RAPORTTI:

Kuuden maalin ilta ja kolme sarjapistettä päätti otteluviikon tyylikkäästi - "Isossa kuvassa kypsää pelaamista"

20.10.2023

Kouvolan perjantai-illassa nähtiin maalirikas kamppailu KooKoon ja JYPin välillä, josta voittajana selviytyi vahvan avauserän ansiosta kotijoukkue KooKoo lukemin 6–3 (4–1, 0–0, 2–2). Ottelun yksi avainpelaajista oli kaksi komeaa maalia viimeistellyt puolustaja Charle-Edouard D’Astous.

Heti ottelun ensimmäisestä erästä alkaen oli huomattavissa, miten aktiivisena ja pirteänä KooKoo lähti otteluun, varsinkin kun otteet olivat parantuneet viime pelien aikana ja joukkue oli otteluun lähdettäessä neljän ottelun pisteputkessa. Ensimmäistä maalia ei tarvitse kauaa odotella, kun 39 sekunnin kohdalla Radek Koblizek laukoi ensin takalaitaan, ja irtokiekon pääsi tulittamaan sisään Ben Tardif kauden viidennellä maalillaan. Eikä seuraavaakaan maalia tarvinnut kahta minuuttia kauemmin odotella, kun Charle-Edouard D’Astous laukoi JYP-puolustajan jaloista tilanteeksi 2–0 hienon yksilösuorituksen päätteeksi. KooKoo jatkoi aktiivista pelaamistaan ja se tuotti tuloksen jälleen viiden minuutin kohdalla, kun Ben Tardifin hienosta esityöstä puolustaja Väinö Liikonen siirsi ottelun lukemiin 3–0, ja teki samalla Liiga-uransa ensimmäisen maalin. Kotijoukkueen salama-alku oli liikaa JYPille, jonka seurauksena maalinsuulla Eetu Laurikainen vaihtui Veini Vehviläiseen.

Maalivahdin vaihto ei hetkellisesti pelastanut JYPiä yhtään, kun hyvän hyökkäyskuvion päätteeksi Olli Korhonen syötti maalin eteen, ja Samuel Valkeejärvi viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa entistä seuraansa vastaan, ja kotijoukkue karkasi jo neljän maalin johtoon. Erän puolivälin jälkeen KooKoo tarjosi kuitenkin JYPille ylivoimamahdollisuuden, kun Charle-Edouard D’Astous joutui poikittaisesta mailasta kahden minuutin jäähylle, ja tämän tilanteen myös Liigan paras ylivoimajoukkue hyödyntää, kun Teemu Eronen syötti viivasta laitaan Mikko Pertulle ja Patrik Siikanen sai iskeä kavennuksen maalin edestä. Värikkään avauserän jälkeen peli kulki tasaisesti kohti erän loppua ja JYP pääsi hieman peliin mukaan, mutta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 4–1-johdossa.

– Tultiin todella hyvin otteluun ja saatiin hyvällä rytmillä hyökättyä, ennen ei ole suorista hyökkäyksistä saatu helposti maaleja, mutta tänään pystyttiin niistä hyvin maaleja tekemään. Hienoja maaleja, tänään taisi olla pakkien päivä, kommentoi KooKoon päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeen.

Ensimmäisessä erässä JYPin saadun shokkihoidon jälkeen toinen erä lähti tasaisesti liikkeelle ja JYP olikin lähempänä maalia ensimmäisten vaihtojen aikana. Erän alkuvaiheessa KooKoo otti jälleen rangaistuksen, ja Otto Paajanen komennettiin jäähyaitioon, mutta tätä tilannetta ei JYP pystynyt hyödyntämään. Erän edetessä JYP sai enemmän otetta erästä ensimmäiseen erään verrattuna erityisesti kiekonhallinnasta. Jäähyily jatkui toisessa erässä, ensin JYPin Miks Tukanovs ja Sami Niku, sekä KooKoon Ben Tardif, mutta näistä erikoistilanteista ei maaleja nähty. Toisen erän loppupuolella hyvässä vireessä ollut Teemu Engberg pääsi nousemaan hienosti kohti maalia, mutta vierasjoukkueen Nick Welsh syyllistyi tilanteessa kampitukseen ja KooKoo pääsi pelaamaan jälleen ylivoimaa, mutta tätä ei pystytty hyödyntämään ja maalittoman toisen erän päätteeksi erätauolle siirryttiin samoissa 4–1-lukemissa.

– Siihen mihin ei voi olla tässä ottelussa tyytyväinen, on meidän ylivoima. Meidän alivoima on parantunut vaikka tänään yksi maali alivoimalla menikin omiin, mutta ylivoiman kanssa on vielä tehtävä jotain, analysoi Salo joukkueen kehityskohdetta. KooKoolla oli tänään viisi ylivoimamahdollisuutta, eikä niitä pystytty hyödyntämään.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen hallinnassa, ja montaa minuuttia ei erää tarvinnut pelata kun kokenut puolustaja Joonas Lehtivuori haki rauhassa vauhtia ja maalipaikkaa, ja sai hienolla rannelaukauksellaan viimeistellä kotijoukkueen viidennen maalin ja hänen kauden avausmaalinsa. Erä jatkui tasaisempana ja joukkueet hallitsivat hyvin peliä kiekolla, kunnes KooKoon Charle-Edouard D’Astous komean yksilösuorituksen päätteeksi laittoi ottelun tilanteeseen 6–1 illan toisella maalillaan. Moni oli valmis tässä vaiheessa toivottamaan ”hyvää yötä” ja hyvää kotimatkaa JYPille, mutta vierasjoukkue sanoi kaikille epäilijöille, ettei tämä ottelu ole vielä tässä. Ensin joukkueen kärkipuolustaja Sami Niku kavensi komella laukauksellaan tilanteeksi 6–2, ja heti perään puolustajien maali-iloittelu jatkuu, kun Tobias Winberg kavensi vierasjoukkueen tilanteen JYPin kultakypärä Jerry Turkulaisen syötöstä enää kolmen maalin päähän, joten ottelu ei ollut vielä täysin ohitse. JYP hallitsi ottelua maalien jälkeen, mutta Mikko Pertun rangaistuksen jälkeen vierasjoukkue ei saanut enää peliään kulkemaan, joten ottelu päättyi lukemissa 6–3.

– Isossa kuvassa kypsää pelaamista, kolmannessa erässä tuli pieni notkahdus JYPin yhden maalin jälkeen, mutta penkki onneksi rauhoittui lähes saman tien, ja onneksi päästiin ylivoimalle niin se rauhoitti meidän erän lopun. Hyvä viikko kaikin puolin, tästä voidaan hyvin mielin lähteä nauttimaan viikonlopusta ja sitten palata pirteämpänä ensi viikolla, summaa Salo ottelun lopun ja kiittää lopussa halliin saapunutta yleisöä ja hienoa kannustusta koko ottelun ajan.

KooKoolta tämä viikko oli vahva, kahdesta ottelusta kuusi sarjapistettä on hyvä saavutus hankalan alkukauden jälkeen. Joukkue on nyt viiden ottelun pisteputkessa. KooKoon pelit jatkuvat ensi viikolla kahdella ottelulla, kun ensin keskiviikkona Lumon Areenalle saapuu Ilves, ja lauantai-iltana pelataan Lappeenrannassa jo kauden kolmas Kaakon Derby, kun KooKoo lähtee metsästämään jo kolmatta voittoaan SaiPasta.

 

Seuraavat kotiottelut:

Ke 25.10.2023 klo 18:30 KooKoo – Ilves // Osta liput

La 4.11.2023 klo 17:00 KooKoo – HIFK // Osta liput

La 18.11.2023 klo 19:00 KooKoo – Pelicans // Osta liput