RAPORTTI:

KooKoo voittoon vahvan kolmannen erän turvin – "Iso voitto meille"

13.10.2023

TPS saapui vierailulle Kouvolaan perjantaina 13. päivä. KooKoo viittasi epäonnen päivälle kintaalla, ja otti tyylikkään 4–2 kotivoiton (1–0, 0–2, 3–0). 

KooKoon viikon ainoaan kotiotteluun saatiin vieraaksi TPS. Turkulaiset tarjosivat kovan vastuksen, mutta kotijoukkue onnistui nappaamaan täyden pistepotin. Voiton avaimina toimivat äärimmäisen vahva kolmas erä, sekä tehokas ruotsalaisketju.

– Iso voitto meille, todella isot pisteet. Pystyimme tänään parantamaan niissä asioissa missä halusimmekin. Tiesimme että TPS tulee tänään kovaa ja vauhdikkasti sekä antaa painetta joka paikassa. Sellainen tunne kuitenkin jäi, että niin sanottuja ”ohhoh”- tilanteita ei tullut niin paljon kuin niitä on aikaisemmin sattunut, kommentoi kapteeni Otto Paajanen heti taiston tauottua.

Kotiyleisöä hellittiin heti ensimmäisessä erässä vauhdikkaalla kiekolla. Lievästi vierasjoukkueen hallitsemien avausminuuttien jälkeen avausmaalin iskikin Sumulaakson yleisön riemuksi KooKoo. Ajassa 4.16 oranssimustien kokonaan ruotsalaisista kasattu kakkosketju näytti vieraille osaamistaan, kun kotiyleisölle ensimmäistä kertaa esiintynyt Petter Emanuelsson katkaisi pitkän pyörityksen omassa päädyssä, ja siirsi kiekon keskialueelle Axel Ottossonille. Ottosson löysi hyökkäykseen mukaan kirmanneen Emil Molinin tyylikkäästi ajoitetulla rystysyötöllä, jonka Molin viimeisteli ammattimiehen varmuudella alakulmaan.

KooKoon avausmaali oli selkeä vedenjakaja avauserässä. Johtoasemaan päässyt kotijoukkue nappasi selkeästi kuskin paikan itselleen, eikä TPS saanut kovinkaan pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi, vaikka muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen Oskari Setänen joutuikin maalinsuulla pysäyttämään. Varsinkin erän puolivälin jälkeen ylivoimalla oranssimustat loivat useamman vaarallisen paikan. Myös ylivoimaa seuranneen minuutin aikana kiekko pyöri vaarallisesti vierasmaalin ympärillä, mutta yrityksestä huolimatta lisämaaleja ei syntynyt. Erän viimeisellä minuutilla TPS joutui vaihtamaan maaliin Filip Lindbergin, sillä ottelun aloittanut maalivahti Eetu Anttila loukkaantui KooKoon hyökkäystä seuranneessa maalinedushässäkässä.

Toinen erä sai kotijoukkueen kannalta murheellisen alun. Vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen turkulaisten kultakypärä Petrus Palmu ampui suoran hyökkäyksen päätteeksi kiekon räväkästi ylänurkkaan. Lisää lunta KooKoon tupaan seurasin pian maalin jälkeen, kun Arttu Ilomäki joutui jäähypenkille kiinnipitämisestä. Ajoittain alivoimapelinsä kanssa ongelmissa olleet oranssimustat selvittivät kuitenkin turkulaisten ylivoiman ongelmitta. Alivoima toimi itseasiassa niin hyvin, että KooKoo päätti ottaa heti jäähyltä vapauduttuaan toisen kaksiminuuttisen putkeen. Myös jälkimmäinen erikoistilanne selvitettiin ilman suurempia ongelmia, vaikka TPS hetkittäin pakkopeliä vaarallisesti pyörittikin. Ylivoimat kuitenkin ruokkivat turkulaisten jo ennakkoon melko korkeatasoista itseluottamusta, ja lopulta Setänen joutui maalilla antautumaan. Vieraiden toisesta maalista vastasi Kalle Väisänen, jonka maali syntyi vastahyökkäyksestä takatolpalta.

Erän viimeisen viiden minuutin aikana kotijoukkueelle tarjottiin vaikeuksien jälkeen vielä mahdollisuutta tasoitukseen ylivoiman muodossa. Pakkopeli pyöri aivan mallikkaasti, mutta aktiivinen vieraiden alivoimanelikko ei päästänyt oranssimustia laukomaan kunnolla. Tuloksettoman ylivoiman jälkimainingeissa kiekko kuitenkin pysyi loppuerän ajan vieraspäädyssä. Paineesta huolimatta tasotusmaalia ei syntynyt, vaan erätauolle siirryttiin vieraiden maalin johdossa.

– Tällä viikolla on katsottu joukkueen kesken aika suoraankin videota ja annettu palautetta. Viime viikolla ei oltu kaikkiin asioihin tyytyväisiä vaikka nyt Porissa pelasimmekin hyvin. Tänään alivoima piti nollat, ja se on melkoisen hyvä lähtökohta, arvioi Paajanen kohentunutta alivoimaa ottelun jälkeen.

Päätöserään KooKoo saapui erittäin aktiivisella otteella, ja heti erän avausminuutit olivat väkevää kotijoukkueen pyöritystä. Kiekko liikkui kotiyleisön rytmikkäiden taputusten tahtiin, mutta maaliin saakka sitä ei heti saatu. Erän ensimmäinen viisiminuuttinen oli kuitenkin puhdasta oranssimustien hallintaa. Tätä seuranneiden muutaman minuutin aikana KooKoo antoi turkulaisille hieman happea muutaman rauhallisemman vaihtokierron ajan. Helpommat kaksi minuuttia aiheuttivat vieraille valheellisen turvallisuuden tunteen, jonka jälkeen rävähti. KooKoon vaarallinen kakkosketju iski toistamiseen suorasta hyökkäyksestä, tällä kertaa Molinin toimiessa tarjoilijana. Kliinisestä viimeistelystä sai kunnian vastata Axel Ottosson. Vain hieman myöhemmin KooKoo kampesi itsensä johtoasemaan, kun Radek Koblizek rankaisi vieraita aloituksen jälkeisellä kääntölaukauksella. Maali oli Koblizekille jo kauden kuudes.

Erän puolivälin jälkeen TPS pääsi kuin varkain lähelle tasoitusta, kun Aidan Dudas pääsi ampumaan rangaistuslaukausta. Setänen jatkoi maalissa siitä mihin oli keskiviikkona jäänyt, ja selvitti myös tämän rangaistuslaukauksen helpohkosti. Varsinaisen peliajan viimeinen kymmenminuuttinen oli erittäin viihdyttävää, sillä kumpikaan joukkue ei antanut kamppailutilanteissa tuumaakaan periksi. Tasoitusta vimmatusti jahdannut TPS otti sekä aikalisän että maalivahdin pois reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria. KooKoo ei tilanteesta kuitenkaan hätkähtänyt, vaan oranssimustat purkivat kiekkoa pois omalta alueeltaan kärsivällisesti ilman turhia riskejä. Lopulta noin puoli minuuttia ennen loppua kippari Paajanen päätti lopettaa turkulaisten pyristelyn iskemällä kiekon tyhjänä ammottaneeseen maaliin. Näin ollen yksi kauden parhaista kolmansista eristä sinetöi KooKoolle erittäin tervetulleen kolmen pisteen kotivoiton. Paajanen tiivisti joukkueen tämänhetkistä tilaa ottelun jälkeisessä televisiohaastattelussa:

– Joukkueen tunnelma on säilynyt hyvänä ja se on oikeastaan parantunut koko ajan. Olemme jumpanneet ja puhuneet siitä että arjessa pitää tehdä perushommat laadukkasti, siimaa ei pidä antaa yhtään. Jatketaan eteenpäin ja parannetaan taas.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Ke 18.10.2023 klo 18:30 KooKoo – KalPa // Osta liput

Pe 20.10.2023 klo 18:30 KooKoo – JYP // Osta liput

Ke 25.10.2023 klo 18:30 KooKoo – Ilves // Osta liput