Liiga-kausi käynnistyy keskiviikkona Mikkelissä – Otteluennakossa kapteeni Paajanen

12.09.2023

Kuukausien odotus on vihdoin ohi ja Liiga-kausi 2023-2024 lyödään toden teolla käyntiin keskiviikkona, kun KooKoo matkaa Mikkeliin Jukureiden vieraaksi. Avausottelu käynnistyy Mikkelin Ikioma-Areenalla klo 18.30. 

Viime kaudesta etenkin hyökkäyspäästä vahvistunut kouvolalaisnippu niputti harjoitusottelunsa pakettiin viime viikolla KalPan vieraana. Kuopiolaiset onnistuivat naulaamaan kenraaliharjoituksen nimiinsä lopulta niukasti jatkoajalla lukemin 4–3. Kokonaisuudessaan kuusi ottelua harjoituskaudella pelannut KooKoo saalisti näistä peleistä kolme voittoa ja yhtä monta tappiota. Maaliero harjoitusotteluista kirjattiin lukemiin 13 tehtyä ja 12 päästettyä ja joukkueensa tehokkaimmat pisteiden valossa olivat puolustaja Charle-Edouard D´Astous (1+3) ja hyökkääjä Jesse Nurmi (1+3). KooKoon joukkueesta maaliverkkoa eniten heilutti Ville Leskinen, joka osui tolppien väliin kolmesti.

Harjoituskausi on kuitenkin nyt paketoitu ja katseet käännetään huomenna keskiviikkona 13.syyskuuta starttaavaan Liiga-kauteen. Kouvolalaisten joukkuetta tällä kaudella kipparoiva Otto Paajanen on arvattavasti innoissaan alkavan kauden kynnyksellä.

– Innostuneet fiilikset tottakai. Kukaanhan ei tässä kohtaa tiedä miten muilla joukkueilla lähtee ja ollaan kaikki samalla viivalla.

Harjoituskaudella ”Patti” muodosti tehokkaan hyökkäyskolmikon yhdessä edellämainittujen Nurmen ja Leskisen kanssa. Sopivasti nuoruutta ja kokemusta yhdistelevässä ketjussa homma lähti heti rullaamaan oikeaan suuntaan ja ketju onnistui myös tehopisteiden valossa.

– Tuntui että homma alkoi pääosin toimimaan heti aika hyvin, mutta ei se nyt vielä mitenkään liian valmista ollut, Paajanen kommentoi kentällisen otteita.

Keskiviikkona Paajanen kääntää muun joukkueen kanssa bussin nokan kohti Etelä-Savoa ja Mikkeliä, jossa kauden avausottelussa vastaan luistelee  jo harjoituskaudella kahdesti kohdattu Mikkelin Jukurit. Treenipeleissä voitot jakautuivat tasan 1–1 molempien napatessa voitot vieraskentältä. Mikkeliläisten ryhmä on pysynyt viime kaudesta lähes kasassa, merkittävimpinä lähtijöinä joukkueesta poistuivat hyökkääjät Juha-Matti Aaltonen ja Liam Kirk sekä jo kesken kauden pois siirtynyt maalivahti Frans Tuohimaa. Vastaavasti sisään joukkueeseen ovat tulleet puolustaja Sander Vold Engebråten, maalivahti Rasmus Korhonen ja hyökkääjät Samuel Salonen sekä Ottoville Leppänen. Olli Jokisen komennossa kolmanteen kauteen lähtevä viikinkilauma tarjoaa Paajasen mukaan kouvolalaisille oivan vastuksen runkosarjan avaukseen.

– Jukurit on kova vastus ja heitä vastaan päästiin pelaamaan jo kovia matseja harjoituskaudella, eli varmasti saadaan hyvä mittari heti alkuun, Paajanen päättää.

KooKoo avaa Liiga-kautensa siis huomenna keskiviikkona 13. syyskuuta Mikkelin Ikioma Areenalla klo 18.30 alkavassa ottelussa. Perjantaina pelit jatkuvat Kaakon Derbyllä Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Kotiotteluiden osalta kausi avataan jo perinteeksi muodostuneella Kaakon Derbyllä lauantaina 16. syyskuuta. Kiekko tipahtaa Lumon Areenan jäähän klo 17.00. Nappaa liput kotiavaukseen tästä!

Viikon ottelut:

Ke 13.9.2023 Jukurit–KooKoo, Mikkeli, Ikioma Areena, klo 18.30

Pe 15.9.2023 SaiPa-KooKoo, Lappeenranta, Kisapuisto, klo 18.30

La 16.9.2023 KooKoo–SaiPa, Kouvola, Lumon Areena, klo 17.00 OSTA LIPUT