RAPORTTI:

KooKoon kausi päättyi tappioon Pelicansille

09.03.2024

Liigan runkosarja päättyi oranssimustien osalta lauantaina Lumon Areenalla, mistä vierailija Pelicans haki pisteet luvuin 3–6.

KooKoon vaiheikas kausi päättyi vaiheikkaaseen otteluun, jonka voittajaksi selviytyi lopulta vierasjoukkue Pelicans maalein 3–6 (3–3, 0–1, 0–2).

– Viimeinen peli oli pienoismalli meidän kaudesta. Pelissä oli pirun hyviä vaiheita, mutta myös aika luokatonta puolustamista ja annoimme vastustajalle itse maaleja, summasi KooKoon päävalmentaja Olli Salo.

– Siinä lyhykäisyydessään tämä peli tiivistettynä. Onnea Pelicansille voitosta ja tsemppiä tulevaan heille.

Pelicans meni ottelussa nopeasti 0–2-johtoon, mutta ensimmäiselle erätauolle mentiin silti värikkäiden vaiheiden jälkeen 3–3-lukemissa. Ari Gröndahl kavensi kauden ensimmäisellä maalillaan lukemiin 2–1, Charle-Edouard D’Astous ylivoimalla kolmeen–kahteen ja Linus Andersson vielä tasoitti pelin 3–3-tilanteeseen.

Pelicans teki vielä toisessa erässä yhden ja päätöserässä kaksi maalia. Ottelun xG-maaliodottama kirjattiin lopulta KooKoon eduksi 3,95–2,72, mutta kotijoukkue oli omissa paikoissaan tehoton ja vierailija ansaitsi voittonsa.

Samalla varmistui, että KooKoon kausi päättyy runkosarjaan. Muut joukkueet pelaavat vielä tiistaina päätöskierroksen, mutta oranssimustien kausi päättyi lauantaihin.

KooKoon päävalmentaja Salon kolmevuotinen taival Kouvolassa tuli myös päätökseensä. KooKoon kannattajapääty kiitti ottelun jälkeen joukkuetta ja Saloa pitkän tovin.

– Haluan kiittää kouvolalaista yleisöä. Oli aika ainutlaatuinen hetki, jonka sain olla äsken jäällä. Faneille olisin todellakin halunnut tuottaa enemmän, etenkin miten hienosti he vielä lopussakin kannustivat meitä. Pettymys on sanoinkuvaamaton ja iso.

– Kolme vuotta ovat tuoneet rakkaita muistoja, jotka säilyvät ikuisesti.

KooKoo kiittää kaudesta kannattajia, katsojia, henkilökuntaa ja yhteistyökumppaneita!