Koplan Sasu Toikka KooKoon väreihin

Koplan Sasu Toikka KooKoon väreihin

31.3.2020

31.03.2020 13:01

Koplan Sasu Toikka KooKoon väreihin

Superpesis-tähti Sasu Toikka edustaa KooKoota Liigan ePlayoffseissa.

Liiga on taas täällä: koronaviruksen takia kesken jäänyt kiekkokausi pelataan loppuun virtuaalisesti! Suomen mestari ratkaistaan ePlayoffseissa NHL 20 -konsolipelin merkeissä.

Liiga-pelaajat ovat sopimustensa mukaisella harjoitusvapaalla, joten he eivät ratkaise virtuaalisen Kanada-maljan kohtaloa. Seurat ovat saaneet itse valita omat edustuspelaajansa kauden viihteelliseen loppumittelöön.

KooKoota ePlayoffseissa edustaa urheilukaupunki Kouvolan toisen kärkiseuran, Kouvolan Pallonlyöjien, supertähti Sasu Toikka, 29. Toikka on edustanut Koplaa kesästä 2012 lähtien – ja nyt KooKoota keväästä 2020.

– Kouvola on ainutlaatuinen urheilukaupunki. Kun omat pelaajamme eivät olleet käytettävissä, niin halusimme heti edustajan jostain kaupungin muista seuroista. Hienoa, että Sasu tarttui haasteeseen, sanoo KooKoon myynti- ja viestintäpäällikkö Matti Lindholm.

– Olin heti innoissani, kun KooKoo kysyi pelaamaan oranssimustissa. Seuraan aktiivisesti muutakin Kouvolan urheilua ja KooKoon upea kausi oli hieno juttu koko kaupungille. On hienoa päästä viemään se maaliin, Toikka sanoo.

Koronavirusepidemia on siirtänyt pesäpallokauden alkua ja laittanut joukkueharjoittelun tauolle.

– Treenaan aamupäivisin yksikseni tai jonkun joukkuekaverin kanssa. Viimeiset pari päivää olen koettanut treenata myös änäriä! Olin jo myynyt pleikkarini, mutta hankin uuden ePlayoffseja varten, Toikka naurahtaa.

KooKoo kohtaa Ilveksen ePlayoffsien neljännesfinaaleissa lauantaina 11. huhtikuuta kello 18. Ilvestä edustaa ”Tartu mikkiin”-ohjelmasta tuttu TV-kasvo Sami Hintsanen.

Pelaajat mittelevät kotoaan käsin. Ottelulähetyksiä voi seurata MTV-palvelussa, C Morella ja Tela TV:n extra-kanavalla pelipäivisin kello 18. Kauden finaalilähetys nähdään 25. huhtikuuta kello 16 myös Sub-kanavalla.

Virtuaalisessa ePlayoffs-studiossa häärivät Telian Liiga-lähetyksistä tutut Suvi Puukangas ja Ari Vallin. Ottelut selostaa kukapa muukaan kuin Jani Alkio.

ePlayoffs 2020 Aikataulu

Ke 8.4. klo 18 Ensimmäinen kierros: HPK–KalPa ja JYP–Ässät
La 11.4. klo 18 Neljännesfinaalit: Tappara–HIFK ja Ilves–KooKoo
Ke 15.4. klo 18 Neljännesfinaalit: Kärpät–KalPa/JYP/Ässät ja Lukko–HPK/KalPa/JYP
La 18.4. klo 18 Semifinaalit
Ke 22.4. klo 18 Semifinaalit
La 25.4. klo 16 Finaali ja pronssiottelu

ePlayoffs 2020 Pelaajat

HIFK: Tuukka Ritokoski
HPK: Joni Tuulola
Ilves: Sami Hintsanen
JYP: Harri Pesonen
KalPa: Eetu Sopanen
KooKoo: Sasu Toikka
Kärpät: Miikka Kolehmainen
Lukko: Teemu Laurell
Tappara: Joona Luoto
Ässät: Iiro Vehmanen