KooKoon johdon katsaus koronakriisissä

24.4.2020

24.04.2020 14:00

KooKoon johdon katsaus koronakriisissä

Lue tästä KooKoon seurajohdon ajankohtainen tilannekatsaus ja näkemys tulevaan.

Liiga-kausi 2019–2020 oli KooKoon osalta ikimuistoinen – hyvässä ja pahassa. Kaikkien aikojen kymenlaaksolainen kausi päättyi perjantaina 13. maaliskuuta ennen runkosarjan viimeistä kierrosta ja historiallisia pudotuspelejä.

Olimme seurana yhtenäisesti kauden ennenaikaisen päättämisen kannalla, koska ihmisten terveys menee kaiken edelle.

Kausi osoitti meille itsellemme ja toivottavasti myös yhteistyökumppaneillemme, kannattajillemme ja katsojillemme, että olemme oikealla tiellä. Yhteistyöllä ja paljon töitä tekemällä voimme kasvaa keskisuureksi Liiga-seuraksi, minkä eteen työskentelemme päivittäin.

Koronaviruspandemia aiheuttaa inhimillisen hädän lisäksi suuria taloudellisia iskuja koko yhteiskuntaan – myös meihin. Menetimme paitsi mahdollisuuden pelata SM-mitaleista, myös useita satoja tuhansia euroja.

Negatiiviset taloudelliset vaikutukset koostuvat pelaamatta jääneistä otteluista, saamatta jääneistä muista playoffstuotoista sekä lounasravintolamme KooKoo-lounaan koronaviruksen vuoksi heikentyneestä tuloksesta. Kauden keskeytyessä meillä oli jäljellä runkosarjassa yksi lauantaikotipeli ja playoffseissa vähintään kaksi kotiottelua Ilvestä vastaan.

Emme olleet etukäteen budjetoineet tuloja pudotuspeleistä, mutta kauden edetessä vahvistimme joukkuettamme sillä ajatuksella, että saamme hankintojen kattamiseen tuloja playoffseista.

Olimme kauden aikana ennustaneet, että liikevaihtomme kasvaisi vähintään 15 prosenttia noin 6,0 miljoonaan euroon. Lisäksi jokainen pudotuspeliottelu kahden varman pelin päälle olisi tuonut merkittävästi lisää liikevaihtoa.

Ennustamme huhtikuun lopussa päättyvälle tilikaudelle noin 5,5 miljoonan euron liikevaihtoa. Lopulliseen liiketulokseen vaikuttaa vielä moni asia, mutta tällä hetkellä arvioimme nollatulosta.

Yhtiön suurin huoli ei ole päättyvän tilikauden tulos, vaan koronavirusepidemian aiheuttama merkittävä epävarmuus ja sen vaikutukset toimintaamme. Taloutemme on kovilla erityisesti kesäajan. Toimintaamme on pitänyt sopeuttaa ja saada kulut vastaamaan pieneneviä kassavirtoja. Tilanne on haastava ja epävarmuuteen valmistautuminen on selviytymisen kannalta avainasia.

Sopeuttamistoimenpiteiden lisäksi olemme myös päättäneet järjestää kevään ja kesän aikana osakeannin vahvistaaksemme yhtiön pääomaa ja taloudellista asemaa. Tiedotamme osakeannista lisää kuluvan kevään aikana.

Olimme alustavasti budjetoineet tulevalle kaudelle kasvua sekä liikevaihdon että pelaajabudjetin osalle, mutta nyt joudumme leikkaamaan molempia. Vielä on liian aikaista arvioida suuruusluokkaa tarkemmin.

Olemme kiitollisia playoffs-tukituotteiden ja kausikorttien ostajille sekä yhteistyösopimuksen kanssamme jo tehneille, sillä jokainen kausikortti ja yhteistyösopimus ovat meille nyt äärimmäisen tärkeitä. Olette kaikki auttaneet meitä tässä poikkeuksellisessa, vaikeassa tilanteessa! Uskomme ja toivomme, että määränne edelleen kasvaa kesän aikana.

KooKoon merkitystä koko maakunnalle monesti korostetaan, syystäkin. Näinä haastavina aikoina seuran merkityksen ihmisille ja ihmisten välittämisen seurasta todella huomaa ja tuntee. Yhteisöllisyys on urheiluseurojen suurin vahvuus. Nöyrä kiitos kaikille!

Haluamme jatkossakin olla tukemassa, vahvistamassa ja yhdistämässä maakunnan ihmisiä ja yrityksiä.

Taloudelliset vaikutukset tuntuvat myös organisaation sisällä; henkilöstöön kohdistuu palkkaleikkauksia ja lomautuksia. Kaikki ovat ymmärtäneet tilanteen ja olemmekin ylpeitä seurassa vallitsevasta #yksijoukkue-hengestä.

Haasteista huolimatta rakennamme koko ajan kovaa vauhtia kautta 2020–2021. Menneen kauden kotipelien lähes 4000 katsojan yleisökeskiarvo ja hyvä urheilullinen menestys antavat uskoa tulevaisuuteen.

Upea joukkueemme teki viime kaudella lähtemättömän vaikutuksen paitsi Kouvolassa myös ympäri Suomea. Olimme koko Liiga-kauden pirteimpiä yllätyksiä ennakkoluulottomalla ja viihdyttävällä pelillämme. Iloksemme tuosta joukkueesta meillä on sopimus jo 15 pelaajan kanssa ja lisäksi maalivahti Oskari Salminen palaa Mestis-lainalta Kouvolaan.

Liiga-kauden parhaana palkitun ja koko Euroopan parhaaksi ehdolla olevan päävalmentaja Jussi Ahokkaan johdolla koko erinomainen valmennustiimimme jatkaa myös tulevalla kaudella. Yhdessä urheilujohtaja Jarno Kultasen kanssa he tekevät hartiavoimin töitä, jotta olemme kilpailukykyisiä myös tulevalla Liiga-kaudella.

Meille jäi tästä kesken jääneestä kaudesta yksi iso valttikortti: menestyksen nälkä. Olimme ensimmäistä kertaa seuran 55-vuotisessa historiassa menossa pudotuspeleihin – ja menemme sinne myös jatkossa.

Yksi joukkue, monta tarinaa.

Mikko Pulkkinen
KooKoo Hockey Oy
hallituksen puheenjohtaja

Sakari Välimaa
KooKoo Hockey Oy
toimitusjohtaja