KooKoolle ensimmäinen kotitappio

14.10.2020

15.10.2020 00:41

KooKoolle ensimmäinen kotitappioPelicans nappasi pisteet Kouvolasta. Kuva: Ella Taponen

KooKoo kärsi kauden ensimmäisen kotitappion Pelicansille Lumon Areenan keskiviikkoillassa 2–3 (1–1, 1–1, 0–1).

Pelicans haki taisteluvoiton Kouvolasta, kun oranssimustat kokivat ensimmäisen kotitappionsa Lumon Areenalla. KooKoo tuli kahdesti tasoihin, mutta ei päässyt missään vaiheessa johtoon ottelun aikana.

– Pelicans taisteli todella hyvin. Näkee, että joukkueessa on yksilötaitoa – todella sitkeä joukkue, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi ottelun jälkeen.

Pelicans aloitti ottelun todella vauhdikkaasti, sillä linturyhmä onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran jo reilun neljän minuutin pelin jälkeen, kun ex-KooKoo-peluri Hannes Björninen onnistui ohittamaan KooKoo-veskari Oskari Salmisen.

– Ei ihan oltu valmiita starttiin ja Pelicans tuli kovaa, ensimmäistä kertaa tällä kaudella KooKoon maalilla torjunut Salminen kommentoi.

Oskari Manninen viimeisteli kauden avausosumansa Pelicans-maalin perään ajassa 7.16 ja toiseen erään lähdettiin jännittävässä 1–1-tilanteessa.

Pelicans aloitti myös toisen erän vauhdikkaasti edeltäjänsä tavoin. Jonatan Tanus vei toistamiseen lahtelaisryhmän 1–2-johtoon toisen erän alussa, kunnes Trevor Mingoia tasoitti ottelun Kyle Platzerin ja Kasper Björkqvistin esityöstä.

KooKoon osalta illassa ei enempää maaleja nähty, muuta Pelicans onnistui voittomaalin tekemisessä vielä ottelun kolmannessa erässä ajassa 53.57. Maali Iikka Kangasniemen nimiin.

– Viimeistely jäi ontumaan. Harmittaa kyllä, ylivoimassakin on jo hyvä aihio, vaikka ei vielä tulosta teekkään. Lähellä tasoitus oli – tolpassa, mutta semmosta tämä on, välillä ei pompi. Onneksi päästään pelaamaan heti lauantaina Raumalla, johon mennessä päästään hiomaan ylivoimaa.

– Kyllä me aika monta kertaa kohdataan Pelicans vielä tällä kaudella ja toivottavasti sitten päästään iskemään vastaan, Ahokas vinkkaa silmää.

– Ja lopuksi, hienoa nähdä, että yleisömäärä kasvoi taas edellisestä. Fakta on se, että me tarvitaan yleisöä, jotta voidaan tätä tehdä. Täällä on turvallinen olla.

MAALIT:

1.

0–1 Hannes Björninen
(Oskari Laaksonen, Aleks Haatanen)

1–1 Oskari Manninen
(Kyle Platzer, Ahti Oksanen)

2.

1–2 Jonatan Tanus (Aleks Haatanen)

2–2 Trevor Mingoia
(Kyle Platzer, Kasper Björkqvist)

3.​​​​​​​

2–3 VM Iikka Kanagasniemi
(Waltteri Merelä, Casimir Jürgens)

TORJUNNAT:

KooKoo
Oskari Salminen 6+7+6=19

Pelicans
Patrik Bartosak 9+1+0=10
​​​​​​​Jasper Patrikainen 0+7+10=17

KOVIN LAUKAUS:

KooKoo
Alexander Ytterell 165,1 km/h

Pelicans
Casimir Jürgens 136,2 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

KooKoo
Joonas Oden 37,95 km/h

Pelicans
Alex Lindroos 35,55 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

KooKoo
Ahti Oksanen 4475 m

Pelicans
Ei tietoa WiseHockey:n järjestelmässä