KooKoon perjantain kotiottelu on Sylva-teemaottelu

KooKoon perjantain kotiottelu on Sylva-teemaottelu

23.2.2023

KooKoon perjantain kotiottelu on Sylva-teemaottelu

Ottelun aikana Sylva ja Kymenlaakson syöpäyhdistys keräävät varoja syöpään sairastuneiden lasten hyväksi ja avauskiekon pudottaa syöpää sairastava Siiri.

Liiga ja jääkiekkoseurat ympäri Suomen ovat Sylvan pitkäaikaisia kumppaneita ja jo useana vuonna seurat ovat tukeneet syöpään sairastuneita lapsia ja heidän perheitään. Liigassa helmikuun otteluissa kerätään varoja syöpää sairastavien lasten hyväksi.

KooKoo–HIFK -ottelu järjestetään yhdessä Sylvan, Kymenlaakson Syöpäyhdistyksen ja alueellisen syöpäsairaiden lasten vanhempainyhdistyksen ja -kerhon kanssa ja ottelussa tukikeräyksen piste löytyy pääaulan portaiden vierestä, jossa myös lisätietoja saatavilla asiasta kiinnostuneille.

– Pienillä keinoilla pystymme auttamaan ja tukemaan perheitä elämän pysähtyessä. Toisten auttaminen on helppoa, joten toivomme ihmisten olevan mukana tukemassa tärkeää asiaa, KooKoon yhteisöpäällikkö Nita Ahola kommentoi.

Kun lapsi tai nuori sairastuu syöpään, koko perheen elämä pysähtyy. Syövästä parantuminen on matka, joka ei pääty hoitojen loppumiseen. Syöpää sairastavien lasten, nuorten, nuorten aikuisten ja heidän läheistensä yhdistys Sylva on KooKoon ja Liigan hyväntekeväisyyskumppani.

Syöpään sairastuneen lapsen perhe tarvitsee kokonaisvaltaista tukea ja Kymenlaakson syöpään sairastuneiden lasten vanhempainkerho SYKE järjestää perheille virkistystoimintaa ja irtiottoja arjesta.

Syöpään sairastuneet lapset elävät usein pitkään eristyksissä infetioyliherkkyyden vuoksi – Perheille pyritäänkin järjestämään mukavia, mutta silti turvallisia kokemuksia syöpäarjen keskelle.

Ottelussa avauskiekon otteluisäntä Amarillon puolesta pudottaa syöpää sairastava 4-vuotias Siiri, jonka hoidot ovat onneksi loppusuoralla.

Anna sinäkin tukesi syöpään sairastuneille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen – Sylvan MobilePay numeroon 87215.