Manninen: ”Pitää olla valmis tekemään kovaa työtä”

22.4.2019

22.04.2019 15:05

Manninen: ”Pitää olla valmis tekemään kovaa työtä”Oskari Manninen saapuu Kouvolaan Vaasan Sportista. Kuva: Tomi Natri

KooKoon uusi puolustaja Oskari Manninen odottaa ehjää kautta.

Reilu viikko sitten oranssimustien puolustuspää täydentyi uudelle kaudelle Vaasan Sportista saapuvalla puolustajalla. Oskari Manninen, 27, odottaa ehjää kautta ja lupaa olla joukkueen hyödyksi molemmissa päissä kenttää.

– Yritän auttaa joukkuetta molemmissa päissä kaukaloa ja tarpeen tullen myös erikoistilanteissa yli- ja alivoimalla, yleispuolustajaksi itseään nimittävä Jokerit-kasvatti hymyilee.

– Tottakai lyhyen ajan tavoitteena on saada KooKoo menestymään. Joukkue on nyt siinä vaiheessa, että olisi aika joukkueena nousta sille seuraavalle tasolle. Haluan ennen kaikkea auttaa joukkuetta siinä.

Manninen saapuu Kouvolaan, koska näkee potentiaalia sekä henkilökohtaisessa kehittymisessä että joukkueen eteenpäin viemisessä.

– Toivon ehjää kautta, se on iso juttu. Odotan myös henkilökohtasella tasolla enemmän mitä päättyneeltä kaudelta, Sportissa 13 tehopistettä tehnyt puolustaja sanoo.

– Isoimpana mielen päällä on se, että joukkue pääsisi playoffseihin. On vaikea kuunnella ja katsoa muiden pelejä, kun itse vetää jo kesätreenejä. Toivottavasti saadaaan Kouvolaan mahdollisimman pitkä kausi!

Kesäharjoitteluaan Manninen valaisee myös vähän.

– Onhan niitä kehittämiskohteita vaikka ja mitä. Kukaan ammattilaisurheilija ei ole valmis ja jokaisella osa-alueella pitää päästä eteenpäin. Katsotaan, mitä valmennuksen kanssa keksitään, Manninen kommentoi.

– Punttia vedetään ja nopeutta ja räjähtävyyttä treenataan varmastikin. Fysiikkavalmentajan ohjeilla eteenpäin, vaikka olen osannut poimia eri valmentajilta itselleni hyvä oppeja.

– Myös kavereiden kanssa tulee kesällä treenattua paljon kotipaikkakunnalla.

Vaasassa useamman vuoden pelannut ja Jokereissa Liiga-debyyttinsä kaudella 2013–2014 tehnyt Manninen on aloittanut jääkiekon ollessaan neljän vanha.

– Varmaankin joskus neljävuotiaana menin kiekkokouluun ja jo viiden vuoden iässä pelasin joukkueessa. Rakastuin heti hommaan ja sillä tiellä ollaan.

Vantaalla syntynyt puolustaja kuvailee itseään luotettavaksi, hyväksi ja rehdiksi jätkäksi.

– Koitan omalla esimerkillä näyttää johtajuutta ja sanon kyllä, jos on sanottavaa. Yleensä yritän ottaa johtavaa asemaa sillä esimerkin näyttämisellä, Sportin kapteenistoon kaudella 2018–2019 kuulunut Manninen kommentoi.

Kouvola ei ole kovinkaan tuttu paikka Manniselle entuudestaan, mutta uskoo kotiutuvansa kaupunkiin hyvin. Vapaa-ajan ongelmiakaan ei ole, sillä vauhtia pitää yllä kotoa löytyvä reilu 1-vuotias tyttö.

– Tiedän Kouvolasta tosi vähän. Tottakai pelireissulla ja Tykkimäessä ollaan täällä käyty.

– Vapaa-aika menee perheen kanssa. Reilun 1-vuotiaan kanssa ei kyllä tule tylsää, kun leikitään ja pelataan. Joskus täytyy spurtteja ottaa, että pysyy perässä, jääkiekkoilijaisä vitsailee.

Ammatilaisura ja perhe on myös laittanut hetkeksi tradenomiopinnot jäihin ja Manninen keskittyykin täysillä tämänhetkiseen arkeen.

– Unelmana on silti päästä joskus pelaamaan ulkomailla.

Löytyykö Mannisen kaapista mitään, mitä muut eivät vielä hänestä tiedä?

– Mahdollisimman vähän mitään woodoo-touhua, Manninen nauraa.

– Kaikilta pelaajilta löytyy maneereita ja kamat tulee usein puettua aina samassa järjestyksessä, mutta se on jo tiedostamatonta touhua ja se vain tehdään. Pakonomaiset maneerit olen saanut poistettua ja enemmänkin ne ovat rutiineita, joita pitää joskus muuttaa.

Puolustaja nostaa esiin myös parhaimman jääkiekkomuistonsa, vaikka yksittäisiä hetkiä uralle on mahtunut jo paljon.

– B-junioreiden mestaruus on varmaan paras ja suurin muisto, koska se on ainut isoa asia, mitä olen lätkässä voittanut. Tottakai muistan myös Vaasan ensimmäisen Liiga-pelin, koska se tunnelma on jäänyt mieleen.

Lopuksi Manninen haluaa lähettää terveisiä sekä junioreille että kannattajille.

– Haluaisin opettaa junioreille sen, että pitää olla valmis tekemään kovaa työtä. Menestyminen ei tule ilmaiseksi. Jos jotakin haluaa, sen voi saavuttaa, jos vain tekee kovasti töitä menestymisen eteen.

– Toivottavasti nähdään fanien kanssa hallilla, johon toivottavasti tulette sankoin joukoin paikalle. Te teette äärettömän tärkeää duunia ja me saadaan siitä voimaa, Manninen päättää.