Kun syöpä koskettaa, kaikki muuttuu – #Erätauko-ottelu keskiviikkona

5.2.2019

05.02.2019 13:35

Kun syöpä koskettaa, kaikki muuttuu – #Erätauko-ottelu keskiviikkonaMyös Miikka Pitkänen ja Malte Strömwall tukevat syöpään sairastuneita lapsia.

KooKoon ja Sylvan #Erätauko-ottelua vietetään keskiviikkona, kun HPK vierailee Lumon Areenalla.

Kun syöpä koskettaa, kaikki muuttuu – syöpäsairaan lapsen sisarukset jäävät usein näkymättömiksi. Lapsen sairastuminen syöpään on aina koko perheen kriisi, muistuttaa Sylva ry:n #erätauko-kampanja, jonka tämän vuoden teemana on sisaruus. Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään Suomessa ja kansainvälisesti 15.2.2019, jota vietetään ympäri Suomen jo 10. kerran.

Sairastuneen lapsen sisarukset jäävät usein huomiotta eivätkä saa tarvitsemaansa tukea mullistuneessa arjessa. Kolmatta kertaa järjestettävä kampanja nähdään Liiga-otteluissa tammi–helmikuussa ympäri Suomen.

Kouvolassa #erätauko-peli pelataan tulevana keskiviikkona, jolloin Hämeenlinnan Pallokerho vierailee Lumon Areenalla. Ottelun avauskiekon tulevat pudottamaan otteluisäntä Terveystalon puolesta syövän värittämästä perheestä Marko Kaarlenpoika ja hänen 8-vuotias tyttärensä Liisa Kaarlenpoika.

Joka vuosi noin 150 suomalaista lasta sairastuu syöpään. Tehokkailla hoidoilla kolme neljästä parantuu, mutta samalla paitsi sairastuneen myös hänen lähipiirinsä arki mullistuu. Vanhempien lisäksi syöpä koskettaa myös perheen terveitä sisaruksia, jotka jäävät usein vaille kaipaamaansa huomiota.

– Olemme erittäin iloisia, että Liiga on tänäkin vuonna mukana #erätauko-kampanjassa. Yhteistyön kautta tavoitamme kautta Suomen paljon ihmisiä, saamme toiminnallemme näkyvyyttä ja ennen kaikkea voimme yhdessä auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia perheitä, Sylvan toiminnanjohtaja Marika Aro iloitsee.

– Syöpä koskettaa meitä kaikkia joskus jollakin tavalla. Se, että voimme omalla toiminnallamme kantaa kortemme kekoon yhteisen hyvän eteen, on meille iso asia, KooKoon yhteisöpäällikkö Nita Ahola kommentoi.

Paikallisten syöpäyhdistysten työntekijöitä ja vapaaehtoisia on mukana keskiviikon ottelussa kertomassa lasten syövistä, niiden vaikutuksesta perheiden arkeen ja perheiden tarvitsemasta tuesta sekä keräämässä varoja paikallisen Syke-kerhon toimintaa varten.

Jos keräyslippaaseen haluaa antaa lahjoituksen, mukaan kannattaa varata käteistä. Vapaaehtoiset myyvät myös lasten syöpien symbolia kultanauhaa, jonka hinta on 5 euroa.

Syöpä on kova liiga – tarjoa #erätauko. Osallistu ja lahjoita Sylvan Facebook-keräykseen tai MobilePaylla Sylvan lahjoitusnumeroon 87215.


Lisätietoja:

Lisätietoa kansainvälisestä lasten syövän päivästä, #erätauko-kampanjasta ja tapahtumista Sylva ry:n verkkosivuilla ​www.sylva.fi.

Kouvolan Syke-kerhoaktiivi Sari Yli-Kojola voi kertoa Syke-kerhon toiminnasta (040 577 0004 tai sariylikojola@gmail.com​).