Pelicans - KooKoo

RAPORTTI:

KooKoon rengas puhkesi Lahdessa – "Jaloissa on lisäkiloja, sen huomaa"

01.02.2024

KooKoo jäi Lahdessa selkeästi jälkeen, kun Pelicans hurjasteli 7–3-voittoon kotihallissaan. Valkoisissa pelaneen KooKoon ottelun alku näytti lupaavalta, mutta toisessa erässä Pelicansin ylivoima hakkasi vierailtaan ilmat pihalle.

KooKoo aloitti ottelun unelmatyylillä, kun se katkoi Pelicansin hyökkäykseenlähdön keskialueella ja irtokiekon saanut Axel Ottosson käänsi nopeasti pelin suunnan kohti kotijoukkueen päätyä. Ottossonin syöttö tavoitti Linus Anderssonin ennen Pelicans-puolustuksen ennättämistä takaisin pakoilleen ja Andersson ujutti läpiajosta kiekon maalivahti Johan Gustafssonin jalkojen välistä maaliin.

Pelicans tasoitti ottelun reippaan kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Aatu Jämsen kääntyi kulmauksesta kohti keskustaa, eksytti Charle-Édouard D’Astous’n Leevi Tukiaisen luomaan koripallokentiltä tuttuun screenin turvin ja vei kiekon ohi KooKoo-maalilla toista otteluaan pelaavan Oskar Aution.

KooKoo joutui Pelicansin tasoituksen jälkeen puolustamaan useamman minuutin, mutta purki kiekon Ben Tardifin hyvän mailapaineen ansiosta pois omalta alueeltaan. Arttu Ilomäki ja Radek Koblížek iskivät välittömästi kiekkoa hallussaan pitävien Pelicans-puolustajien kimppuun, Ilomäki riisti pelivälineen ja jakoi sen toisesta aallosta uudelleen kuvaan ilmestyvälle Tardifille, joka ampui vastustamattoman rannelaukauksen ohi Gustafssonin.

Pelicansin leuka ei tippunut rintaan, eikä aikaakaan kun Pelicansin kultakypärä Ryan Lasch tasoitti ottelun. Pelicans loi nopealla hyökkäyksellä paineen KooKoon maalille ja Lasch löi irtokiekon häkkiin maalin lähialueelta. Ensimmäinen erä päättyi 2–2-lukemiin.

– KooKoo ei ollut tänään terävä missään kohtaa, vastasi joukkueen päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden alustukseen, jossa haastattelija sanoi KooKoon ottelun aloitusta teräväksi.

Rengasrikko Lahdessa

Toinen erä alkoi KooKoon ylivoimapelillä, kun Luboš Horký löi alle minuutin pelin jälkeen Emil Molinilita mailan käsistä. KooKoo ei onnistunut ylivoimalla missään, mutta sai erikoistilanteen lopulla kiekon tuotua Pelicansin päätyyn. Horký palasi kaukaloon, mutta Ottosson ehti kiertää maalin taakse ja löysi Koblížekin maalin edustalta. Koblížek viimeisteli tahmean ylivoimapelin päätteeksi vieraiden illan kolmannen johtomaalin.

Pelicans kävi jälleen lähellä tasoitusmaalia välittömästi pelin jatkuttua, mutta Joonas Lehtivuori löi Aution olkapään yli pompanneen kiekon pois KooKoon maaliviivalta. Pelicans säilytti kuitenkin kiekonhallinnan ja pian Veeti Väisänen lähti jäähylle kiinnipitämisestä. Kotijoukkue rokotti ylivoimalla, kun Lasch malttoi ja malttoi KooKoon alueella ja puhkoi vieraiden muodon poikittaissyötöllä, Nathan Schnarrin löytäneellä läpisyötöllä. Keskushyökkääjä käänsi laukauksensa pienestä kulmastaa kohti maalia ja tasoitti ottelun.

– Jaloissa on lisäkiloja, sen huomaa. Menetimme myös kolme johtoasemaa tänään. Eilen puhuin jänteemme kestämättömyydestä ja sama tapahtui tänään. Emme voi pelata minimiä ja tylyä jääkiekkoa. Vaikka pääsimmekin johtoasemiin tänään, Pelicans oli hyvä kiekolla ja rytmitti hyvin ja pystyi pelaamaan keskialueella siten, että emme päässeet heihin kiinni. Oma paketimme valui kokoajan ja päästimme Pelicansin helpolla alueelle, kommentoi Salo.

KooKoon olo hankaloitui huomattavasti toisen erän puolivälissä, kun Tardif ajettiin ulos Michal Jordániin kohdistuneen poikittaisen mailan ansiosta. KooKoo kesti viiden minuutin alivoimasta neljä ja puoli, kunnes Lasch puhkoi alivoimanelikon syötöllään Jonas Enlundille, joka maalille kääntäneen laukauksen Lars Bryggman ohjasi ohi Aution.

– Meillä on ollut paljon kuormaa lähiaikoina, joten viiden minuutin jäähy oli paha. Kuorma kasvoi siinä valtavaksi ja ottelu ratkesi loppujen lopulta siinä. Siihen saakka rimpuilimme pelissä mukana ja olimme jollain tasolla tuloksessa kiinni, mutta emme pelissä kiinni. Onnittelut Pelicansille, he pelasivat hyvän ottelun, jatkoi Salo.

KooKoon hankaluudet jatkuivat toista erää ollessa jäljellä vajaat neljä minuuttia, kun Samuel Valkeejärvi sai rangaistuksen huitaistuaan Patrik Carlssonia takareiteen. Pelicans karkasi ylivomalla jo kahden maalin johtoon, kun Bryggman sai kiekon maalin tolpalla, kääntyi KooKoon maalinedustalle ja nosti sen Aution hartian kautta maaliin. Toiselle erätauolle lähdettiin Pelicansin 5–3-johdossa.

Kotijoukkue meni menojaan

Kolmas erä oli pään seinään hakkaamista KooKoon osalta. Hyökkäykseenlähdöt eivät ottaneet tuulta alleen ja erän puolivälin lähentyessä Pelicans karkasi jo kolmen maalin johtoon, kun se vei kulmaväännön omassa päädyssään ja ylitti keskialueen syötöllä Tukiaisen lapaan. Tukiainen heitti kiekon maalille ja Sakke Hämäläinen ohjasi sen etukulmaan ohi Aution. Ei kauaakaan, kun lunta satoi KooKoon tupaan lisää Laschin karatessa Bryggmanin kanssa ylivoimahyökkäykseen Eero Teräväistä vastaan. Lasch malttoi kunnes Teräväinen ehti liukua pois edestä ja syötti maalin toiselle tolpalle hiipivälle Bryggmanille hattutempun.

Ottelun loppu pelailtiin alta pois ja 7–3 jäivät loppulukemiksi. Miska Kukkonen sai lopussa jäähyn kampituksesta, mutta Pelicansillakaan ei ollut enää suurta hinkua iskeä lisämaaleja taululle. KooKoon seuraava ottelu pelataan lauantaina Lumon Areenalla, kun vastaan asettuu Jukurit. Ottelussa muistetaan vuoden 2014 Mestis-mestaruutta.

– Tämä pitää yksinkertaisesti taputella ensin ja saada lisää energiaa. Nyt vaaditaan suuri nollaus ja olen kokoajan sanonut, että kevät lähenee ja elämme aikaa milloin meidän pitää joukkueena pystyä tajuamaan, että olemmeko tosissamme joukkue ja laitamme kaiken likoon. Lauantaina siihen on taas hieno mahdollisuus, päätti Salo.

Seuraavat kotiottelut:

La 3.2.2024 klo 17:00 KooKoo – Jukurit // Osta liput

Pe 9.2.2024 klo 18:30 KooKoo – Sport // Osta liput

To 15.2.2024 klo 18:30 KooKoo – TPS // Osta liput