Lintuvieraita Päijät-Hämeestä – ”Spesiaali-ilta!”

12.1.2019

12.01.2019 09:39

Lintuvieraita Päijät-Hämeestä – ”Spesiaali-ilta!”

KooKoo ja Pelicans kohtaa viidennen kerran tällä kaudella, kun lahtelaiset matkaavat lauantai-illaksi Kouvolaan. ​​​​​​​

KooKoon uusi aika päävalmentaja Mikko Heiskasen komennossa ei alkanut helpoimmalla mahdollisella tavalla, sillä joukkue hävisi Kärpille Oulussa lukemin 5–1. Lauantaina mustaoranssit yrittävät kääntää kelkkaansa Lahden Pelicansia vastaan.

– Kova ilta tulee. Pelicans on joukkueena sellainen, joka kamppailee ja pelaa aina loppuun asti. Nyt niillä on vielä hyvä vire päällä, hyökkääjä Kimi Koivisto kommentoi.

KooKoon ongelmina on ollut heikko alivoima sekä ehjien kuusikymmenminuuttisten puuttuminen. KooKoo on kolmessa viimeisessä ottelussa päästänyt kuusi maalia alivoimalla tai juuri sen päättymisen jälkeen.

– Ehjää 60-minuuttista tavoitellaan ja lähdemme laittamaan itseämme likoon, jotta voittoja tulee ja sitä kautta myös sitä itseluottamusta.

– Jäähyltä pitää pysyä pois. Pelicansilla on taitavia jätkiä, hyvillä laukauksilla varustettuna. Meidän pitää myös pystyä pelaamaan alivoimalla jämäkämmin ja olemaan maalin edessä kovia.

Koivisto aloitti Kärppiä vastaan kolmoskentässä Kim Strömbergin ja Kasperi Ojantakasen kanssa, mutta Mikko Virtasen tipahdettua pois pelaavasta kokoonpanosta Heiskanen joutui tekemään ketjumuutoksia.

– Keskiviikkona ottelun lopussa pelasin Strömbergin ja Tomi Leivon kanssa samassa ketjussa ja tänään treeneissä vedettiin niin ikään yhdessä, joten emmeköhän me varmaan sillä kentällä pelata myös lauantaina.

– Siltä osin varmaankin kokoonpanomuutosta ainakin luvassa, sillä hyvin tuo toimii, Koivisto valottaa.

26-vuotias Koivisto saapui Kouvolaan ja KooKoo paitaan täksi kaudeksi pelattuaan kolme edellistä kautta juuri Pelicans-paidassa. Koiviston kausi on ollut loukkaantumisten runtelema, eikä hyökkääjä ole pystynyt pelaamaan kuin vasta kuin 15 ottelua.

Koivisto on pelannut tällä kaudella kahdesti Pelicansia vastaan, mutta kohtaamiset ovat silti Pelicans-kasvatille aina erityisiä.

– Tottakai vanhaa joukkuetta vastaan tulee vähän extralatausta, vaikka huominen on yksi ilta muiden joukossa. Toki Pelicansia vastaan on kiva pelata, joten spesiaali-ilta tulee itselle.

KooKoon täytyy alkaa kaivamaan voittoja vaikka väkisin, jotta se pysyy playoff-taistelussa mukana. Koivisto kuitenkin uskoo, että hyvän joukkuehengen ansiosta kelkka kääntyy.

– Joukkueessa on ihan hyvä fiilis tappiokierteestä huolimatta. Koitamme aikamme vääntää ja kääntää ja kun se seuraava voitto tulee, niin uskon, että sitä seuraava on taas helpompi, Koivisto päättää.