KooKoon U20-joukkueessa todettu useampi koronavirustartunta

11.9.2020

11.09.2020 12:00

KooKoon U20-joukkueessa todettu useampi koronavirustartuntaKooKoo U20 pelasi lauantaina Jukureiden U20-joukkuetta vastaan Lumon Areenalla. Kuva: KooKoo

Yhteensä kuudella henkilöllä on positiivinen testitulos.

Viidellä KooKoon U20-joukkueen pelaajalla on todettu koronavirustartunta. Myös KooKoon ja Mikkelin Jukureiden lauantaisessa alle 20-vuotiaiden SM-sarjan pelissä ottelutapahtumaan osallistuneella toimihenkilöllä on todettu koronavirus.

Tartunnan saaneet on määrätty eristykseen ja muu joukkue ja joukkueenjohto sekä ottelutapahtumassa altistuneet toimihenkilöt on määrätty karanteeniin. Kaikkia altistuneita on ohjeistettu seuraamaan omia oireitaan ja hakeutumaan uuteen testiin tarvittaessa.

Lisäksi KooKoon liigajoukkue on ohjattu varotoimenpiteenä karanteeninomaisiin olosuhteisiin ja koko joukkue testataan maanantaina 14. syyskuuta. Aikaisemmin tällä viikolla testattiin jo kaksi Liiga-joukkueen pelaajaa ja näiden tulokset olivat negatiiviset. Nämä kaksi pelaajaa ovat olleet karanteenissa maanantaista lähtien.

– Edustuksen toiminta keskeytetty toistaiseksi varotoimenpiteenä ja joukkue on asetettu karanteeninomaisiin olosuhteisiin toistaiseksi. Koko joukkue kaikkine toimihenkilöineen tullaan testaamaan ja vasta tulosten jälkeen selviää miten arki jatkuu, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi.

– Haluamme toimia tässä tilanteessa mahdollisimman varovaisesti ja noudattaa saamiamme ohjeita. Haluamme pitää ensisijaisesti huolta pelaajien ja työntekijöiden terveydestä. Tämä on mielestämme paras ja vastuullisin toimintamalli asian ratkaisemiseksi tässä tilanteessa.

Tämän hetkisten tietojen mukaan tartunnat liittyvät kaikki KooKoon ja Jukurien U20 SM-sarjan otteluun. Kymsote jatkaa edelleen altistuneiden kartoitusta ja tartuntaketjujen selvittämistä.

Kymenlaaksossa myös muita tartuntoja todettu tällä viikolla

Kymenlaaksossa todettu viime päivinä useampia tartuntoja. KooKoon ja Jukurien U20 SM-sarjan otteluun liittyvien tartuntojen lisäksi Kymenlaaksossa on todettu kolme muuta koronavirustartuntaa. Lisäksi sairaalahoidossa on tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas.

– Isossa kuvassa Kymenlaakson tilanne on edelleen rauhallinen. Tuoreet tapaukset alueellamme on kuitenkin muistutus siitä, että rauhallinen tilanne voi myös muuttua, toteaa Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

– On jokaisen meistä tehtävä varmistaa, että Kymenlaaksossa voidaan jatkossakin elää melko normaalisti. Se vaatii kuitenkin sitä, että perusohjeita hygieniasta ja turvaväleistä noudatetaan tarkasti, tarvittaessa käytetään maskia ja testiin tulee mennä, mikäli lieviäkin infektio-oireita ilmenee.