Koronapassi käyttöön KooKoon kotiotteluihin

30.11.2021

Koronapassi käyttöön KooKoon kotiotteluihin

Perjantaista 3. joulukuuta alkaen KooKoon kotiotteluissa on käytössä koronapassi.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt kiristää Kymenlaaksossa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia: yhteislaulutilaisuuksia ja sellaisia tilaisuuksia, joissa on yleisöä seisomakatsomoissa.

Sisätiloissa seisomakatsomojen henkilömäärää rajoitetaan niin, että tilaisuudessa voi olla enintään 20 henkilöä, joilla ei ole istumapaikkaa. Istumapaikallisten katsomojen osallistujamäärää ei rajoiteta.

Yleisötilaisuuksia koskevien rajoituksien myötä KooKoo ottaa koronapassin käyttöönsä kotiotteluihinsa Lumon Areenan sisäänkäynneille perjantaista 3. joulukuuta KooKoo–Pelicans -ottelusta alkaen.

– Meillä seisomakatsomona toimii C-pääty ja istumakatsomoiden takana kiertävä juoksurata, joten AVI:n uusin päätös tarkoittaa sitä, että me otamme koronapassin välittömästi käyttöön jo seuraavassa ottelussamme, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi.

Jos koronapassi otetaan yleisötilaisuuksissa käyttöön kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona, sitä tulee edellyttää koko tilaisuuden osalta. Koronapassi pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä.

– Anniskelualueilla meillä on jo kolmessa edellisessä kotiottelussa ollut koronapassi käytössä ja sen suhteen asiakkaat ovat toimineet erinomaisesti ja ymmärtäväisesti. Nykyinen päätös tuo tarkastuksen Lumon Areenan sisäänkäynneille ja toivomme, että ihmiset tulevat nyt ajoissa otteluun, jotta sisäänkäynnit eivät ruuhkautuisi. Toivomme myös, että tarkastukseen varaudutaan jo etukäteen ruuhkien välttämiseksi, Välimaa päättää.

Päätös koskee koko Kymenlaakson sairaanhoitopiirin aluetta ja on voimassa 3.12.2021–2.1.2022.

KORONAPASSIN KÄYTTÖ LUMON AREENALLA:

  1. Saavu otteluun ajoissa!
  2. Varaudu näyttämään sisäänkäynnin yhteydessä koronapassi ja henkilöllisyystodistus.
  3. Liput tarkastetaan vasta koronapassitarkastuksen jälkeen.

Koronapassi (EU:n koronatodistus) koostuu kolmesta osasta, joista yhden on oltava voimassa, jotta koronapassi on voimassa:

  • koronarokotustodistus (2 rokoteannosta) TAI
  • koronarokotodistus sairastetusta taudista ja yhdestä rokoteannoksesta TAI
  • testitulostodistus (negatiivinen koronatestitulos maks. 72 h aiemmin) TAI
  • todistus alle 6 kk aiemmin sairastetusta koronavirustaudista.

Koronapassina toimii Omakanta-sivulta ladattava EU:n digitaalinen koronatodistus, jonka voi ladata osoitteesta kanta.fi (kirjautuminen sivun yläreunassa).

Koronapassin voi näyttää puhelimen tai muun älylaitteen ruudulta tai printattuna paperilla. Otathan huomioon, että pelkkä QR-koodi ei riitä, vaan asiakkaalla tulee olla koronapassista koko todistuksen ensimmäinen sivu näytettävissä.

Passia voidaan vaatia 16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta.

KooKoo muistuttaa, että koronapassi on vaihtohto rajoituksille. Passi toimii terveysturvallisuustoimena silloin, kun kyseistä tilaisuutta tai tilaa koskevia rajoituksia on voimassa.

Aluehallintoviraston tiedote 30.11.2021: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69926153