ENNAKKO

Lumon Areenan kirkkaat valot syttyvät jälleen huomenna – KooKoo saa vieraita Jyväskylästä

17.01.2024

KooKoo isännöi seuraavassa ottelussaan JYPiä. Joukkueen uusin puolustajalisäys Joni Jurmo on päässyt juoneen kiinni uudessa ympäristössään.

Joni Jurmo siirtyi tammikuun neljäntenä päivänä Ilveksestä KooKoon vahvuuteen siirrossa, jossa Juho Rautanen liikkui toiseen suuntaan. 28 Ilveksessä luuditun ottelun jälkeen 21-vuotias Jurmo on ehtinyt edustaa KooKoota neljään otteeseen tehden kaksi tehopistettä, joista toinen oli hänen kautensa ensimmäinen maali.

Jurmo on kotiutunut Kouvolaan mielestään sulavasti. Joukkue on toivottanut hänet tervetulleeksi ja siirtoon liittyvät käytännön asiat ovat hoituneet vaivattomasti.

– Seura hoiti asumis- ja muuttojärjestelyt todella sujuvasti, niistä ei tarvinnut kantaa huolta. Minulla on edelleen asunto Tampereella, mutta olen siirtynyt kirjoille tänne Kouvolaan. Aikani KooKoossa on lähtenyt liikkeelle hyvin. Olen pitänyt valmennuksesta paljon ja koppi on täynnä hyviä jätkiä, kehuu Jurmo.

Vaikka Jurmo on vasta nuori, on jääkiekko vienyt häntä jo useampaan kaupunkiin ympäri Suomen. Espoolaislähtöiselle Jokerit-kasvatille tutuksi tulleita kaupunkeja ovat Kouvolan ja Tampereen lisäksi myös Jyväskylä ja Mikkeli.

– Kouvola on toki erilainen paikka kuin Tampere, mutta eipä sillä loppujen lopuksi ole väliä, kun keskittyminen on jääkiekossa. Ilveksellä oli toki uusi halli ja siinä mielessä ehkä hieman hulppeammat puitteet, mutta ei täälläkään valittamista ole.

Joskus keskittyminen on myös siirrettävä pois arjen rutiineista. Videopelien ystävällä ei ole haasteita asian suhteen.

– Harjoittelun ulkopuolella aikaa kuluu Netflixin parissa, joukkuekavereiden kanssa syömässä tai kaverien kanssa Playstationia pelaten. Pleikkarilla valinta osuu usein joko Fortniteen, Call of Dutyyn tai NHL 24:ään, kertoo Jurmo.

NHL-pelisarjan uusimmassa versiossa, NHL 24:ssä nähtiin edeltävien pelien ohjainkomentoihin tottuneiden pelaajien kannalta suuri muutos. Pelikehittäjä EA Sports muutti harhautusten tekemiseen tarkoitettuja komentoja radikaalisti uutta peliä varten. Paras esimerkki lienee painike, josta kiekkoa pystyi aikaisemmin suojaamaan käyttämällä pelaajan runkoa hyväkseen. Uusimmassa pelissä suojaaminen on siirretty muualle ja vanhalla komennolla pelaaja pystyy nykyään tekemään niin kutsutun Forsberg-harhautuksen.

– NHL:n uusien ohjainkomentojen kanssa on ollut hieman totuttelua, pidin ehkä vanhempien pelien komennoista enemmän, kommentoi Jurmo hittisarjan uusimpaan osaansa tekemää muutosta.

101 prosenttia riittää, sillä vastustaja antaa 100

KooKoo otti edeltävässä ottelussaan tärkeät kolme pistettä samoista pudotuspelisijoista kilpailevasta HPK:sta. 4–0-kotivoittoa edelsi TPS:n vieraana kärsitty tappio, minkä jälkeen päävalmentaja Olli Salo kuulutti joukkueen tahtotilan ja intohimon perään ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Kotikaukaloon palatessaan porteista astui sisään valmiimpi joukkue. Jurmo paljastaa joukkueen ryhtyneen tuumasta toimeen välittömästi mainitun lehdistötilaisuuden päätyttyä.

– Valmistauduimme HPK-otteluun hieman eri lailla. Käytimme henkiseen latautumiseen huomattavasti enemmän aikaa ja aloitimme sen jo Turussa TPS-ottelun jälkeen puhumalla kopissa ottelusta ja sen ongelmista. Harjoituksissa oli sen jälkeen hyvä ja latautunut meininki ja se jatkui peliin saakka. Penkillä huomasi kaikkien reagoivan voimakkaammin esimerkiksi alivoimien purkukiekkoihin ja muihin ottelun pienempiin yksityiskohtiin.

Latausta on syytä pitää korkealla, sillä KooKoon seuraava ottelu on joukkueelle vähintään yhtä tärkeä. Ottelu pelataan Lumon Areenalla ja vastaan asettuu ennakon julkaisuhetkellä kaksi ottelua vähemmän pelannut ja seitsemän pistettä KooKoon takana sijaitseva JYP. Turbulenssia lähiaikoina kokenut vierasjoukkue saapuu otteluun yhdeksän pelin tappioputkessa. Tappioputki saattaa katketa ennakon julkaisupäivänä, sillä JYP matkustaa Tampereelle Tapparan vieraaksi ennen siirtymistään Lumon Areenalle

KooKoo on tehnyt Liigassa 19 maalia JYPiä enemmän ja päästänyt neljä vähemmän. KooKoo hallitsee JYPiin nähden lähes tilastoa kuin tilastoa, mutta jyväskyläläisillä on yksi äärimmäisen vaarallinen ase hallussaan. Vieraiden 26,55 prosentin ylivoimapelaaminen on nimittäin Liigan kolmanneksi tehokkainta ja vain reilut puoli prosenttia jäljessä ylivoimataulukon kärkipaikalla paistattelevaa Jukureita.

Molemmat joukkueet pelaavat alle 74-prosenttista alivoimaa ja mahtuvat Liigan kuuden eniten rikkovan joukkueen sakkiin. Samalla molempien maalivahdit ovat kauden aikana torjuneet alle 90 prosenttia kohtaamistaan laukauksista, joten runsasmaalista ottelua on jälleen lupa odottaa.

Kyseessä on kauden kolmas joukkueiden välinen kohtaaminen. Ensimmäinen ottelu pelattiin Jyväskylässä ja se kääntyi JYPin kliinisen ylivoimapelin turvin kotijoukkueen 3–0-voitoksi. KooKoo sai omansa takaisin Lumon Areenalla 20. päivä lokakuuta, kun isäntien vahva ensimmäinen erä tuotti neljä maalia ja yhden takaiskun asettaen nuotin maalirikkaalle 6–3-kotivoitolle.

Kirjoitushetkellä KooKoon sisäistä pistepörssiä johtaa hyökkääjä Ben Tardif 10+25=35 tehdyllä tehopisteellään. Hänen kultakypäränsä remmiä löyhentävät tehot 11+21=32 tehnyt puolustaja Charle-Édouard D’Astous, sekä 11+19=30 tehopistettä taikonut keskushyökkääjä Arttu Ilomäki.

JYPin pistekuningas on 12+28=40 tehoillut Jerry Turkulainen. Vieraiden toiseksi tehokkain pelaaja on Sami Niku 11+26=37 tehopisteellään ja kolmanneksi tehokkain Reid Gardiner 14+20=34 tehopisteillään. Jurmo kertoo joukkueen valmistautumisesta otteluun, minkä lähtökohdat ovat vähintäänkin mielenkiintoiset.

– Hyvä fiilis on ollut aistittavissa koppikäytävällä tällä viikolla. Vielä emme ole aloittaneet varsinaista latautumista otteluun, sillä siihen on vielä hetki aikaa. Peliin on kuitenkin valmistauduttava ihan samalla tavalla, kuin vaikka sarjakärjen kohtaamiseen, mahdollisesti hieman jopa paremminkin, muistuttaa Jurmo.

KooKoon kokoonpanosta puuttuvat hyökkääjät Emil Molin (3–4 viikkoa) ja Jesse Nurmi (2–3 viikkoa), sekä maalivahti Oskari Setänen (3–4 viikkoa). Puolustaja Joonas Lehtivuoren ja hyökkääjä Toni Suurosen tilanteita tarkkaillaan päivittäin.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

To 18.1.2024 klo 18:30 KooKoo – JYP // Osta liput

La 20.1.2024 klo 17:00 KooKoo – KalPa (Mustaoranssi Peli, yleisölle vapaa pääsy!)

Pe 26.1.2024 klo 18:30 KooKoo – SaiPa // Osta liput