Pelicans - KooKoo

RAPORTTI:

Loppiainen Lahdessa oli KooKoolle murheellinen – "Kriittisinä hetkinä tuli maalit tänään"

06.01.2024

Lauantain Pelicansin ja KooKoon välinen kamppailu päättyi kotijoukkueen selkeään 6–2 (2–2, 3–0, 1–0)-voittoon. Toinen erä oli lahtelaisilta vahva, eikä KooKoo pystynyt enää vastaamaan tähän.

Kauden neljäs Pelicansin ja KooKoon keskinäinen kohtaaminen päättyi kotijoukkueen voittoon, ja samalla heidän kauden ensimmäiseen voittoon tästä taisteluparista, kun KooKoo oli vienyt alkukaudesta kolme edellistä kamppailua. KooKoolle ottelu oli jo viikon kolmas, kun taas Pelicansille tämä kamppailu oli viikon ensimmäinen. Erityisesti erän alut olivat vaikeita KooKoolle, ja Pelicans pystyi käyttämään vaisut vaiheet hyödyksi.

Ottelun avausminuutit tuntuivat toistavan samaa kaavaa, kun edellisessä ottelussa HIFK:ta vastaan. Alku oli KooKoolle hankala eikä hyökkäysalueelle ollut juurikaan asiaa. Edellisen ottelun tapaan vastustaja aloitti maalinteon. Pelicansin tsekkipuolustaja Michal Jordan laukoi kiekon viivasta ja Aleks Haatasen lavasta kiekko menee ensimmäistä kertaa ohi Nick Malikin. Lahtelaiset onnistuvat tekemään myös toisenkin ensimmäisen kympin sisään, kun Petteri Riihinen laukoi viivasta kiekon kohti maalia, ja maalilla olevan maskin takia Malik ei nähnyt mitään joten kotijoukkue otti jo kahden maalin johtoaseman. KooKoon päävalmentaja Olli Salo ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen joukkueen suoritukseen ottelun alussa:

– Vaikka saatiin värkättyä ne kaksi maalia siihen ensimmäiseen erään, niin ajatus oli kumminkin se, että me ollaan pelattu kaksi peliä ja Pelicans tuli viikon ensimmäiseen. Lähtökohdat oli tietyllä lailla meille paremmat, mutta se oli ihan päinvastoin. Toinen peli jo, missä ei olla oltu starttiin valmiita, ja siitä me keskusteltiinkin tuolla joukkueen kanssa.

– Siihen olen todellakin pettynyt, mentiin vähän katselemaan että ”mitähän vastustaja?”, eikä ollut meiltä todellakaan omannäköistä toimintaa ja tekemistä.

Kauaa tuo johtoasema ei kestänyt, kun minuutti edellisestä maalista Joni Jurmo avasi vastahyökkäyksen KooKoolle, syötti laitaan Ville Leskiselle ja hän löysi toiselta puolelta joukkueen parhaan maalintekijän, Radek Koblizekin, joka iski tärkeän kavennusmaalin. KooKoo sai peliin paljon paremmin otetta, ja alkuhankaluudet hyökkäysten kanssa oli selätetty. Erää oli neljä minuuttia jäljellä, kun Joonas Lehtivuori syötti nukahtaneen Pelicans-puolustuksen läpi luikahtaneelle Samuel Valkeejärvelle, joka hienolla viimeistelyllään iski joukkueelle tasoitusmaalin jo avauserän aikana.

Ensimmäisen erän lopussa KooKoo sai myös ylivoiman ja mahdollisuuden siirtyä ottelussa johtoon, kun Petteri Riihinen syyllistyi KooKoo-pelaajan estämiseen. Toisen erän alkuun kestänyt ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Erän alku oli jälleen KooKoolle hankala, ja Pelicans onnistui alle kahden minuutin sisällä tekemään kolmannen maalin Jesse Kiiskisen yllättävällä vedolla. Erä eteni tasaisesti ja KooKoo sai jälleen erän edetessä enemmän pelistä kiinni. Erän puolivälissä KooKoo sai jälleen ylivoimamahdollisuuden, ja sen aikana nähtiin puhdas kaksi minuuttia vahvaa ylivoimapeliä, mutta tulos jäi puuttumaan.

– Toinen erä alkoi heikosti, kopista tultiin ja heti kolmas maali siihen. Se ei meitä kuitenkaan hetkauttanut, mielestäni olimme monella tapaa pelissä mukana, mutta sitten pyörittiin liikaa hyökkäysalueen ulkokehällä eikä menty maalille, ajatteli Salo toisen erän alusta.

Viimeiset neljä minuuttia toisessa erässä oli murheelliset: ensin Valkeejärvi komennettiin kiinnipitämisestä rangaistusaitioon ja Jonas Enlund pystyi käyttämään ylivoiman hyödyksi Filip Kralin hienosta keskityssyötöstä, ja kotijoukkue karkasi jälleen kahden maalin karkumatkalle. Vielä erän loppuun nähtiin niin sanottu pukukoppimaali, kun Pelicans karkasi vastahyökkäykseen, Lars Bryggman löysi kultakypärä Ryan Laschin joka vielä löysi syötöllään nousevan Kralin, ja erätauolle siirryttiin Pelicansin 5–2-johdossa.

– Alivoimalla ylipelaamista, mistä syntyi neljäs maali. Viides maali sammutti meiltä valot, itse saat suoran hyökkäyspaikan ja lauot ohi kiekosta ja välittömästi siihen vastahyökkäys ja sen kruunaa maali, ruoti Salo joukkueensa pelaamista.

Jälleen erän alku oli KooKoolle hankala, ja kolmatta erää kerkesi kulumaan ainoastaan 29 sekuntia kun Lubos Horky laukoi kiekon maalin yläkulmaan ja Pelicans iski jo kuudennen maalin heti alkuun. KooKoo yritti hakea kavennusmaalia vimmatusti muun muassa ketjumuutosten avulla, mutta Pelicans oli vahva johtoasemassa eikä Jasper Patrikaisen ohi saatu enää kiekkoja. Lähellä se meinasi olla muutama minuutti ennen loppua, kun Teemu Engberg laukoi kiekon kohti Patrikaista ja kiekko jäi pyörimään maaliviivalle, mutta videotarkastuksen jälkeen todettiin ettei maali ylittänyt viivaa. Näin ottelu päättyi kotijoukkueen 6–2-voittoon, eikä tästä viikosta saatu enempää pisteitä kerättyä.

– Lopullisesti meidät pimennettiin kolmannen erän alussa maalilla. Alun startti ei ole sitä mitä sen pitäisi olla ja se meidän pitää pystyä parantamaan. Kriittisinä hetkinä tuli maalit tänään, harmitteli Salo.

KooKoon pelit jatkuvat ensi viikolla kahdella ottelulla, kun joukkue matkustaa vasta torstaina viikon ensimmäiseen ottelun Turkuun TPS:än vieraaksi, ja lauantaina Sumulaaksoon saapuu vierailijoita Hämeenlinnasta eli HPK.

Seuraavat kotiottelut:

La 13.1.2024 klo 17:00 KooKoo – HPK // Osta liput

To 18.1.2024 klo 18:30 KooKoo – JYP // Osta liput

La 20.1.2024 klo 17:00 KooKoo – KalPa (Mustaoranssi Peli, yleisölle vapaa pääsy!)