Lauantaina Lumonilla kauden viides Kaakon Derby

27.1.2023

Lauantaina Lumonilla kauden viides Kaakon Derby

KooKoo palaa lauantaina takaisin kotiyleisön eteen, kun Lumon Areenalla vastaan asettuu suvantovaiheessa seilaava Lappeenrannan SaiPa.

KooKoo nappasi torstaina Nordiksella HIFK:ta vastaan pelatusta ottelusta arvokkaat kaksi pistettä, kun stadilaiset taipuivat lopulta oranssimustille voittomaalikilpailun jälkeen 1–2. Torstaisen voiton takuumiehenä hääri tolppien välissä Oskari Setänen, joka torjui iltapuhteensa aikana peräti 31 kertaa ja pysäytti kaikki punapaitojen rankkariyritykset.

KooKoon kahden matsin viikon päättävään SaiPa-otteluun oranssimustat lähtevät sarjataulukosta sijalta 12, kun pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan kymmenenteen sijaan matkaa on neljä pistettä. Kymmenennellä sijalla tällä hetkellä majaileva Mikkelin Jukurit on pelannut kirjoitushetkellä yhden ottelun KooKoota enemmän. Perjantai-iltana Jukureilla on kuitenkin paikka kasvattaa piste-eroa, kun se kohtaa vieraissa seitsemäntenä majailevan KalPan. Niin ikään KooKoon edellä oleva ja Jukureiden kanssa tasapisteissä päivystävällä HPK:lla on mahdollisuus napata kymmenes sija itselleen. Tässä onnistuakseen hämeenlinnalaisten tulisi kuitenkin napata perjantaina pisteitä sarjakärki Lukolta.

Lauantaina Lumon Areenalla kauden viidennessä Kaakon Derbyssä vastaan asettuva SaiPa on ollut viime aikoina todella pahoissa pelillisissä vaikeuksissa. Sarjajumbona läpi kauden majaillut lappeenrantalaisnippu seilaa tällä hetkellä peräti kuuden ottelun mittaisessa tappioputkessa ja playoffs-paikan nappaaminen vaatii joukkueelta jo ihmeitä. Kolmen matsin viikko alkoi SaiPan osalta katastrofaalisesti, kun ensin keskiviikkona Ilves kylvetti keltamustia Nokia Areenalla 5–0 ja torstaina Kärpät moukaroi SaiPan Kisapuistossa tylysti 2–8.

Kauden edetessä SaiPassa ovi on myös käynyt, kun tammikuun alussa slovakialaishyökkääjä Kristian Pospisil poistui joukkueesta Tshekin liigaan. Viime viikolla myös joukkueen kapteeni Jarno Koskiranta siirtyi Ilveksen paitaan ja toiseen suuntaan liikkui hyökkääjä Emil Järventie. Myös puolustaja Joel Olkkonen siirtyi SaiPasta kesken kauden Kärppiin vaihtokaupassa, jossa Lappeenrantaan saapui hyökkääjä Antti Kalapudas.

SaiPan parhaana pistemiehenä häärii edelleen ex-KooKoo hyökkääjä Ville Meskanen, joka on naputellut tällä kaudella peräti 16 maalia. Yhteensä ”Mese” on saalistanut pisteitä 16+9=25, joka oikeuttaa Liigan pistepörssissä sijalle 30.

KooKoo ja SaiPa ovat tällä kaudella ottaneet yhteen neljässä Kaakon Derbyssä. Kaikki ottelut ovat lopulta päättyneet oranssimustien voittoihin, mutta kahdesti ratkaisua on jouduttu hakemaan vielä varsinaisen peliajan jälkeen. Viimeisin derby pelattiin joulun jälkeen Tapanin päivänä Lappeenrannassa, josta KooKoo nappasi täydet pisteet lukemin 1–4.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella ovat pois hyökkääjät Toni Suuronen (4 kuukautta), Joose Antonen (3-5 viikkoa) ja Terry And (toistaiseksi) sekä puolustaja Saku Vesterinen (toistaiseksi).

Otteluennakossa kolmeen edelliseen matsiin kaksi maalia iskenyt puolustaja Kalle Loponen.

TULEVAT KOTIOttelut:​​​​​​​

​​​​​​​La 18.1.2023 klo 17.00 KooKoo–SaiPa, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!​​​​​​​

Ti 31.1.2023 klo 18.30 KooKoo-Ässät, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!