Koria Roll herää henkiin elokuussa!

17.2.2020

17.02.2020 09:00

Koria Roll herää henkiin elokuussa!

Korian Klubi ja Kouvolan KooKoo järjestävät elokuussa kaksipäiväisen festivaalin.

Perinteinen Koria Roll herää henkiin 12 vuoden tauon jälkeen Korian Kallioniemessä 14.–15. elokuuta 2020. Kaksipäiväisen festivaalin järjestävät yhteistyössä KooKoo ja salibandyseura Korian Klubi.

– Meillä on hyviä kokemuksia Lumon Areenalla järjestetyistä konserteista. Lähdemme innolla nyt myös ulkoilmaan, sanoo KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa.

Koria Rollin lavalle nousevat muun muassa Elastinen, Anssi Kela, Uniklubi, Teflon Brothers, Maustetytöt ja Gasellit. Loputkin artistit julkaistaan lähiaikoina. Kaksipäiväisen tapahtuman lipunmyynti käynnistyi maanantaina Ticketmasterin kanavissa.

Yhden päivän festarilippu maksaa heinäkuun loppuun saakka 39 euroa ja elokuun alusta alkaen 49 euroa. Kaksipäiväiset liput maksavat heinäkuun loppuun asti 69 euroa ja siitä eteenpäin 79 euroa. Koria Rollin ikäraja on 18 vuotta.

Ruokailun ja muita etuja sisältävien VIP-lippujen hinta on elokuuhun saakka 89 euroa ja viimeiset kaksi viikkoa 99 euroa.

Klubin ja KooKoon yhteistyö on luontevaa, sillä KooKoon myynti- ja viestintäpäällikkö Matti Lindholm on mukana molemmissa. Lindholm toimii myös Koria Rollin festivaalipäällikkönä.

– Klubi oli valmistellut Koria Rollia jo pitkälle, joten oli helppoa ja luontevaa lähteä mukaan projektiin. Rollilla on pitkät perinteet aina 1970-luvulle saakka ja saamme varmasti luotua siitä kesälle hienon tapahtuman, Välimaa sanoo.

– Meistä on hienoa päästä tekemään yhteistyötä toisen aktiivisen seuran kanssa, ja kenties syventämään yhteistyötä tulevaisuudessa.

Koria Roll järjestettiin virtaavan Kymijoen äärellä ensimmäisen kerran jo 1970-luvulla. Festivaalin toinen tuleminen nähtiin vuosina 1994–2008 ja nyt vuorossa on kolmas näytös.

– Koria Rollilla on vahvat perinteet, jotka on kunnia herättää eloon ja tuoda 2020-luvulle. Suomalainen musiikki ja festarikulttuuri voivat paremmin kuin koskaan. Kouvolassa on silti ollut tällä saralla tyhjää. Ei ole enää, linjaa Koria Rollin festivaalipäällikkö Matti Lindholm.

– Saimme edellisiltä järjestäjiltä luvan brändin käyttöön ja paljon hyvää taustatietoa ja tukea. Kaikki ovat vain innoissaan siitä, että tuomme vanhan festarin tähän päivään. Voidaan hyvällä omallatunnolla puhua Kaakkois-Suomen kovimmista kesäjuhlista!

Koria Roll 2020 (K18) järjestetään Kouvolan Korialla, Kallioniemen tanssilavalla 14.-15. elokuuta 2020. Pääsyliput tapahtumaan myy Ticketmaster. Koria Rollin järjestävät yhteistyössä salibandyseura Korian Klubi ja Kouvolan KooKoo.