Liigan kuumin joukkue voitti jälleen!

18.1.2020

18.01.2020 21:02

Liigan kuumin joukkue voitti jälleen!

KooKoo haki Turusta täyden pistepotin ja venytti voittoputkensa jo seitsemään otteluun.

KooKoo päätti täydellisen kuuden pisteen viikkonsa kukistamalla lauantaina Turussa TPS:n loppulukemin 3–4 (1–2, 2–0, 0–2). Tasaisen taistelupelin voimasuhteet ailahtelivat, sillä molemmat joukkueet johtivat peliä kahdesti.

Sekä TPS että KooKoo olivat ennen ottelua kovassa vireessä, sillä KooKoo seilasi Turkuun kuuden ottelun voittoputkessa ja Tepsi oli voittanut viidestä edellisestä pelistään neljä.

– Oli kyllä kova peli! Näkee hyvin, että TPS on ollut nousukiidossa. Saimme tehdä kovan päivätyön voiton eteen, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi.

Kotijoukkue avasi pelin nopeasti johtomaalilla, mutta Matthew Caito tasoitti pelin ylivoimalla ja alta minuuttia myöhemmin Toni Suuronen luisteli läpiajoon, josta laitahyökkääjä ei erehtynyt.

– Tepsin startti oli hyvä, mutta sen jälkeen pystyimme nostamaan pelaamista ja pelasimme hyvän ensimmäisen erän, Ahokas analysoi.

TPS:n tulikuuma Lauri Pajuniemi teki toisessa erässä kaksi ylivoimamaalia vieden isännät taas johtoon, mutta KooKoo ei lannistunut. Päätöserässä osui ensin ylivoimalla Trevor Mingoia ja hetken päästä vielä Vilmos Galló tasakentällisin.

– Toinen erä oli TPS:n, kun me emme olleet ytimessä. Pajuniemi näytti, miksi hän on kuuma pelaaja tällä hetkellä. Molemmat joukkueet tekivät tänään hienoja erikoistilannemaaleja.

– Kolmas erä näytti, miten sitkeä joukkue me olemme. Olemme pelanneet hyvin ja pelaajien itseluottamus on korkealla. Koko kauden trendi on ollut, että voitamme kolmansia eriä. Siitä olen erittäin tyytyväinen.

Loppuhetkillä TPS vaikeutti takaa-ajoaan jäähyilyllä, ja KooKoo piti johtoaseman loppuun saakka. Maalivahti Henrik Haukelandin kauden 17. kolmen pisteen voitto irtosi 21 torjunnalla.

Neljän KooKoo-maalin tehopisteet jakautuivat peräti kymmenelle eri pelaajalle. Ainoastaan Trevor Mingoia (1+1) vietti kahden pisteen iltaa.

KooKoo palaa ensi viikolla Lumon Areenalle ja pelaa kaksi kotiottelua: torstaina Kouvolassa vierailee Porin Ässät ja lauantaina Hämeenlinnan Pallokerho.

KooKoo venytti voitolla voittoputkensa jo seitsemään otteluun ja pisteputken 12 pelin pituiseksi. Sarjassa joukkue säilytti neljännen sijansa.

Nopein luistelija:

Anrei Hakulinen (KooKoo) 38,50 km/h
Teemu Väyrynen (TPS) 36,07 km/h

Kovin laukaus:

Kyle Platzer (KooKoo) 148,7 km/h
Lauri Pajuniemi (TPS) 137,8 km/h

Seuraavat kotiottelut:

To 23.1. klo 18.30 KooKoo–Ässät
La 25.1. klo 17.00 KooKoo–HPK
La 1.2. klo 17.00 KooKoo–Jukurit

Seuraava kotiottelu: