KooKoon kausi jatkuu 27. joulukuuta

12.12.2020

12.12.2020 12:01

KooKoon kausi jatkuu 27. joulukuutaKooKoon kausi jatkuu sunnuntaina 27.12. Ilvestä vastaan Lumon Areenalla. Kuva: Ella Taponen

Liigaseurat ovat päättäneet Liigan kanssa sarjan jatkamisesta tyhjille katsomoille 16.12. alkaen.

Koronavirustilanne heikentyi marraskuun lopulla ja uusia rajoitustoimenpiteitä yleisötapahtumien osalta otettiin käyttöön laajamittaisesti. Nyt voimassa olevia rajoituksia on jo jatkettu usealla alueella tammikuun alkupuolelle asti.

Liigan osalta rajoitukset ovat tarkoittaneet pahimmillaan joukkueille kuuden viikon ottelutaukoa, mikä ei urheilullisesti tue ammattilaisjoukkueiden toimintaa. Liiga ja seurat ovat yhdessä aktiivisesti etsineet tilanteeseen parasta mahdollista ratkaisua ja sopineet nyt yhteensä 15 ottelun pelaamisesta 16.12–30.12. Nämä ottelut pelataan paikkakunnilla ilman yleisöä.

KooKoon osalta tämä tarkoittaa sitä, että oranssimustat kohtaavat Lumon Areenalla sunnuntaina 27.12. Ilveksen ja keskiviikkona 30.12. Porissa Ässät.

– Tilanne alkoi käydä haastavaksi myös tavoitteeksi asetetun täyden runkosarjan pelaamisen osalta, joten aloimme kartoittaa seurojen kanssa mahdollisuutta pelata muutamia otteluita ilman yleisöä. Tämä ratkaisu tukee sarjaohjelman läpiviemistä sekä myös mahdollistaa kannattajille sarjan seuraamisen ilman pidempiä taukoja. Selvitämme vielä areenakohtaisesti mahdollisuutta pitää otteluiden aikana ravintolatoimintoja rajoitetusti auki, kommentoi Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Liiga jatkuu tammikuun alussa porrastetusti alueellisten rajoitustoimenpiteiden mukaisesti. Joulukuun pienemmästä ottelumäärästä johtuen runkosarjaa tullaan pelaamaan vielä huhtikuun puolella. Liiga julkaisee tammikuun otteluohjelman heti rajoitustoimenpiteiden selvittyä.

** Kausikortin haltijoille C More tulee tarjoamaan katseluoikeuden oman joukkueen kotiotteluihin myöhemmin ilmoitettavalla tavalla. **

Joulukuussa pelattavat ottelut:

Keskiviikko 16.12.2020
Pelicans–TPS

Perjantai 18.12.2020
HIFK–SaiPa
TPS–Ässät

Sunnuntai 27.12.2020
Kärpät–JYP
KooKoo–Ilves
SaiPa–KalPa

Maanantai 28.12.2020
HPK–SaiPa
Jukurit–Lukko
Sport–Ässät

Tiistai 29.12.2020
JYP–Jukurit
Tappara–Sport

Keskiviikko 30.12.2020
KalPa–SaiPa
Ässät–KooKoo
Ilves–Pelicans
Lukko–HPK


Q&A tyhjille pelaaminen joulukuussa 2020

Mikä on muuttunut nyt, miksi pelataankin, vaikka on korostettu koko ajan, ettei pelata tyhjille katsomoille?

Rajoituksia on nopeasti tiukennettu tautitilanteen huonontuessa. Tämän hetkisiä rajoituksia on usealla paikkakunnalla jatkettu tammikuun alkuun, mikä voisi tarkoittaa jopa kuuden viikon ottelutaukoa. Tämä on ongelmallista joukkueiden toiminnan, runkosarjaohjelman ja tietysti myös kannatajien näkökulmasta.

Miksi nyt yht’äkkiä voi/pitää pelata?

Elämme poikkeusaikaa ja on pystyttävä tekemään päätöksiä sen mukaisesti. Katsoimme parhaaksi vaihtoehdoksi nyt sen, että jokainen joukkue pelaa nyt yhden kotiottelun. Tällä saamme pidettyä joukkueissa rytmin päällä eikä urheilijoille tule kohtuuttoman pitkää taukoa. Osaltaan tämä myös helpottaa kevään ohjelmaa. Lisäksi haluamme antaa kannattajille mahdollisuuden seurata Liiga-jääkiekkoa ilman pidempää taukoa.

Mitä tapahtuu keväällä? Koska kevään ohjelma varmistuu?

Sarja jatkuu normaalisti tammikuun alussa. Seuraamme tilannetta alueellisten rajoitusten osalta ja toivomme että voimme niiden mukaan porrastetusti jatkaa pelejä normaalisti yleisön turvallisuudesta vastuullisesti huolehtien kuten tähänkin saakka. Runkosarjan loppu tulee nyt siirtymään huhtikuulle, julkaisemme ohjelman lähiaikoina, kun saamme tammikuun alun tilanteesta lisätietoa aluehallintoviranomaisilta.

Miten seurat tähän suhtautuivat, eikö tämä ole taloudellinen katastrofi?

Päätös tehtiin seurojen kokouksessa yksimielisesti. Koko ammattiurheilu elää nyt hyvin epävarmaa aikaa ja joudumme valitsemaan käytettävissä olevista vaihtoehdoista parhaan.

Keskustelitteko asiasta Telian/MTV:n kanssa? Tuliko sarjan jatkaminen ehdotuksena heidän puoleltaan?

Kaikkiin sidosryhmiin pidetään koko ajan yhteyttä asian osalta, jotta sarjan kokonaisuudesta tulee paras mahdollinen ja Liiga-tuotteen kehittämisen osalta MTV on tärkeä kumppani, jonka kanssa meillä on avoin ja hyvä yhteistyö. Mutta sarjaohjelman osalta niin kuin tämän päätöksenkin osalta päätäntävalta on Liigalla.

Korvataanko seuroille aiheutuvat ylimääräiset kustannukset kun seurat ovat ahtaalla jo nyt?

Liiga ja seurat ovat päättäneet asiasta yksimielisesti, ja olemme yhdessä sopineet mallista, jolla mahdollistetaan tämän erikoistoimenpiteen rahoitus.