ENNAKKO:

Lauantaina pelataan Lumon Areenalla – vastassa huippuvireinen Jukurit

02.02.2024

KooKoo kärsi edeltävässä ottelussaan 7–3-tappion Pelicansille. Kolme menetettyä johtoasemaa ja lopulta pakan repeäminen jättivät KooKoo-puolustaja Joni Jurmon vähäsanaiseksi. Seuraavaksi joukkue kohtaa lauantaina kotihallissaan Jukurit.

– En tiedä suoraa vastausta, jokin henkinen lopahtaminen siinä kävi. Peli räjähti käsiin siinä, olimme ihan hyvin mukana, kunnes en tiedä mitä tapahtui, kommentoi Jurmo Pelicansille kärsittyä tappiota KooKoon mediatiimille.

Edeltävä viikko oli KooKoolta raskas poissaolojen takia ja joukkueen päävalmentaja Olli Salo totesi ylimääräisen rasituksen näkyneen joukkueen terävyydessä. Salon sanoin joukkueen jaloissa oli lisäkiloja ja sen huomasi. Jurmo näkee myös mahdollisen osasyyn edeltävässä viikossa.

– Viime viikon taakse voi mennä osittain. Moni pelaaja on palannut taudin aiheuttamalta sairaslomalta ja viime viikko oli varmasti monelle pelaajalle rankka kuorman takia. Etenkin kärkipelaajamme joutuivat pelaamaan normaalia enemmän, joten se oli varmasti heille kuormittavaa. En tiedä vaikuttiko se sitten niin paljon ottelun lopputulokseen.

Salo vietti ottelun jälkeen pitkään aikaa joukkueen pukuhuoneessa. Jurmon mukaan ottelun jälkeinen juttutuokio käsitteli sitä, millä asenteella KooKoo pelaa lopun kaudestaan.

– Kävimme läpi eri asioita, kuten että kautta ei ole enää paljoa jäljellä. Jos tosissaan haluamme pudotuspeleihin, muutos täytyy tehdä nyt. Kaikkien pitää alkaa pelaamaan tälle logolle.

Sen enempää ottelua ei ehdi kumminkaan murehtia, sillä seuraava koittaa jo lauantaina. KooKoo saa Kouvolaan vieraakseen tulikuuman Jukurit-ryhmän. Jurmo edusti itse Jukureita vuodesta 2021 vuoteen 2023.

– Tämä unohdetaan nyt ja valmistaudutaan parhaalla mahdollisella tavalla lauantaita varten. Tutkimme miten Jukurit pelaavat ja lähdemme täysin eri mentaliteetilla siihen otteluun, kertoo Jurmo.

Luistelukilpailua luvassa

Jukurit on toden totta Liigan lähiaikojen huippujoukkueita. Edeltävässä ottelussaan HPK:n 7–1-lukemin kylvettänyt mikkeliläisryhmä on noussut sarjan toiseksi ja johtaa Liigaa 20 ottelun kuntopuntariotannalla. Jukurit ovat 12 ottelun piste -ja yhdeksän ottelun voittoputkessa. Koko kauden mitassa Jukurit ovat tehneet Liigan eniten ja päästäneet Ässien kanssa jaetulla sijalla Liigan vähiten maaleja.

Jukurit on luonut myös sarjan eniten maaliodottamaa ja heidän maalivahtiensa yhteenlaskettu torjuntaprosentti on sarjan toiseksi paras. Jukurit sijoittuu vähintään Liigan kolmen parhaan joukkoon lähes kaikissa muissa tilastoissa, paitsi aloituksissa ja prosentuaalisessa kiekonhallinnassa. KooKoon tilastoedut Jukureihin nähden löytyvät juuri sieltä, eli kiekonhallinnasta, laukaisuhallinnasta ja luistelumatkasta. Haaste on kova, mutta Jukurien valmennustiimin metkut ennaltaan tuntevalla Jurmolla on mielessään keino Jukurien voittoputken katkaisemiseksi.

– He tulevat pelaamaan todella kovaa painetta ja pelaamaan kiekkoa paljon ylöspäin. He haluavat pelata todella nopeaa jääkiekkoa ja uskon, että on tulossa todella vauhdikas ottelu. Jos pääsemme vauhdilla heidän paineensa alta pois ja saamme hyviä suoria -ja mahdollisesti pitkiäkin hyökkäyksiä, he ovat vaikeuksissa, avaa Jurmo.

Jukurit on siis haastettu luistelukilpailuun. Ottelussa juhlistetaan samalla kevään 2014 Mestis-mestaruutta.

KooKoon paras pistemies otteluun lähdettäessä on kurinpitopäätöstään edeltävän ottelunsa ulosajosta odottava Ben Tardif, joka on tehnyt 46 pelaamaansa otteluun 13+27=40. Hänen takanaan joukkueen sisäisen pistepörssin toista sijaa pitää hallussaan puolustaja Charle-Édouard D’Astous, joka on tehnyt 41 pelaamaansa otteluun 13+24=37 tehopistettä. Joukkueen pörssikolmonen on hyökkääjä Arttu Ilomäki pelaamillaan 36 ottelulla ja tekemillään 11+21=32 tehopisteillä.

Jukurien joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa hyökkääjä Niko Huuhtanen, joka on tehnyt 45 pelaamaansa otteluun tehopisteet 16+26=42. Huuhtasen takana lymyää 43 ottelua pelannut ja tehopisteet 10+29=39 tehnyt Michal Kovařčík. Jukurien pörssin kolmantena on hyökkääjä Patrik Puistola, joka on 44 pelaamassaan ottelussa tehnyt tehot 16+21=37.

KooKoon kokoonpanosta puuttuu puolustaja Seth Barton (noin kuukausi). Hyökkääjä Ville Leskisen oletetaan palaavan kokoonpanoon lauantaina.

Seuraavat kotiottelut:

La 3.2.2024 klo 17:00 KooKoo – Jukurit // Osta liput

Pe 9.2.2024 klo 18:30 KooKoo – Sport // Osta liput

To 15.2.2024 klo 18:30 KooKoo – TPS // Osta liput