Kotikenraalista jatkoaikavoitto

23.08.2023

Kesän toinen ja samalla viimeinen Lumon Areenalla pelattu harjoitusottelu päättyi KooKoon jatkoaikavoittoon HPK:sta.

Kesäkauden viimeinen Lumon Areenan harjoitusottelu sai komean päätöksen, kun KooKoon kanadalaiskaksikko Ben Tardif & Charle-Edouard D’Astous junaili jatkoajalla 2–1-voittomaalin.

– Vaikka vielä ei pisteistä pelatakaan, niin voitto tietenkin miellyttää, tuumasi oranssimustien päävalmentaja Olli Salo.

Maaleilla ei Lumon Areenan keskiviikkoillassa mässäilty. Varsinaisella peliajalla Eetu Tuulola osui HPK:lle ja Ville Leskinen KooKoolle kertaalleen.

Tuulola vei vierailijat avauserässä ylivoimalla johtoon. KooKoo pelasi läpi ottelun tasaisen vahvasti, mutta maaliverkko heilui toivotulla tavalla vasta päätöserän alussa Leskisen toimesta. Maalin alusti Leskisen ketjukaveri Jesse Nurmi, joka toimitti kiekon laidasta maalille ja Leskinen ohjasi kiekon häkkiin.

– Isossa kuvassa meidän rakenne pysyi paljon paremmin kasassa kuin aiemmissa peleissä. Pelasimme yksinkertaisemmin, mutta pystyimme silti pelaamaan mielestäni hyvin kiekolla ja rytmittämään peliä, Salo summasi.

– HPK haluaa pysyä kiekossa ja palautella sitä alaspäin, mikä vaatii vastustajalta, eli nyt meiltä, paljon jalkatyötä. Avauserässä se parani meiltä koko ajan ja toinen erä oli mielestäni tosi hyvä.

Hyvät paineet tyrehtyivät 45 minuutille asti kerta toisensa jälkeen HPK-veskari Juho Markkaseen.

– Tylyys ja tehokkuus hyökkäysalueella jäi vielä puuttumaan. Kolmannessa erässä paransimme ja aloimme saada miehiä maalille ja olemaan valmiita kamppailemaan siellä.

KooKoo pääsi ottelun tiimellyksessä kokeilemaan ylivoimaa neljästi, mutta kaikki kerrat olivat tuloksettomia.

– Ensimmäisessä erässä saimme ylivoimalla vielä kuteja, mutta toisessa emme enää niitäkään. Tylyys ja yksinkertaisuus unohtui siitäkin. Harjoituksissa on näkynyt jo hyviä aihioita, joita pitää saada ammennettua myös peleihin.

Tasatulokseen päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen ratkaisu haettiin jatkoajalta. KooKoo kesti ensin varsinaiselta peliajalta jääneen alivoiman ja hetkeä myöhemmin soi toisessa päässä kanadalaiskaksikko Tardif–D’Astousin toimesta. Tardif toi kiekon vauhdilla alueelle, löysi oivaltavalla syötöllä D’Astousin toiselta laidalta ja tällä oli mieluisa työ tykittää kiekko maaliin.

KooKoon kesäkausi jatkuu vielä kolmella vieraissa pelattavalla harjoitusottelulla. Niistä ensimmäinen on ohjelmassa heti torstaina, jolloin joukkue vierailee Mikkelissä Jukurien kotikentällä.

– Huomenna tulee toisenlainen koitos. Siinä missä HPK haluaa pelata paljon kiekolla, niin Jukurit haluaa antaa kovaa painetta ja tulee kaikin puolin kovaa päälle. Meidän pitää pystyä pelaamaan simppeliä ja tylyä jääkiekkoa.

– Tästä illasta jäi paljon hyviä asioita, joita pääsemme ammentamaan lisää huomenna.