KooKoon U20-joukkueen kausi käyntiin

4.9.2020

04.09.2020 12:06

KooKoon U20-joukkueen kausi käyntiin

KooKoon A-nuorten (U20)-joukkueen kausi U20-SM-sarjassa käynnistyy kahden ottelun viikonlopulla.

KooKoon U20-joukkueen (ent. A-nuoret) kausi käynnistyy U20-SM-sarjassa viikonloppuna kahdella ottelulla. Perjantaina U20 matkaa SaiPan vieraaksi Lappeenrantaan ja lauantaina päiväottelussa klo 15.30 pelataan Lumon Areenalla Jukureita vastaan.

U20-joukkueella on uusi valmennusryhmä

Joukkueen päävalmentajana toimii Kouvolaan perheensä kanssa muuttanut Sakari Muotka, jolla on kokonaisvastuu toiminnasta. Muotka vastaa myös pelaamiseen liittyvistä asioista, peluuttaa otteluissa hyökkääjiä ja vastaa myös hyökkäähien henkilökohtaisesta valmennuksesta.

Fysiikka on jaettu kahden valmentajan vastuulle: Kouvolaan Muotkan tavoin muuttaneelle Markku Paukkuselle ja entuudestaan U20-joukkueessa työskenneelle Matti Rannalle. Markun valmennusrooliin kuuluu myös luistelu jäällä ja sen ulkopuolella, puolustajien peluutus ja puolustajien henkilökohtainen valmennus.

Rannan Matti huolehtii fysiikan lisäksi joukkueen maalivahtien valmennuksesta.

– Tiimi toimii hyvin, olen henkilökohtaisesti tykännyt paljon. Kolme toimijaa tekee töitä aamuin illoin ja kun vastuunjako on hyvä ja käsiä on tekemässä, saadaan toivottavasti myös asioita aikaiseksi. Markku on minulle tuttu entuudestaan ja Matin kanssa ollaan tutustuttu vasta täällä, Muotka kertoo.

Millainen kesäharjoittelujakso on takana?

– Kevät jäi niin sanotusti kaikille kesken (tiedätte varmaan syyn). Minulle joukkueessa oli entuudestaan vain yksi tuttu pelaaja, joten oli mielenkiintoista aloittaa uusien pelaajien kanssa työt huhtikuussa etänä.

– Matti teki joukkueelle fysiikkaohjlemat ja huhti-toukokuu pidettiin etänä yhteyttä. Toki se oli myös toisiimme tutustumista etänä, Muotka veistelee.

Joukkueharjoitukset U20 alkoi edustuksen tapaan kesäkuun alussa, kun rajoituksilta sallittiin kokoontuminen.

– Kesäkuu treenattiin kokonaan ja heinäkuussa pidettiin parin viikon omatoiminen jakso ja jäätreeni aloitettiin heinäkuun lopulla.

Kesäharjoittelu oli U20 näin ollen aika pitkälti fysiikkatreeniä ja nyt jäätreenien alkamisen jälkeen joukkue on päässyt aloittamaan pelillisten asioiden harjoittelun.

Millainen joukkue U20 tänä vuonna on?

– Vaihtuvuus edelliseen vuoteen ollut iso, puolet uusia pelaajia viimevuotiseen nähden. Isossa kuvassa kohtuu nuori joukkue sarjaan, mutta kuitenkin hyvinkin positiivisella tavalla tasanen ryhmä ja meillä on hyvää kilpailua pelipaikoista jokaisella paikalla, Muotka kommentoi tyytyväisenä.

U20 pelasi kaikkiaan seitsemän harjoitusottelua, joiden tulokset olivat vaihtelevia.

Millaisia asioita lähdetään tavoittelemaan kaudelta?

– Me halutaan olla aloitteellinen joukkue sekä hyökkäys- että puolustuspelissä. Ei jäädä vain katsomaan, mitä vastustaja tekee, vaan pyritään itse viemään peliä.

– Odotan myös rohkeaa pelaamista: pelataan ennemmin yli kuin alle oman tason ja virheitäkin saa tulla, Muotka kannustaa omiaan.

Joukkueella on myös realistinen tavoite U20 SM-sarjaan.

– Kun kilpakiekosta puhutaan, pitää olla myös kilpailullinen tavoite. Jouluna sarja jakaantuu ylempään ja alempaan jatkosarjaan ja meidän tavoite on päästä 10 parhaan joukkoon ylempään jatkosarjaan.

– Tavoitellaan myös sitä, että tehdään arki sujuvaksi ja sen perustekeminen mahdollisimman hyväksi. Sen kautta hyvää tulosta saadaan myös jäälle, Muotka päättää.

Ja lopuksi – U20-joukkueen kapteenisto

C-merkkiä kantaa hyökkääjä Karri Kapanen ja varakapteeneina toimivat Väinö Liikonen (puolustaja) ja hyökkääjä Vili Kolsi.

KooKoon U20-joukkueen kotiotteluihin on VAPAA PÄÄSY! Lumon Areenalla sisäänkäynti A-alaovesta. Kaikki runkosarjan ottelut löydät TÄÄLTÄ.

MUISTATHAN:

  • Saavu otteluun vain terveenä
  • Pidä turvaväli muihin ihmisiin, myös jonottaessa
  • Käytäthän kasvomaskia
  • Pese käsiä ja käytä käsidesiä
  • Huolehdithan turvaväleistä myös katsomossa
  • Saavuthan paikalle ajoissa
  • Noudatathan rauhallisuutta – jonot näyttävät pitkiltä turvavälien kanssa
  • Lataathan puhelimeesi koronavilkku-sovelluksen

Henkilökuntamme on ohjeistettu toimimaan kiinnittäen erityistä huomiota hygieniaan sekä turvaväleihin tapahtumassamme turvavarusteita käyttäen. Pyydäthän apua ja neuvoa, mikäli tarvitset. Yhdessä luomme turvallisen ottelutapahtuman kaikille.