Markku Paukkunen A-nuorten apuvalmentajaksi

20.4.2020

20.04.2020 15:57

Markku Paukkunen A-nuorten apuvalmentajaksi

Paukkusen ja Muotkan muu taustaryhmä jatkaa entisellään.

Markku Paukkunen, 39, aloittaa KooKoon A-nuorten apuvalmentajana. Paukkunen on entinen puolustaja, joka pelasi urallaan yli 300 Liiga-ottelua TPS:ssä, JYPissä ja Lukossa sekä amamttilaisena myös Ruotissa, Norjassa ja Ranskassa.

KooKoon A-nuorten päävalmentajana toimii Sakari Muotka apunaan Paukkunen ja maalivahtivalmentaja Matti Ranta. Paukkunen on Muotkalle vanha tuttu KalPan B-nuorista, joita kaksikko valmensi kaudet 2015–2017.

– On tärkeää, että saimme Muotkalle pariksi valmentajan, jonka kanssa yhteistyö on sujunut tuloksellisesti myös aiemmin, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen sanoo.

– Tässä hetkessä se nousee vielä entistä tärkeämpään arvoon, koska yhteisharjoittelujakso lyhenee päivä päivältä koronavirustilanteen takia. Joukkueen yhteinen valmistautuminen kauteen jäänee selvästi lyhyemmäksi ennen pelien alkamista.

Peliuransa jälkeen Paukkunen on toiminut apuvalmentaja KalPan B-nuorten lisäksi myös kuopiolaisten A-nuorissa ja Kiinan maajoukkueessa.

– Paukkusen vahvuudet valmentajana ovat selvästi yksilön kehittämisessä. Se on asia, johon haluammekin panostaa tulevaisuudessa entistä enemmän.

Maalivahtivalmentaja Matti Rannan lisäksi myös joukkueenjohtaja Kari Laakso ja huoltajat Kari Matila, Tapani Airikka sekä Vesa Mahkonen jatkavat joukkueen taustalla.

– Meille on arvokas asia, että muu johtoryhmä pysyy kasassa. On mahtavaa, että meiltä löytyy joukkueenjohtoon ja huoltoon ihmisiä, jotka ovat sitoutuneita tekemään töitä nuorten pelaajien hyväksi vuodesta toiseen.