KooKoolle ensimmäinen kiinnitys – perjantaina jatketaan kotiyleisön edessä

KooKoolle ensimmäinen kiinnitys – perjantaina jatketaan kotiyleisön edessä

24.3.2022

KooKoolle ensimmäinen kiinnitys – perjantaina jatketaan kotiyleisön edessäKooKoo hiljensi 1. kierroksen ensimmäisessä ottelussa Pelicansin kannattajat. Kuva: Tomi Natri

Playoffs-kevät käynnistyi Lahdessa, mistä KooKoo haki ensimmäisen kiinnityksensä lukemin 1–2 (0–1, 1–1, 0–0).

Kevään playoffsit alkoivat torstaina Lahdessa 1. kierroksen ensimmäisellä ottelulla. Ottelusta ei tunteita puuttunut, kun kiekko saatiin jäähän ja playoffs-kevät käyntiin.

KooKoo otti ottelulle ohjat jo avauserässä, kun peräti 43 sekunnin jälkeen Joose Antonen iski illan avausosuman ja räjäytti suurilukuisen KooKoon kannattajaryhmän hurjiin tuuletuksiin. KooKoo tuli hyvin hyökkäysalueelle Kasperi Ojantakasen ja Petteri Nikkilän toimesta – Ojantakanen levitti peliä laitaan Nikkilälle, joka laittoi kiekon takaisin keskelle maalille menneelle Ojantakaselle. Ojantakasen vedon torjui kuitenkin Pelicans-vahti Patrik Bartosak, mutta toista vetoa, Joose Antosen paluukiekosta laukomaa rystynostoa maalivahti ei enää pysäyttänyt.

KooKoo hallitsi ensimmäistä erää, mutta toisessa Pelicans sai ajoittain jutun juonesta kiinni ja KooKoo oli välillä omassa päässä vaikeuksissa liukkaan lahtelaisryhmän kanssa.

0–2-johdon viimeisteli tarkalla laukauksellaan kuitenkin Samuli Ratinen ajassa 32.45. Maalin syöttäjät Peetro Seppälä ja Kim Strömberg.

Pelicans tuli toisessa erässä vielä maalin päähän ajassa 37.43, kun Hannes Björninen kavensi lukemiksi 1–2.

Enempää ei Isku Areenalla maaleja nähty, mutta siitäkin huolimatta tunteita riitti kolmannessakin erässä. Illan puhuttavin tilanne tapahtui KooKoon puolustusalueen aloituksessa, kun Jiri Smejkal kamppasi jalan liikkeellä tuomarin ja sai tilanteesta pelirangaistuksen sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan.

Lisää kommenttia nähtiin myös katsomon puolella, sillä Pelicans-maskotti Pekko Pelikaani elehti KooKoon kannattajaryhmää Kuudetta Kenttäpelaajaa kohti kurkunleikkuuelettä muistuttavalla liikkeellä vieraskatsomon edessä.

Pelicans yritti saada käynnistettyä kiriä ottelun lopussa, mutta KooKoo tappio tilanteet päätössummerin soittoon asti.

Näin ollen KooKoolle ensimmäinen kiinnitys jatkopaikkaan. 1. kierroksen seuraava ottelu pelataan Lumon Areenalla perjantaina klo 18.30 alkaen. KooKoolle riittää jatkopaikkaan voitto tai tasapeli, Pelicans sen sijaan tarvitsee perjantain ensimmäisestä ottelusta voiton. Jos ottelu päättyy Pelicansin voittoon, otteluvoitot ovat 1–1 ja pelataan kolmas ottelu tasaviisikoin ensimmäiseen maaliin asti.

Katso ottelukooste ja lehdistötilaisuus alta. Kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga​​​​​​​

Playoffsien 1. kierros:

To 24.3. klo 18.30 Pelicans – KooKoo, TULOS 1–2
Pe 25.3. klo 18.30 KooKoo – Pelicans + mahdollinen kolmas ottelu


Maalit:

1. erä

0–1 Joose Antonen
(Kasperi Ojantakanen, Petteri Nikkilä)

2. erä

0–2 Samuli Ratinen
(Peetro Seppälä, Kim Strömberg)

1–2 Hannes Björninen
(Iikka Kangasniemi, Aleksi Laakso)

3. erä

Ei maaleja.

Torjunnat:

Pelicans Patrik Bartosak 7+9+4=20

KooKoo Nick Malik 6+5+6=17


KOVIN LAUKAUS:

Mikko Kokkonen
Pelicans
139,2 km/h

Eero Teräväinen
KooKoo
134,1 km/h
​​​​​​

NOPEIN LUISTELIJA:

Brad Lambert
Pelicans
35,8 km/h

Ville Meskanen
KooKoo
35,0 km/h
​​​​​​​

PISIN LUISTELTU MATKA:

Teemu Eronen
Pelicans
5361 m

Petteri Nikkilä
KooKoo
5130 m