KooKoolle tuplavoittoviikonloppu!

10.10.2020

10.10.2020 22:45

KooKoolle tuplavoittoviikonloppu!Kasper Björkqvist onnistui kahdesti Lumon Areenan lauantai-illassa. Kuva: Ella Taponen

KooKoon kotiavausviikonlopun kruunasi voitto Ilveksestä 4–2 (1–0, 1–1, 2–1).

KooKoo aloitti kauden kotipelit tuplaviikonlopulla Lumon Areenalla. Perjantaina kaatui JYP 3–1 ja lauantaina Ilves sai kokea saman kohtalon maalein 4–2. KooKoon kauden toista kotivoittoa ja Ilveksen kauden ensimmäistä tappiota seurasi Lumon Areenalla 1785 silmäparia.

Ensimmäistä erää oli ehtinyt vanheta reilut kahdeksan ja puoli minuuttia, kun Trevor Mingoia iski ylivoimalla Ilves-veskari Lukas Dostalin torjuman paluukiekon vieraiden verkkoon. Maalin pohjatyöt Ahti Oksasen ja Jere Fribergin nimiin.

Ottelun puolivälin jälkeen perjantain ottelussa Liiga-uransa avausmaalin tehnyt Kasper Björkqvist huudatti kotiyleisöä ylivoimalla KooKoon 2–0-maalilla. Oksanen luki peliä erinomaisesti ja syötti upean pystysyötön puolittaiseen läpiajoon päässeelle Björkqvistille. Maaliin syöttöpinna puolustaja Alexander Ytterellille.

– Sain loistavat syötöt molempiin maaleihin. Ahdin (Oksanen) loistava pelisilmä siinä puolittaisessa läpiajossa ja Leken (maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen) vinkki laukomisesta rällän (räpylän) alle varmisti osumisen, Björkqvist kiitteli joukkuetovereitaan.

Ilves pääsi kuittaamaan itsensä maalin päähän pukukoppimaalilla toisen erän lopussa, kun Matias Maccelli onnistui ylivoimalla ja kolmannen erän alku oli vieraiden: Ajassa 44.48 Joona Ikonen tasoitti ottelun 2–2:een.

Ottelun voittomaali 3–2:een syntyi niin ikään ylivoimalla. Ylivoimakuvion päätteeksi Björkqvist ohjasi maali edestä kiekon Ilveksen verkkoon Aleksi Ainalin ja Joni Tuulolan esityöstä. Lopuksi Vilmos Galló viimeisteli loppulukemat 4–2 tyhjiin – ja tähän maaliin syöttöpisteen sai myös KooKoon maalilla torjunut Victor Brattström.

– Toisessa maalissa Aleksi (Ainali) malttoi ja malttoi odottaa ja löysi rystyn sieltä ja ehkä sieltä selkäytimestä tuli myös se osuma, hyväntuulinen kultakypärä kommentoi onnistumistaan.

Ottelun onnistujan, Kasper Björkqvistin, haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan videon muodossa KooKoon facebookissa. Ottelun kooste, lehdistötilaisuus ja muut klipit löytyvät osoitteesta mtv.fi/liiga.

KooKoo kiittää paikalle saapuneita katsojia tuesta, hyvästä turvallisuusohjeiden noudattamisesta ja muistuttaa kasvomaskin käyttämisestä oikein. Yhdessä teemme turvallisen ottelutapahtuman!

KooKoon kausi jatkuu keskiviikkona jälleen kotipelillä, kun Lahden Pelicans saapuu mittaamaan KooKoon tasoa. Ottelu alkaa Lumon Areenalla klo 18.30 ja liput myy Ticketmaster: Osta liput TÄSTÄ!. Tervetuloa!

MAALIT:

1.

1–0 Trevor Mingoia
(Ahti Oksanen, Jere Friberg)

2.

2–0 YV Kasper Björkqvist
(Ahti Oksanen, Alexander Ytterell)

2–1 YV Matias Maccelli
(Juusi Välimäki, Roby Järventie)

3.​​​​​​​

2–2 Joona Ikonen
(Juuso Välimäki, Eemeli Suomi)

3–2 YV VM Kasper Björkqvist
(Aleksi Ainali, Joni Tuulola)

4–2 TM VT Vilmos Galló
​​​​​​​(Victor Brattström)

TORJUNNAT:

KooKoo
​​​​​​​Victor Brattström 10+7+7=24

Ilves
Lukas Dostal 7+9+13=29

KOVIN LAUKAUS:

KooKoo
Ahti Oksanen 140,1 km/h

Ilves
Lassi Thomson 144,4 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

KooKoo
Aleksi Ainali 34,1 km/h

Ilves
Joona Ikonen 34,7 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

KooKoo
Vilmos Galló 4604 m

Ilves
Juuso Välimäki 5181 m