ENNAKKO:

Lauantaina kamppaillaan Hämeenlinnassa – "Kurinalaisuutta ja huolellisuutta tarvitaan vielä lisää"

24.11.2023

KooKoon vierasviikon toinen osanäytös käydään lauantaina HPK:ta vastaan Hämeenlinnassa. KooKoo on voittanut viimeiset kaksi otteluaan.

Maaottelutauon jälkeen pirteästi pelannut KooKoo kävi ryöstämässä tärkeät vieraspisteet mukaansa keskiviikkona Vaasasta. Voittoon päättyneen ottelun jälkeen päällimmäinen tunne oli silti pettymys, sillä täydet kolme runkosarjapistettä olivat täysin otettavissa. KooKoo johti peliä parhaimmillaan kolmella maalilla päätöserässä, mutta sitkeä Sport repi itsensä väkisin tasoihin. KooKoo antoi kotkapaidoille kuitenkin täydet edellytykset takaa-ajoon, sillä oranssimustat nappasivat päätöserässä peräti neljä kahden minuutin rangaistusta. Vaasalaiset rokottivatkin kurittomuudesta kahdella ylivoimamaalilla.

Otteluennakkoon haastateltu kapteeni Otto Paajanen kommentoi Vaasassa pelatun vierasottelun loppua seuraavasti:

– Olemme tosiaan ottaneet ihan liikaa jäähyjä koko kauden, ja liian monta maalia päästetty niistä alivoimalla. Kurinalaisuutta ja huolellisuutta tarvitaan vielä lisää.

KooKoo varmisti lopulta merkinnän voittosarakkeeseen voittomaalikilpailussa, jossa onnistujien joukkoon pääsivät Radek Koblizek sekä Ben Tardif. Loppulukemiksi kirjattiin siis 4–5VL.

Päävalmentaja Olli Salo oli ottelun jälkeisessä MTV:n lehdistötilaisuudessa kaksijakoisella mielellä:

– Ensimmäinen ja toinen erä, niihin olen kaikin puolin tyytyväinen. Energisyys ja luistelu oli hyvällä tasolla meillä. Kolmannessakin erässä rupesi näyttämään jo oikein hyvältä meille, kunnes tuudittautuimme vähän tilanteeseen ja sitten ei näyttänytkään enää hyvältä.

– Otamme ne kaksi pistettä, mutta kyllä tästä kaksijakoiset fiilikset jäi. Kahteen erään olen tyytyväinen, ja kolmanteenkin siihen saakka kunnes kaveri alkoi saada niitä maaleja. Hatunnosto myös Sportille, tekivät hienot maalit oikeisiin paikkoihin. Otamme tästä opiksi.

Lauantaina vastaan luistelee HPK, joka on luisunut runkosarjassa viimeistä edelliselle sijalle. HPK on kuitenkin pistelukemansa puolesta pudotuspelitaiston kannalta iskuetäisyydellä, sillä matkaa playoff-viivaan ja KooKooseen on kuusi pistettä. HPK luisui loka-marraskuussa pitkään tappioputkeen, mutta nyt viimeisistä neljästä ottelusta sillä on saldona kaksi voittoa. Viimeisimmät ritaripaitojen koitokset ovat torstainen 2–1 tappio Pelicansille Lahdessa, sekä viikon takainen 3–1 kotivoitto Vaasan Sportista.

Kippari Paajanen suhtautuu vieraspeliin luottavaisena, ja uskoo joukkueen jatkavan vahvoilla otteilla:

– Tiedämme, että kun pääsemme omalle tasolle niin pelaamme hyvää jääkiekkoa. Pidetään huoli siitä, että jokainen on valmis taas lyömään kaiken likoon heti pelin alusta, niin varmasti tuloskin tulee olemaan suotuisa meidän suuntaan.

KooKoon ja HPK:n suurin ero kiteytyy maalinteon tehokkuuteen. Joukkueet ovat päästäneet lähes saman määrän maaleja, mutta niiden tekemisessä on valtava ero. Ritaripaitojen maalimäärä, 47 kihausta on koko Liigan heikoin noteeraus. Oranssimustat taas ovat onnistuneet maalinteossa huomattavasti paremmin, kun samalla ottelumäärällä on kertynyt 66 maalia. Ajoittaisista tehottomuuden jaksoista huolimatta KooKoon soturit ovat tehneet Liigassa kolmanneksi eniten maaleja.

Asian tarkastelu paljastaa syitä seurausten taustalla: HPK:n kärki on todella ohut. Vain kolme kerho-pelaajaa on tehnyt kuluvalla kaudella vähintään kymmenen tehopistettä. Ei KooKoonkaan hyökkäyksestä löydy koko Liigan tasolla mitattuna supertähtiä, mutta oranssimustia luotettavia suorittajia sen sijaan on useita. KooKoon pelaajista seitsemän on vähintään kymmenessä tehopisteessä, joten ratkaisuvoimaa löytyy huomattavasti laajemmalta kuin Hämeenlinnassa.

KooKoon pistepörssin kolmen kärjestä löytyvät puolustaja Charle-Edouard D’Astous (6+12=18) sekä hyökkääjät Ben Tardif (6+10=16) ja Radek Koblizek (7+7=14).

Ritaripaitojen tehokkaimmat yksilöt alkukaudesta ovat olleet hyökkääjä Teemu Rautiainen (5+10=15), puolustaja Juuso Ketola (3+10=13) ja hyökkääjä Danick Martel (9+3=12).

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kerran aikaisemmin, kun HPK kävi Lumon Areenalla ryöstöretkellä lukemin 2–4. Ottelu oli tuolloin selvää kotijoukkueen hallintaa, mutta vierasvahti Sami Rajaniemi pelasi huippupelin. Rajaniemi kuuluukin ritaripaitojen alkukauden harvoihin onnistujiin. Lauantain tulos määrittyykin pitkälti sen mukaan, pystyykö KooKoo puhkomaan HPK-puolustuksen heidän kotikaukalossaan.

Hämeenlinnan Rinkelinmäki on KooKoo-kippari Paajaselle aina mieluisa paikka, sillä Lopelta kotoisin oleva sentteri on noussut ammattilaiseksi nimenomaan HPK:n juniorimyllyn läpi:

– Kyllähän edelleen HPK-pelit ovat erityisiä. Vieraspelissä tuttu halli ja paljon tuttuja ihmisiä, niin onhan se siistiä päästä sinne pelaamaan. Toivotaan että hallissa on hyvä tunnelma ja saadaan hyvä peli aikaiseksi!

Lauantain ottelua odotellessa kannattaa tutustua vain perjantaina voimassa oleviin tarjouksiin. Kaikki Black & Orange Friday informaatio löytyy tästä linkistä!

Lauantaina KooKoolta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Toni Suuronen (arvioitu paluuajankohta tammikuu), Ville Leskinen (joulukuu), Jesse Nurmi (tammikuu).

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Ke 29.11.2023 klo 18:30 KooKoo – Ässät // Osta liput

Pe 1.12.2023 klo 18:30 KooKoo – Jukurit // Osta liput

Pe 8.12.2023 klo 18:30 KooKoo – Pelicans // Osta liput