RAPORTTI:

KooKoolle täysi pistepotti Sumulaakson perjantai-illassa – "Koko ajan me kasvetaan ja kasvetaan"

05.01.2024

KooKoon ja HIFK:n välinen tasainen ja nousujohteinen kamppailu päättyi kotijoukkueen 3–2-voittoon (0–2, 2–0, 0–1). Voitto oli KooKoolle kauden ensimmäinen helsinkiläisjoukkueesta.

Sumulaakson perjantai-illassa nähtiin tasainen ottelu KooKoon ja Helsingin IFK:n välillä, ja tästä koitoksesta kotijoukkue selviytyi voittajana. Tässä taisteluparissa KooKoon avauserän ongelma oli maalinteko ja sen tehottomuus, kahdessa aikaisemmassa ottelussa maaleja pystyi tekemään ainoastaan HIFK, ja maalit jakautui aikaisempien otteluiden perusteella heille 0–4.  KooKoon avainpelaajina häärivät entinen HIFK-pelaaja Teemu Engberg ja ruotsalaishyökkääjä Axel Ottosson, jotka kumpikin keräsivät tililleen tehopisteet 1+1. Myös KooKoon päävalmentaja Olli Salo oli luonnollisesti tyytyväinen lopputulokseen:

– Tottakai tulos miellyttää voimakkaasti, hieno ottelu kaikin puolin! Molemmat pelasi kovaa kamppailupelaamista ja hyvää jääkiekkoa monella tapaa.

Ottelun avauserän näkyvin asia olivat erikoistilanteet. Muutaman minuutin pelin jälkeen omalla puolustusalueella Miska Kukkonen ei saanut kiekkoa haltuun ja haltuunottoa yrittäessä kiekko eksyy Micke-Max Åstenin jalkoihin, joten ensimmäinen rangaistus saatiin todistaa nopeasti. Viiden minuutin kohdalla KooKoo sai mahdollisuuden pelata ensimmäisen kerran ylivoimaa, Teemu Tallbergin koukkiessa Seth Bartonia omalla alueella. Avausmaalia ei näistä kuitenkaan vielä nähty.

– Ensimmäiseen erään mentiin vastoin meidän omaa identiteettiä. Oltiin vähän arkoja ja passiivisia, eikä päästy peliin kiinni ollenkaan. Sitä joutui pohtimaan että oliko HIFK niin hyvä, varmasti oli, mutta samaan aikaan sodimme itseämme vastaan, ajatteli Salo ottelun avauserästä.

Avausmaalista vastasi vierasjoukkue HIFK. Jori Lehterä teki hyvää esityötä maalin edessä, ja hän löysi hyvin maalille nousseen Luke Martinin, joka sai kunnian olla illan ensimmäinen maalintekijä. Tämän maalin yhteydessä Lehterä sai täyteen kunnioitettavan rajapyykin – 200. syöttöpiste Liigassa. Erän edetessä erikoistilanteet jatkuivat: Teemu Engberg kampitti keskialueella Joni Ikosen, ja tästä HIFK pääsi toista kertaa ylivoimalle ottelun aikana. Ylivoima tuotti myös tulosta, Jori Lehterä ja Luke Martin tekee esityön, ja vasta toista otteluaan Liigassa pelaava Vincent Marleau laukoi kiekon suoraan syötöstä maaliin niin kovalla laukauksella, että hetken aikaa kaikki kentällä olevat mietti, minne kiekko oikein meni.

Ensimmäisen erän loppuun nähtiin erikoinen tilanne, kun kummallakin joukkueella oli liikaa pelaajia jäällä, ja samalla Micke-Max Åsten tienasi itselleen kahden minuutin epäurheilijamaisen rangaistuksen joten toisen erän alku saatiin aloittaa ylivoimalla. Sen aikana ei maalia nähty, mutta pian sen jälkeen KooKoo kääntyy vastahyökkäykseen, Olli Korhonen löytää vierestä Teemu Engbergin, joka saa viimeistellä kavennusosuman entisen seuransa verkkoon. Maali oli joukkueelle tärkeä, koska se oli vasta ensimmäinen HIFK:ta vastaan tällä kaudella. KooKoon päävalmentaja Salolla oli kaksijakoiset fiilikset ottelun toisesta erästä:

– Toisen erän alku ei ollut sellainen, miten me halutaan pelata: jalkatyö ja viisikkona pelaaminen puuttui. Osa teki töitä ja osa vähän katseli muualle, mutta se parani erän edetessä. Jätkät pumppasi itse voimakkaasti ja sitten saatiin onnistumisia, ja tottakai ne tuo energiaa ja uskoa lisää.

Toisen erän puolivälissä HIFK esitti vaarallista hyökkäyspelaamistaan, ja helsinkiläisten kolmas maali ei ollut kaukana Eetu Koivistoisen laukauksella, mutta tolppa pelasti tämän tilanteen. Myllytys jatkui välittömästi, mutta KooKoon maalilla Oskari Setänen oli sisuuntunut ensimmäisen erän päästetyistä maaleista, ja esitti loistavia suorituksia. Erän puolivälin jälkeen jälleen Engberg oli vauhdissa, tällä kertaa hänen taklausta toimitsija-aition edessä Jesse Seppälään tutkittiin yhdessä tilannehuoneen kanssa, mutta nuori hyökkääjä sai peliään jatkaa.

Se oli KooKoon onni, koska Engberg oli jälleen mukana kun KooKoo loi toista ja tasoittavaa maalia. HIFKlla oli vaihto päällä, ja Engberg löysi nälkäisellä mailallaan kiekon ja syötti maalin viereen nousseelle Axel Ottossonille, joka tasoitti ottelun kauden kahdeksannella maalillaan. Momentum siirtyi KooKoolle ja paikkoja syntyi välittömästi lisää, mutta toiselle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa. Erätauon aikana tapahtui suuri muutos, kun Oskari Setänen joutui jättämään ottelun kesken, ja Nick Malik siirtyi torjuntavastuuseen.

Päätöserän ensimmäinen kymmenen minuuttia oli pääsääntöisesti rauhallista. Kahdeksan minuutin kohdalla vierasjoukkueella on toista kertaa ottelun aikana liikaa pelaajia kentällä, ja protestoinnista huolimatta HIFK-pelaaja komennettiin tästä rangaistusaitioon. Tämän erikoistilanteen KooKoo pystyi hyödyntämään; Axel Ottosson syötti keskelle Petter Emanuelssonille, joka sai huudattaa kotiyleisöä kolmannen maalin jälkeen. HIFK sai myös ylivoiman ja mahdollisuuden tasoittaa ottelun KooKoo-debytantti Joni Jurmon rangaistuksen aikana, mutta tämän kotijoukkue pystyi selvittämään. KooKoo nappasi rangaistuksen jälkeen momentumin eikä HIFK pystynyt enää tasoittamaan aikalisästä huolimatta, joten Sumulaakson perjantai-illan kamppailu päättyi KooKoolle 3–2.

– Tosi vahva kolmas erä meiltä! Tärkeä ylivoimamaali, ylivoimat on meillä paljon elänyt ja Axelin (Ottosson) ylivoimalla ei paljon tulosta ole syntynyt, joten erittäin tärkeä osuma. Olen tyytyväinen myös siihen, miten me pelattiin johtoasemassa: uskallettiin jatkaa pelaamista ja pelattiin pitkiä hyökkäyksiä. Ylpeä joukkueesta, koko ajan me kasvetaan ja kasvetaan, ja homma jatkuu, päätti Salo hänen kommenttinsa ottelusta.

KooKoon viikko jatkuu huomenna Lahdessa, kun pisterikkaalle viikolle haetaan lisää onnistumisia Pelicansin vieraana.

 

Seuraavat kotiottelut:

La 13.1.2024 klo 17:00 KooKoo – HPK // Osta liput

To 18.1.2024 klo 18:30 KooKoo – JYP // Osta liput

La 20.1.2024 klo 17:00 KooKoo – KalPa (Mustaoranssi Peli, yleisölle vapaa pääsy!)