Lasse Malin aateloidaan Hall of Famen jäseneksi numero 14

26.10.2022

Lasse Malin aateloidaan Hall of Famen jäseneksi numero 14

Hall of Fame -kunniagallerian uusi kunniajäsen Lasse Malin on pitkän ajan KooKoo-toimija.

KooKoo avasi oman KooKoo Hall of Famen 50-vuotisjuhlakaudellaan marraskuussa 2015. Ensimmäisenä Hall of Fameen aateloitiin yhteensä 13 entistä KooKoo-toimijaa ja nyt kunniagalleriaan nostettava Lasse Malin on jo 14. Hall of Famen jäsen. Aatelointi tapahtuu lauantaina KooKoo–Ässät -ottelussa.

Hall of Fame on kunnianosoitus kouvolalaisen jääkiekkoilun uranuurtajille ja pitkäaikaisille KooKoo-toimijoille. Kunniagalleriaan valitaan kookoolaisia, jotka ovat erityisen merkityksellisesti vaikuttaneet seuran kehitykseen ja kasvuun joko pelaajina, valmentajina, toimihenkilöinä tai muussa roolissa taustavaikuttajina.

#14 Lasse Malin on KooKoon monitoimimies usealta eri vuosikymmeneltä. Mittavan uran KooKoossa tehnyt Lasse aloitti kouvolalaiskiekon parissa jo 1970-luvulla toimien KooKoo-junioreiden valmentajana vuosina 1975–1980.

Junioreista hän siirtyi KooKoon edustusjoukkueen maalivahtivalmentajaksi hoitaen pestiä useiden vuosien ajan hyvällä menestyksellä. Lasse toimi urallaan myös Suomen 1970-syntyneiden maajoukkueen maalivahtivalmentajana sekä Kymi-Saimaan alueen maalivahtikouluttajana.

Valmennusuransa jälkeen Lasse hoiti myös KooKoon joukkueenjohtajan tehtäviä ja toimi Orpe-klubin klubi-isäntänä vuosina 2010–2018. Nykyään Lassen voi tavata Lumon Areenan lehtereiltä ja hän toimiikin yhä seurassa vapaaehtoisena monitoimimiehenä KooKoo-sydämellä varustettuna.

Lasse on yksi pitkäaikaisimmista KooKoon toiminnassa vaikuttaneista henkilöistä, nähden ajat ulkojäiltä aina tähän päivään asti. Lasse on ollut mukana todistamassa KooKoon menestyksen vuosia, mutta myös niitä vaikeita ajanjaksoja. Aina hän on kuitenkin pitänyt omalta osaltaan huolta siitä, että Kouvolassa pelataan laadukasta kilpajääkiekkoa.

Lasselta löytyy lukematon määrä tarinoita joukkueesta ja sen ympäriltä vuosien varrelta. Lasse muistaa niin yksittäiset pelaajat, valmentajat kuin muutkin seuran ympärillä toimineet henkilöt.

Hall of Fame -ottelu KooKoo–Ässät lauantaina 29.10. klo 17.00 Lumon Areenalla.