Lumon Areenan yleisökapasiteetti muuttuu

11.09.2023

Katsojakapasiteetti pienenee ensin 4750 katsojaan ja myöhemmin kapasiteetti muuttuu 5200 katsojaan.

KooKoon kotiareenan katsojakapasiteetti pienenee kaudeksi 2023–2024. Suurin muutos koskee Lumon Areenan seisomakatsomoiden kapasiteettia, mutta myös istumakatsomoiden kapasiteetti elää D-päädyn uuden ravintolan rakentamisen myötä.

– Meillä on ollut virallisesti suurempi yleisökapasiteetti kuin mitä Lumon Areena todellisuudessa vetää, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa taustoittaa.

Yläkerran juoksuratojen katsojakapasiteetti pienenee 1772 katsojasta merkittävästi.

– Juoksurata on vajaat 300 metriä pitkä, mutta sinne pitäisi mahduttaa 1772 katsojaa. Jokainen voi itse kuvitella, että montako ihmistä 300 metrin matkalle mahtuu rinnakkain.

– Areenan poistumistiet mahdollistaisivat suuremman katsojamäärän, mutta muut tilat eivät sitä tee. Tämä on jo muutaman kerran todettu esimerkiksi Mustaoranssi-peleissä, että Areena ei todellisuudessa vedä 5950 katsojaa ainakaan jos mietitään katsojien viihtyvyyttä ja liikkumista.

Lumon Areenan D-päädyn uuden ravintolan rakentamisen ajan kapasiteetti muuttuu myös istumakatsomoiden osalta. D-katsomon kolme ylintä riviä ovat toistaiseksi pois käytöstä ja myös juoksusuora katsomon takana on pois käytöstä.

Remontin valmistumiseen asti Lumon Areenan uusi katsojakapasiteetti on 4750 katsojaa ja remontin valmistumisen jälkeen 5200 katsojaa.

Lisäksi heti runkosarjan alusta asti kiinnittämään aiempaa enemmän huomiota katsomossa liikkumiseen. Alkavan kauden uutuus ovat paikannäyttäjät, jotka myös valvovat kulkua katsomoon ja katsomosta pelin ollessa käynnissä. Katsomoihin tulee liikkua vain pelikatkojen aikana ja pääsylipun osoittamaan katsomolohkoon.

– Olemme aiemmin havainneet yllättävän paljon väärinkäytöksiä, joissa seisomalipuilla on yritetty mennä istumakatsomoihin. Se on väärin kausikorttilaisia, istumalipun ostajia ja seuraa kohtaan, joten täksi kaudeksi asiaan puututaan heti alusta alkaen, Välimaa sanoo.