KooKoon nuoret jälleen U20-maajoukkueeseen

24.7.2019

24.07.2019 19:37

KooKoon nuoret jälleen U20-maajoukkueeseenJoonas Oden kirjautti Sveitsiä vastaan tehot 2+0.

Santeri Salmela, Peetro Seppälä ja Joonas Oden valittiin Nuorten Leijonien World Junior Summer Showcase -turnaukseen.

KooKoon puolustajat Santeri Salmela, Peetro Seppälä ja hyökkääjä Joonas Oden lunastivat paikkansa 24 nuoren leijonan joukkoon USA:n Plymouthissa pelattavaan kansainväliseen World Junior Summer Showcase -turnaukseen.

Nuorten Leijonien turnauksen avausottelu pelataan lauantaina 27. heinäkuuta ja turnaus päättyy viikkoa myöhemmin, lauantaina 3. elokuuta. U20-maajoukkue pelaa viikon aikana viisi ottelua ja Suomen lisäksi turnaukseen osallistuvat USA (kahdella joukkueella), Kanada ja Ruotsi. USA:n jääkiekkoliiton USA Hockeyn mukaan turnauksessa pelaa yhteensä 33 NHL:n draftin avauskierroksella valittua pelaajaa.

Suomi kohtaa USA White -joukkueen lauantaina avausottelussaan ja sunnuntaina suomalaiset kohtaavat USA Bluen. Turnausohjelma jatkuu keskiviikkona Kanadaa vastaan ja USA:n yhdistetty joukkue on vastassa perjantaina. Naapurimaa Ruotsin Suomi kohtaa vasta turnauksen päätösottelussa lauantaina.

– Olen kyllä todella innoissani turnauksesta. Tavoitteena on tehdä niin paljon pisteitä kuin mahdollista, hyökkääjän tontilla viihtyvä Oden kommentoi.

KooKoo-kolmikko on tällä viikolla ollut Nuorten Leijonien maajoukkueleirilä Vierumäellä.

Maanantaina U20-maajoukkue kaatoi harjoitusottelussa Sveitsin lukemin 8–1 ja Oden iski ottelussa kaksi maalia – jotka syntyivät vain 11 sekunnin välein. Myös Seppälä ja Salmela olivat kokoonpanossa tuossa ottelussa ja molemmat kirjauttivat tililleen yhden syöttöpisteen. Joukkue pelasi myös tiistaina harjoitusottelun, jossa kaatoi Tshekin tiukasti lukemin 6–5.

Maajoukkuekutsu tarkoittaa samalla sitä, että Salmela, Seppälä ja Oden ovat poissa KooKoon kokoonpanosta perjantaina 2.8. pelattavasta Pitsiturnauksesta.

Kaikki World Junior Summer Showcase -turnaukseen valitut löydät täältä.