RAPORTTI:

KooKoon pitkä kotivoittoputki katkesi – "Jahtaajia oltiin koko ottelun ajan"

19.01.2024

Sumulaaksossa nähtiin tasainen torstai-illan kamppailu, josta pisteet nappasi vierasjoukkue JYP lukemin 3–4 (1–1, 0–2, 2–1).

KooKoo ja JYP kohtasi torstai-illan kamppailussa Lumon Areenalla. Erityisesti median hurrikaanipyörteessä viime ajat ollut JYP nappasi KooKoon vahvan kotipelaamisen kustannuksella jo toisen perättäisen voittonsa, joka antaa varmasti uskoa myös tuleviin koitoksiin. Tämä ottelu oli myös Teemu Engbergin uran 300. Liigan runkosarjaottelu, KooKoo onnittelee!

Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ei kummemmin tapahtumia nähty, mutta JYPin pelaamisesta näki sen, että pitkän tappioputken ja eilisen helpottavan voiton jälkeen Tapparasta voittojen tiellä haluttiin jatkaa. Ottelun avausmaali nähtiinkin vierasjoukkueen toimesta, JYPin hyökkäys nosti kiekkoa hyvin maalille ja KooKoon puolustajasta kiekko karkaa eilen 500. Liiga-ottelunsa pelanneen Teemu Erosen lapaan, joka laukoi lämärillä jyväskyläisille ensimmäisen ja itselleen toisen kahden ottelun sisään.

Erän ainoan erikoistilanteen voimin KooKoo pystyi tasoittamaan ensimmäisen erän 14 minuutin kohdalla. JYPin Braden Christoffer käytti poikittaista mailaa, ja illan ensimmäisen ylivoiman aikana Petter Emanuelsson pääsi viimeistelemään tasoituksen hyvällä rannelaukauksella, Axel Ottossonin hyvästä esityöstä. Viimeisen minuutin aikana kiekko vielä pomppii JYPin maalin edessä, mutta ensimmäisen erän puolella ei enää maaleja nähty.

– Meidän pelaaminen olisi voinut olla tylympää ja sitä kautta oltaisiin voitu saada tehokkuutta lisää tuohon pelaamiseen. Maalit ohjailee tätä peliä voimakkaasti, jahtaajia oltiin koko ottelun ajan, kommentoi KooKoon päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Toinen erä jatkui jälleen jyväskyläläisten hallinnalla sekä pelillisesti että maalien merkeissä. Koko erän alun JYP pystyi pyörittämään peliä pääsääntöisesti KooKoon alueella ja noin neljän minuutin kohdalla, kun KooKoolle oli tulossa rangaistus, ja siirretyn rangaistuksen aikana Anttoni Honka löysi Juuso Puustisen, joka latasi kauden viidennentoista maalinsa ja JYPin 1–2-johtoon. KooKoo ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan maalia yritettiin hakea väkisin rusikoimalla kiekkoa ohi Veini Vehviläisen, mutta vahvan ottelun eilen Tampereella pelannut maalivahti jatkoi siitä, mihin se Tapparaa vastaan jäi.

Toisen erän erikoisuus oli myös maalivahtien rohkea avauspelaaminen, jos normaalisti maalivahti uskaltaa pelin aikana ehkä kerran poistua maalilta niin tässä erässä kummatkin pelasivat useasti kiekolla rohkeasti vaan yhden erän aikana. JYP käytti erän lopussa heidän vireensä hyödyksi. Erää oli jäljellä kaksi minuuttia, ja Braden Christoffer löysi toiselta puolelta Reid Gardinerin, joka komealla laukauksella nosti jyväskyläläiset jo kahden maalin johtoasemaan, joten kolmanteen erään KooKoolle asetettiin lisää haasteita ja kavennettavaa.

– Toisessa erässä meillä oli oikeasti loistavia paikkoja. Mutta sitten kun et tee itse, niin toinen tekee. Kyllä meidän pelaamisesta jää tänään jossiteltavaa, ei saatu tänään pelaajista irti kaikkea ja osalla pelaajista suorittaminen jäi vajaaksi, harmittelee Salo.

Kolmannen erän aikana tunteet kuumeni pelin edetessä ja kiekko tuntui pomppivan kummankin maalin edessä. Erän puolivälissä erityisesti Eero Teräväinen ja Petter Emanuelsson koittivat vimmatusti saada kavennusmaalia aikaan, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta sitä ei vielä saatu. KooKoo joutui ensimmäistä kertaa ottelussa alivoimalle noin 11 minuutin kohdalla, mutta JYP ei pystynyt ylivoimaa hyödyntämään. Hetken päästä puolestaan KooKoo pääsi pelaamaan ylivoimaa ja se paikka saatiin hyödynnettyä – syöttökone Ottosson jakoi jälleen toiseen laitaan josta löytyi Linus Andersson, joka iski tärkeän kavennusmaalin KooKoolle.

Maalin jälkeen JYP syyllistyy uudestaan rikkeeseen ja kultakypärä Jerry Turkulainen komennettiin rangaistusaitioon, mutta KooKoon ylivoima ei enää tulosta saanut aikaan. KooKoo ei saanut enää tarpeeksi peliä kulkemaan ja maalivahdin poisottaminenkaan ei auttanut, vaan JYP rankaisi tyhjään maaliin Juuso Puustisen osumalla omasta päädystä. Numeroita kaunisteli vielä Ottosson ja Andersson hyvästä vastahyökkäyksestä lukemiin 3–4, mutta koska erää oli jäljellä kolme sekuntia niin tasoitusta ei saatu enää aikaan ja nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi. Päävalmentaja Salo ei luonnollisestikaan ollut kovin tyytyväinen joukkueen esitykseen:

– Onni pitää ansaita jääkiekossa, JYP oli tänään tehokas ja ansaitsivat onnensa. He laittoivat tänään sielunsa peliin. Kamppailuvaade oli tänään korkea ja JYP kamppaili todella kovaa. Matka jatkuu.

Vaikka joukkueen sairastuvalta yli vuoden pelaamatta ollut Toni Suuronen ja Joonas Lehtivuori saatiin kokoonpanoon mukaan, niin sairastuvalle lisättiin jo ennen pelin alkua puolustajista Seth Barton ja Miska Kukkonen, joiden kuntoa seurataan päävalmentaja Salon mukaan ”päivä kerrallaan”. KooKoo jatkaa viikkoaan lauantaina Sumulaaksossa, kun vieraaksi ilmaiseen Mustaoranssiin Peliin saapuu KalPa Kuopiosta. Lisätietoja lippujen jakamisesta ja ottelussa tapahtuvasta pehmolelukeräyksestä täältä!

 

Seuraavat kotiottelut:

La 20.1.2024 klo 17:00 KooKoo – KalPa (Mustaoranssi Peli, yleisölle vapaa pääsy!)

Pe 26.1.2024 klo 18:30 KooKoo – SaiPa // Osta liput

Ke 31.1.2024 klo 18:30 KooKoo – Ilves // Osta liput