Otto Paajanen kantaa C-kirjainta alkavalla kaudella – "luontainen valinta joukkueen kapteeniksi"

17.08.2023

KooKoon kauden 2023–2024 kapteenisto on nimetty. C-kirjainta kantaa hyökkääjä Otto Paajanen. Varakapteeneina toimivat puolustajat Joonas Lehtivuori ja Juho Rautanen sekä hyökkääjä Toni Suuronen. 

KooKoo lähtee tulevaan kauteen uuden kapteenin johdolla, kun kokenut hyökkääjä Otto Paajanen pukee C-kirjaimella varustetun paidan ylleen. Liigassa 613 runkosarjaottelua pelanneelle Paajaselle kapteenin rooli ei ole uusi, sillä C-kirjain on koristanut miehen rintaa myös HPK:ssa kausina 2017–2019. Hämeenlinnassa ”Patti” johdatti myös kapteenina toimiessaan HPK:n aina mestaruuteen asti kauden 2018–2019 päätteeksi.

– Otto oli luontainen valinta joukkueen kapteeniksi. Yli 600 Liiga-ottelun kokemuksella saamme kapteenin, joka on kokenut paljon. Pystyy, sekä osaa vaatia ja vaalia oikeita asioita joukkueessa, kommentoi KooKoon päävalmentaja Olli Salo tuoretta kapteenivalintaa.

Kouvolalaisten uusi kippari ottaa vastuullisen tehtävän vastaan innolla ja ennen kaikkea suurella kunnialla.

– Upeat fiilikset, kapteenius on hieno kunniatehtävä ja henkilökohtaisesti todella iso juttu. Tulin kuitenkin uutena pelaajana joukkueeseen täksi kaudeksi, joten arvostan valintaa kyllä suuresti, ”Patti” kommentoi.

Kapteenin ja varakapteenin rooleissa usealla kaudella ja useassa eri joukkueessa toiminut keskushyökkääjä pyrkii toimimaan esimerkkinä joukkueen sisällä.

– Kapteenina pyrin aina toimimaan joukkueen etu edellä ja näyttämään esimerkkiä niin jäällä kuin jään ulkopuolella. Puheilla ei ole merkitystä, jos ei itse pysty toimimaan asetetun vaatimustason mukaan . Tottakai tarvittaessa pidetään vähän ääntä, jos tuntuu että asiat eivät toimi kuten halutaan.

Paajanen saa kapteenistoon rinnalleen yhden entuudestaan tutun miehen, kun KooKoon takalinjoille Saksasta täksi kaudeksi siirtynyt Joonas Lehtivuori pukee A-kirjaimella varustetun pelipaidan päälleen. Jämäkkä puolustaja on toiminut varakapteenina Liigassa HPK:n riveissä kaudella 2017–2018, jolloin hämeenlinnalaisten kapteenina toimi nykyinen KooKoo-kapteeni Paajanen. HPK paidan lisäksi varakapteenin A-kirjain koristi puolustajan rintaa myös Adler Mannheimissä kaudella 2021–2022.

– Kokemus puhuu herran puolesta. Paljon maailmaa nähneenä Joonas tuo tarvittavaa lisää kapteenistoomme, pääkäskijä Salo kommentoi.

Tulevan kauden kapteeniston täydentävät puolustaja Juho Rautanen ja hyökkääjä Toni Suuronen. Molemmat ovat pitkän linjan KooKoo-pelaajia, sillä ”Raudalle” alkava kausi on jo viides ja Suuroselle peräti kuudes Kouvolassa.

– Juho tietää talon tavat ja on jo edellisinä kausina osoittanut omaavansa hyviä johtajan ominaisuuksia. ”Surma” taas on kuulunut kapteenistoon myös aikaisemmilla kausilla, ja hän tuo kurin sekä järjestyksen taloon, Salo veistelee kaksikosta.

– Kokonaisuudessaan meillä on todella hyvä ja esimerkillinen kapteenisto. Jokainen paiskii arjessa kovasti töitä ja uskon, että meille on kaikkien helppo tulla juttelemaan. Uskon myös, että meidän joukkueesta löytyy johtajuutta laajalta rintamalta kapteeniston ulkopuolelta, summaa tuore KooKoo-kippari Paajanen.

Uusi kapteenisto tekee muun joukkueen ohella ensiesiitymisensä kotiyleisön edessä jo huomenna perjantaina 18. elokuuta, kun Mikkelin Jukurit ja KooKoo iskevät yhteen Lumon Areenalla. Nappaa liput ja näe uusi kapteenisto ja muut KooKoo-pelurit ensimmäistä kertaa Sumulaaksossa!

OSTA LIPUT TÄSTÄ

Pe 18.8. klo 18.30 KooKoo–Jukurit, Lumon Areena, Kouvola OSTA LIPUT