KooKoon junanraide oli lauantaina synkkä

KooKoon junanraide oli lauantaina synkkä

3.12.2022

KooKoon junanraide oli lauantaina synkkäKuva: Ella Taponen

Pelicans oli tylyn tehokas Lumon Areenan lauantai-illassa, kun se haki Kouvolasta 1–4-voiton (0–1, 0–3, 1–0).

KooKoon junanraitede pimeni täysin lauantaina, kun KooKoon juna ei liikahtanut oikeaan suuntaan. Pelicans oli parempi lähes jokaisella osa-alueella ja ottamansa kolmen pisteen turvin nousi sarjakärkeen.

Pelicans oli tehokas, sillä pelikaanit onnistuivat kolmen ylivoiman aikana kolmesti.

Ensimmäisessä erässä vieraat pääsivät johtoon Teemu Engbergin estämisjäähyn vuoksi, kun Tyler Kelleherin veto B-pisteeltä upposi KooKoo-vahti Nick Malikin selän taa. KooKoo pysyi tämän jälkeen vielä ottelussa mukana, vaikka toiseen erään siirryttiin vieraiden yhden maalin karkumatkalla.

Toisessa erässä KooKoo sai kylmää kyytiä lisää. KooKoo hölmöili joukkuerangaistuksen arvoisesti heti ottelun alussa, kun sillä oli liikaa pelaajia jäällä. Jäähy kostautui, kun ylivoimalla Iikka Kangasniemi yllätti isännät keskustasta lähteneellä vedollaan ja vei vieraat jo kahden maalin karkumatkalle.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Otto Kivenmäen tykki puhui ja Lumon Areena hiljeni 0–3-osumalla. Viisi minuuttia myöhemmin Kivenmäki sai onnistua illan toisellaan ylivoimalla, kun Kasperi Ojantakanen istui boksissa kampituisesta.

Kolmanteen erään siirryttiin turkoosipaitojen 0–4-johdossa.

Hetken näytti jo siltä, että KooKoo ei saa kiriä päälle, mutta kolmannessa erässä joukkue piristyi ja saikin pyörityksiä vierasjoukkueen päätyyn. Reilut 12 minuuttia ennen päätössummeria Oskari Mannisen viivaveto upposi hienosti Pelicansin maalin ja Patrikaisen nollapeli oli rikottu. KooKoon kiri kuitenkin tyrehtyi tähän ja enempää maaleja ei noin 3000-päisen yleisön edessä nähty, joten kolme pistettä matkaa Lahteen.

KooKoon seuraavalla viikolla pelataan jo maanantaina KalPaa vastaan vieraissa ja viikonloppuna on vuorossa Pohjanmaan Tupla, kun perjantaina pisteistä mitellään Vaasassa ja lauantaina Oulussa.

KooKoon seuraava kotiottelu pelataan vasta 14. joulukuuta, kun Lumon Areenalla vierailee KalPa. Ottelu alkaa 18.30 ja liput Ticketmaster.fi/kookoo alkaen 10€!

Katso kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga! ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


MAALIT:

1. erä

0–1 YV Tyler Kelleher
(Iikka Kangasniemi, Teemu Eronen)

2. erä

0–2 YV Iikka Kangasniemi
(Joni Ikonen, Teemu Eronen)

0–3 Otto Kivenmäki
(Ikka Kangasniemi, Topias Vilén)

0–4 YV Otto Kivenmäki
(Lukas Jasek, Miika Roine)

​​​​​​​3. erä

1–4 Oskari Manninen
(Teemu Rautiainen, Miska Siikonen)

TORJUNNAT:

Kookoo Nick Malik 3 + 6 + 5 = 14

Pelicans Jasper Patrikainen 7 + 16 + 8 = 31


KOVIN LAUKAUS:

Stefan Warg
KooKoo
148,5 km/h
​​​​​​

Topias Vilén
Pelicans
​​​​​​​128,5 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

Linus Andersson
KooKoo
35,1 km/h
​​​​​​​

Topias Vilén
Pelicans
34,5 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

Kasperi Ojantakanen
KooKoo
4546 m

Iikka Kangasniemi
Pelicans
4638 m