikin pitkästä aikaa maalinteossa.

– Oli tosi hienoa tehdä se maali ja spesiaalia, sillä tarvitsimme sen tasoituksen voittaaksemme sen ottelun.

Tällä viikolla alkuviikon KooKoo on saanut ladata akkuja, mutta yhteisharjoituksiin joukkue palasi keskiviikkona ja Lumon Areenan katsomostakin löytyi lounasaikaan innokkaita kannattajia.

Sport sen sijaan pelasi kuluvalla viikolla jo yhden ottelun, kun se keskiviikkona voitti kotihallissaan Jukurit lukemin 3–0. Keskiviikon ottelu oli vaasalaisryhmälle myös juhlaottelu, sillä kesken kauden joulukuussa joukkueen päävalmentajan saappaisiin hypännyt Risto Dufva valmensi uransa 700:nnen Liiga-ottelunsa keskiviikkona.

Vaasalaisryhmä on valahtanut sarjataulukon jumboksi, mutta siitäkin huolimatta ryhmä pystyy napsimaan pisteitä joukkueelta jos toiselta.

KooKoo ja Sport ovat kohdanneet tällä kaudella tähän mennessä kahdesti ja molemmilla kerroilla vaasalaisryhmä on vienyt pidemmän korren otteluiden päätyttyä 2–7 ja 5–4. Nyt joukkueet kohtaavat kolmannen kerran perjantaina Lumon Areenalla ja kauden viimeinen kohtaaminen on viikon päästä perjantaina Vaasassa.

Sport saapuu Kouvolaan jo torstaina. Miten Sport kaadetaan ensimmäisen kerran tällä kaudella?

– No ainakin meidän pitää tehdä enemmän maaleja kuin viime viikolla (kaksi maalia kolmessa ottelussa), Oden hymähtää.

KooKoo–Sport perjantaina Lumon Areenalla klo 18.30! Ovet auki klo 17.30.