KooKoon runkosarja päättyi murskavoittoon Turussa – samalla varmistui Playoffs-paikka kymmenen parhaan joukossa

11.3.2023

KooKoon runkosarja päättyi murskavoittoon Turussa – samalla varmistui Playoffs-paikka kymmenen parhaan joukossaKuva: TPS

KooKoo päätti runkosarjansa reiluun voittoon Turussa TPS:aa vastaan ja varmisti samalla paikkansa kymmenen parhaan joukossa. Turun illassa lopputulos 3–7 (1–3, 1–3, 1–1).

Runkosarjan viimeiselle kierrokselle oli jäänyt kunnon panokset, sillä KooKoo kamppailee viimeisellä kierroksella kymmenennestä ja viimeisestä sijasta kevään playoffs-otteluihin HPK:n ja Jukureiden kanssa. Myös lauantain vastustaja TPS:lla on panosta, sillä turkulaisryhmä kamppailee kotiedusta playoffsien 1. kierrokselle.

Ottelun ensitahdit kamppailtiin tasaiseen tahtiin. Illan ensimmäinen vaarallisin maalintekopaikka oli isännillä, jotka myös käyttivät hyväkseen KooKoon omasta virheestä syntyneen maalintekopaikan. Ensimmäisen maalin viimeisteli Mikael Pyyhtiä ajassa 11.32.

KooKoo tuli kuitenkin tasoihin alivoimalla Samuel Valkeejärven istuttua boksissa kiinnipitämisjäähyä. Tällä kertaa TPS mokasi ja KooKoo-kapteeni Heikki Liedes pinkoi karkuun ja viimeisteli lukemiksi 1–1.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin maalisummeri soi TPS:n päädyssä taas, kun Axel Ottosson ujutti kiekon ohi Eetu Anttilan Teemu Rautiaisen ja Heikki Liedeksen syötöstä. Maali tarkistettiin videolta, mutta pian kumilätkä osoitettiin Gatorade Centerin keskiympyrään.

Jännitystä ei puuttunut myöskään erän lopusta, kun TPS sai rangaistuslaukauksen; Oskari Setänen torjui Arttu Ilomäen vedon.

KooKoo antoi palaa myös tämän jälkeen. Areenan digitaalit pysähtyivät aikaan 47.7, kun Heikki Liedes iski illan toisensa aivan maalin kulmalta ja KooKoon jo kahden maalin karkumatkalle ylivoimalla. Tämän maalin syöttäjät Joose Antonen ja Linus Andersson.

Toiseen erään siirryttiin KooKoon kahden maalin karkumatkalla. KooKoo lisäsi höyryä ja toista erää oli ehtinyt vanheta vain kolme ja puoli minuuttia, kun 1–4 -lukemat viimeisteli Teemu Rautiainen, jonka tarkka laukaus upposi isäntien maaliin.

Viisi minuuttia myöhemmin Juho Rautasen viivaveto löysi niin ikään tiensä turkulaisryhmän maaliin Eero Teräväisen syötöstä. 18 sekuntia myöhemmin Leevi Aaltonen ohjasi Oskari Mannisen viivavedon maaliin ja lukemat olivat jo 1–6. Näissä lukemissa alkoi jo näyttää siltä, että KooKoo ottaisi kolme elintärkeää pistettä mukaansa Turusta. Ajassa 37.19 TPS kavensi lukemiksi 2–6 Sebastian Stålbergin osumalla.

Kolmas erä starttasi KooKoon neljän maalin johdossa, mutta erää ei ehtinyt vanheta kuin vajaa minuutti, kun Jonne Tammela iski turkulaisten 3–6 -osuman. Erässä ei mitään kummallisia enää tapahtunut ja KooKoo kaunisteli loppulukemiksi 3–7 Samuli Ratisen osumalla.

Samaan aikaan jännitettiin jo klo 16.00 alkaneen Ilves–HPK -ottelun lopputulosta, sillä KooKoon jatkoonmenoon omalla voitolla tarvittiin silti HPK:lle pistemenetys. Jukurit voitti myös oman kamppailunsa Oulussa maalein 2–6, mutta KooKoon voitolla sekä Jukurit että HPK ovat molemmat ulkona, pisteen perässä KooKoota.

TPS-ottelun voitolla KooKoo varmisti paikkansa Liigan kevään 2023 playoffseissa! 1. kierroksen vastustaja on Kärpät ja joukkue matkaakin suoraan Turusta Ouluun. 1. kierroksen 1. ottelu pelataan maanantaina Oulussa ja 1. kierroksen 2. ottelu pelataan Kouvolassa tiistaina 14.3.2023 klo 18.30. 1. kierros pelataan paras kolmesta järjestelmällä ja mahdollinen kolmas kamppailu pelataan torstaina jälleen Oulussa.

Playoffs-otteluiden kausikorteista ja pääsylipuista KooKoo tiedottaa pian www.kookoo.fi.

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga! ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

1–0 Mikael Pyyhtiä

1–1 AV Heikki Liedes

1–2 VT Axel Ottosson
(Teemu Rautiainen, Heikki Liedes)

1–3 YV Heikki Liedes
​​​​​​​(Antonen, Andersson)

2. erä

1–4 Teemu Rautiainen

1–5 Juho Rautanen
(Eero Teräväinen)

1–6 Leevi Aaltonen
(Oskari Manninen)

2–6 Sebastian Stålberg
(Topias Haapanen)

​​​​​​​3. erä

3–6 Jonne Tammela
(Viljami Marjala, Aleksi Anttalainen)

3–7 Samuli Ratinen
(Samuel Valkeejärvi, Leevi Aaltonen)

TORJUNNAT:

TPS Eetu Anttila 11 + 3 + 5 = 19

KooKoo Oskari Setänen 5 + 10 + 5 = 20


KOVIN LAUKAUS:

Antti Tuomisto
TPS
146,4 km/h

Juho Rautanen
KooKoo
119,3 km/h
​​​​​​

NOPEIN LUISTELIJA:

Aleksi Anttalainen
TPS
34,5 km/h

​​​​​​​Axel Ottosson
KooKoo
35,3 km/h
​​​​​​​

PISIN LUISTELTU MATKA:

Teemu Kivihalme
TPS
5205 m

Charle-Edouard D’Astous
​​​​​​​KooKoo
4686 m