Kyle Platzer vahvistaa KooKoo-hyökkäystä

10.7.2019

10.07.2019 11:00

Kyle Platzer vahvistaa KooKoo-hyökkäystäKyle Platzer. Kuva (c) Florida Everblades

Kanadalaishyökkääjä Kyle Platzer täydentää oranssimustien palapelin.

KooKoo vahvistaa rivejään kanadalaisella keskushyökkääjä Kyle Platzerilla, 24. Tuore sopimus kattaa tulevan Liiga-kauden 2019–2020.

– Platzer on nuori ja nälkäinen keskushyökkääjä, joka tulee intoa ja näyttöhaluja puhkuen Kouvolaan. Hän on klassinen taitokeskushyökkääjä, jonka vahvuudet tukevat nimenomaan sentteripeliä, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen analysoi.

– Hänellä on hyvä pelikäsitys, jonka ansiosta syötöt ja tarjonnat ovat oikea-aikaisia. Hän sijoittuu oikein ja reagoi hyvin suunnanmuutoksiin, joten hänellä on hyvä pohja onnistua myös isossa kaukalossa.

Edmonton Oilers varasi Platzerin NHL:ään kesällä 2013 varaustilaisuuden neljännellä kierroksella ja kaikkiaan 96. pelaajana. Viimeiset neljä kautta hyökkääjä on pelannut NHL:n farmisarjoja AHL:ää ja ECHL:ää.

Viime kaudella Florida Everbladesin paidassa ECHL:ssä Platzer nakutti 58 ottelussa 24 maalia ja antoi 33 maaliin johtanutta syöttöä. Yhteensä 57 tehopisteellä Platzer oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies.

Ennen AHL- ja ECHL-pestejään Platzer pelasi Kanadan juniorisarja OHL:ssä ja juhli sen mestaruutta London Knightsin paidassa keväällä 2013.

– Kyle on pelannut Edmontonin organisaatiossa NHL-tulokassopimuksen läpi. Nyt hän on erittäin innoissaan mahdollisuudesta siirtyä Liigaan kehittymään edelleen pelaajana, urheilujohtaja Kultanen sanoo.

Platzer pelaa KooKoossa pelinumerolla 88.

KooKoolla on nyt sopimus kolmen maalivahdin, yhdeksän puolustajan ja 16 hyökkääjän kanssa.

– Joukkue on kasassa kauden aloitukseen. Aloitamme näillä miehillä yhteisharjoittelun maanantaina 29. heinäkuuta.