Liiga-kausi jatkuu virtuaalisesti – ePlayoffsit huipentavat kiekkokevään!

31.3.2020

31.03.2020 13:00

Liiga-kausi jatkuu virtuaalisesti – ePlayoffsit huipentavat kiekkokevään!

Lätkäkausi jatkuu virtuaalisilla ePlayoffseilla huhtikuussa.

Liiga ja Telia tarjoavat kiekkokansalle viihdettä myös huhtikuussa, kun Liigan pelaamatta jääneet pudotuspelit mitellään NHL 20 -konsolipelillä.

– Jääkiekkokausi päättyi tänä vuonna ennenaikaisesti koronavirusepidemian vuoksi. Halusimme kuitenkin tarjota Liiga-faneille viihdettä ja mahdollistaa virtuaaliset ePlayoffsit, sanoo Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä.

Liiga on ensimmäistä kertaa mukana urheilupelaamisen maailmassa. Mukana ovat kaikki 10 playoffseihin edennyttä joukkuetta, eli myös KooKoo.

– On upea juttu, että voimme yhdessä Telian kanssa tarjota viihdettä Liigan seuraajille, vaikka varsinainen Liiga-kausi jouduttiin lopettamaan ennen aikojaan. Tästä tulee taatusti sekä jännittävää että viihdyttävää seurattavaa, iloitsee Liigan markkinointipäällikkö Aija Saha.

ePlayoffsit pelataan Liigan runkosarjasijoitusten perusteella. Ottelut pelataan NHL 20 -pelillä ja ottelusarjat ratkotaan ”paras kolmesta”-menetelmällä, eli jatkoon edetään kahdella voitolla.

Liiga-pelaajat ovat sopimustensa mukaisella harjoitusvapaalla, joten he eivät ratkaise virtuaalisen Kanada-maljan kohtaloa. Seurat ovat saaneet itse valita omat edustuspelaajansa kauden viihteelliseen loppumittelöön. Pelimuoto on yksi vastaan yksi.

Pelaajat mittelevät kotoaan käsin ja pelit koostetaan ottelulähetyksiksi, joita voi seurata MTV-palvelussa, C Morella ja Tela TV:n extra-kanavalla. Kauden finaalilähetys nähdään 25. huhtikuuta myös Sub-kanavalla.

Virtuaalisessa ePlayoffs-studiossa häärivät Telian Liiga-lähetyksistä tutut Suvi Puukangas ja Ari Vallin. Ottelut selostaa kukapa muukaan kuin Jani Alkio.

ePlayoffs 2020 Aikataulu

Ke 8.4. klo 18 Ensimmäinen kierros: HPK–KalPa ja JYP–Ässät
La 11.4. klo 18 Neljännesfinaalit: Tappara–HIFK ja Ilves–KooKoo
Ke 15.4. klo 18 Neljännesfinaalit: Kärpät–KalPa/JYP/Ässät ja Lukko–HPK/KalPa/JYP
La 18.4. klo 18 Semifinaalit
Ke 22.4. klo 18 Semifinaalit
La 25.4. klo 16 Finaali ja pronssiottelu

ePlayoffs 2020 Pelaajat

HIFK: Tuukka Ritokoski
HPK: Joni Tuulola
Ilves: Sami Hintsanen
JYP: Harri Pesonen
KalPa: Eetu Sopanen
KooKoo: Sasu Toikka
Kärpät: Miikka Kolehmainen
Lukko: Teemu Laurell
Tappara: Joona Luoto
Ässät: Iiro Vehmanen