Kymsoten suositus katsojamäärästä ei koske Liiga- ja U20-sarjan otteluita

22.10.2020

22.10.2020 13:26

Kymsoten suositus katsojamäärästä ei koske Liiga- ja U20-sarjan otteluita

Kymsoten suositus otteluiden pelaamisesta ilman yleisöä koskee vain harrastesarjoja.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote tiedotti keskiviikkona uusista alueellisista suosituksista koronaviruspandemian rajoituksiin liittyen.

Kymsote suosittelee urheiluseuroille, että harjoitukset ja harrastepelit sekä -kilpailut järjestetään vuoden loppuun asti ilman yleisöä siten, että paikalla on vain toiminnan kannalta välttämätön henkilöstö. Muiden kuin urheilijoiden, kuten toimihenkilöiden suositellaan käyttävän maskia harjoitus- ja pelitilanteissa. Lisäksi kaikkea varsinaisten peli- ja harjoitustilanteiden ulkopuolista kontaktia tulisi välttää. Lue Kymsoten tiedote kokonaisuudessaan TÄSTÄ.

Tämä suositus ei koske Liiga-otteluita eikä valtakunnallista U20-joukkueen SM-sarjaa, vaan KooKoon Liiga- ja U20 SM-sarjan ottelut järjestetään edelleen tiukkojen yleisötilaisuusohjeen ja viranomaisten määrittämien turvallisuusohjeiden mukaan, jotta ottelutapahtuma on turvallinen kaikille katsojille, joukkueille ja toimihenkilöille. Lue alta kaikki KooKoon turvallisuusohjeet.

Yleisörajoituset tulevat kuitenkin voimaan tästä nuorempien KooKoo-junioreiden toimintaan, josta vastaa Pokli Ry. Poklin tiedotteen löydät TÄÄLTÄ.

KooKoon kaikki turvallisuusohjeet löydät TÄÄLTÄ.

TURVALLISESTI LUMON AREENALLA

Tavoitteemme ja velvollisuutemme on huomioida ja toteuttaa tarvittavat toimenpiteet tartuntariskin hallitsemiseksi ja minimoimiseksi ottelutapahtumissa viranomaismääräyksiä (THL, AVI, Poliisiviranomaiset) ja ohjeistuksia noudattaen ja täydentäen.

– Toivomme, että katsojat eivät saavu otteluihimme kipeänä tai edes oireellisina otteluihin. Näin voimme edesauttaa turvallisen ja vastuullisen tapahtumanjärjestämisen sekä onnistuneen tapahtuman läpiviennin, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi.

 • Saavu otteluun VAIN TERVEENÄ
 • Käytä KASVOMASKIA (Katsojille jaetaan kertakäyttömaski Liiga-otteluihin saapuessa.)
 • Pidä TURVAVÄLI muihin ihmisiin (jonottaessa, katsomossa – JOKA PAIKASSA!)
 • Pese kädet ja käytä käsidesiä (desejä löytyy Lumon Areenalta)
 • Saavu paikalle ajoissa
 • Noudata rauhallisuutta – jonot näyttävät pitkiltä turvavälein
 • Lataa puhelimesi Koronavilkku-sovellus ja käytä sitä

Muut yleisön turvalliseen vaikuttavat asiat:

 • Suosittelemme käyttämään maksutapana korttimaksua ja erityisesti lähimaksua
 • Isot liput ja heilutettavat banderollit on toistaiseksi kielletty
 • Fanitapaamisia ja aitiovierailuja tai vastaavia ylimääräisiä kontakteja aiheuttavia tilaisuuksia ei voida toistaiseksi järjestää
 • Median liikkumista jäähalleilla rajoitetaan – Medialle on toimitettu erikseen omat ohjeet

Henkilökuntamme on ohjeistettu toimimaan kiinnittäen erityistä huomiota hygieniaan sekä turvaväleihin tapahtumassamme turvavarusteita käyttäen. Pyydäthän apua ja neuvoa, mikäli tarvitset. Yhdessä luomme turvallisen ottelutapahtuman kaikille. Tervetuloa seuraamaan Liiga-kiekkoa!