Kotkamills KooKoon pääyhteistyökumppaniksi – yhdessä kohti muovitonta ottelutapahtumaa

30.7.2019

30.07.2019 10:00

Kotkamills KooKoon pääyhteistyökumppaniksi – yhdessä kohti muovitonta ottelutapahtumaaKooKoo ja Kotkamills yhteistyöhön.

Kotkalainen metsäteollisuusyhtiö liittyy mukaan KooKoon joukkueeseen.

KooKoo haluaa uuden pääyhteistyökumppaninsa Kotkamills Oy:n kanssa rakentaa maailman ensimmäisen muovittoman jääkiekko-ottelutapahtuman.

– Yhteinen kunnianhimoinen tavoitteemme on vähentää kotiotteluidemme muovijätteen määrä niin lähelle nollaa kuin mahdollista, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa linjaa.

Muoviton ottelutapahtuma on mahdollinen Kotkamillsin kehittämien muovittomien AEGLE®- ja ISLA®-suojakerroskartonkien ansiosta. Ne ovat maailmanlaajuisesti ainutlaatuisia, täysin muovittomia, helposti kierrätettäviä ja biohajoavia kartonkeja, joista voidaan valmistaa esimerkiksi erilaisia elintarvikepakkauksia, jotka kestävät hyvin rasvaa ja nesteitä.

– Muovijäte on globaalisti alati kasvava ongelma, jonka kukistamiseen haluamme osallistua, sanoo Kotkamills Oy:n toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

– Suuri osa kuluttajista luulee erheellisesti, että normaalit kertakäyttöiset kartonkiastiat, esimerkiksi kahvikupit, olisivat täysin ekologinen ja muoviton vaihtoehto. Todellisuudessa kupit on perinteisesti pinnoitettu muovilla.

​​​​​​​Ensimmäisessä vaiheessa Lumon Areenan kahvikupit vaihtuvat Kotkamillsin kartongista valmistettuihin kuppeihin ja kioskeihin tulee tarjolle samasta materiaalista valmistettuja kahvi- ja pullatarjottimia.

Kupit valmistaa kotkalainen Cukca ja tarjottimet Kouvolan Inkeroisissa toimiva PackageMedia.

– Myös muoviset kertakäyttölusikat poistuvat ja niiden tilalle tulee puiset sekoitustikut, KooKoon Välimaa kertoo.

– Kymenlaaksolaisuus ja paikallisuus ovat meille tärkeitä arvoja. Jo senkin takia Kotkamills, Cukca ja PackageMedia sopivat hienosti Lumon Areenalle.

Jääkiekon Liiga on huomioinut ympäristöarvoja erityisesti viime kaudesta lähtien, jolloin Liiga lanseerasi oman ympäristöohjelmansa. Suomen Jääkiekkojournalistit palkitsivat ohjelman viime kauden päätteeksi Vuoden kiekkoteko -palkinnolla.

– Liigalla ja sen seuroilla on mahdollisuus ja vastuu edistää kestävän kehityksen toteutumista. Kotkamillsin ja KooKoon yhteistyö on tästä erinomainen esimerkki, kommentoi Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Kotkamillsin ja KooKoon tuore pääyhteistyösopimus on 2+1-vuotinen.

Kotkamills Oy on kotkalainen metsäteollisuusyhtiö, joka valmistaa innovatiivisia, uusiutuvasta luonnonvarasta kehitettyjä tuotteita. Yrityksen tuotteita ovat muun muassa täysin kierrätettävät kuluttajapakkauskartongit AEGLE® ja ISLA®, korkealaatuinen erikoislaminaattipaperi Absorbex® sekä ekologiset puutuotteet. Yritys työllistää noin 500 henkilöä. Vuonna 2018 Kotkamills Oy:n liikevaihto oli noin 353 miljoonaa euroa.
​​​​​​​Lumon Areenan ottelutapahtumasta halutaan muoviton.