Lukko oli tyly isäntä keskiviikkoillassa

Lukko oli tyly isäntä keskiviikkoillassa

12.10.2022

Lukko oli tyly isäntä keskiviikkoillassa

KooKoon keskiviikkoilta Isomäki Areenalla ei ollut toivottu, sillä Lukko vei ottelun nimiinsä lukemin 4–0 (2–0, 0–0, 2–0).

Ensimmäinen erä Raumalla ei tuloksellisesti ollut KooKoon puoleen. Ajassa 8.22 Julius Mattila johdatti raumalaiset 1–0-johtoon.

Noin viisi minuuttia illan ensimmäisen osuman jälkeen Lukko iski lukemat 2–0:aan KooKoo-puolustajan menettäessä kiekon omalla siniviivalla. Maalintekijänä kauden avausmaalillaan Jere Karjalainen.

Toisessa erässä KooKoo pääsi paremmin otteluun mukaan. KooKoo sai luotua hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely paikoista puuttui. Ajassa 39.50 Teemu Rautiainen sai kaksi minuuttia poikittaisesta mailasta ja näin ollen Lukko sai ottelun toisen ylivoimansa, joka aloitti myös kolmannen erän.

KooKoo kuitenkin kesti alivoiman ja hetken näytti jo siltä, että joukkue pääsisi vielä peliin mukaan, mistä kertoi muun muassa myös koko Liiga-kauden kovin laukaus, kun Charle-Edouard D’Astousin tykki lauloi 162,25 km/h kilometrin tuntivauhtia. Se jäi kuitenkin ainoana asiana lämmittämään mieltä illan kamppailusta – ja onhan tosin hieno fakta myös se, että koko Liiga-kauden tähänastisista vedoista kolme kovinta ovat KooKoo-pelaajien laukomia: D’Astousin takana Olli Korhonen (156,28 km/h) ja Linus Andersson (155,88 km/h).

Kun kolmatta erää oli vajaa kahdeksan ja puoli minuuttia pelattuna, Samuli Piipponen johdatti Lukon 3–0-johtoon omalla kauden ensimmäisellään.

Keskiviikkoilta ei jatkunut KooKoon kannalta mieluisasti. Reilu kuusi minuuttia ennen kolmannen erän päätössummeria Lukon Gabriel Fontaine siirsi kotijoukkueen 4–0-johtoon.

Tämä jäi illan viimeiseksi osumaksi ja näin olen Lukko-vahti Artem Zagidulin pelasi nollapelin toisen kerran KooKoota vastaan kuluvalla kaudella.

KooKoon seuraava ottelu pelataan perjantaina kotiyleisön edessä, kun Lumon Areenalla vierailee Kärpät. Ottelu alkaa klo 18.30 ja liput Ticketmaster.fi/kookoo alkaen 13€!

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga!​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

1–0 Julius Mattila
(Thomas Gregoire, Anrei Hakulinen)

2–0 Jere Karjalainen
(Anrei Hakulinen)

2. erä

Ei maaleja.

3. erä

3–0 Samuli Piipponen
(Henri Ikonen)

4–0 Gabriel Fontaine
(Anrei Hakulinen, Niclas Almari)

TORJUNNAT:

Lukko Artem Zagudulin 6 + 11 + 5 = 22

KooKoo Oskari Setänen 8 + 4 + 5 = 17


KOVIN LAUKAUS:

Linus Nyman
Lukko
150,7 km/h

Charle-Edouard D’Astous
KooKoo
162,2 km/h
​​​​​​

NOPEIN LUISTELIJA:

Gabriel Fontaine
Lukko
34,6 km/h

Olli Korhonen
KooKoo
36,5 km/h
​​​​​​​

PISIN LUISTELTU MATKA:

Thomas Gregoire
Lukko
4863 m​​​​​​​

Juho Rautanen
KooKoo
4675 m